Sport

Labdarúgás: könnyedén lépett egy öleset a Makó II. a bajnoki cím felé Szegeden + FOTÓK

Labdarúgás: könnyedén lépett egy öleset a Makó II. a bajnoki cím felé Szegeden + FOTÓK

2015. május 30., szombat
Labdarúgás: könnyedén lépett egy öleset a Makó II. a bajnoki cím felé Szegeden + FOTÓK
fk-mako15kf

A bajnokaspiráns Makó FC II. végig jobb futballt nyújtva, magabiztosan nyert öt góllal az FK 1899 Szeged II. otthonában, ezzel egy pontra került a megyei III. osztály Tisza-Maros csoport bajnoki címétől.

A kezdősípszót követően máris magához ragadta a kezdeményezést a makói együttes,

Béres Róber

t már a 3. percben veszélyeztetni tudott egy fejessel. Negyed óra elteltével

Zádori Róbert

vehette volna be a kaput két alkalommal is, de

Döme Zoltán

kapus mindkétszer kifogott rajta. A portásnak Béres 25 méteres szabadrúgásánál is bravúrt kellett bemutatnia, a 23. minutumban viszont már ő sem tudott segíteni csapatán. Ekkor

Krucsó Ákos

tekert középre balról,

Patkós Sándor

pedig okosan fejelt vissza a rövid kapufa mellé. (0-1) A vezetés megszerzése után sem vett vissza a hagymavárosi alakulat, és a félidő hajrájában előbb Patkós bólintott ismét a hálóba

Gabnai Bence

szögletéből, majd közvetlenül a lefújás előtt

Sümeghy Balázs

tekert a hosszú felsőbe cselesen egy - a tizenhatos oldalvonaláról járó - szabadrúgást. (0-3) A második felvonás is hasonlóan alakult, mint az első: a vendégek támadtak, a diszkoszvetősök pedig Döme kapus vezetésével igyekeztek útját állni a rohamoknak. A 71. percig ez sikerült is, akkor azonban Gabnai gyűjtött be egy hosszú passzt az alapvonal környékén. A szegediek hangosan reklamálták, hogy a játékszer át is haladt a mészcsíkon, a makói szélsőt ugyanakkor ez nem érdekelte, visszahúzta a labdát, hogy aztán a léc alá vágja azt az ötös sarkáról. A játékvezető hajthatatlannak bizonyult, és megadta a találatot. (0-4) A végére Patkósnak összejött a mesterhármas, az FK viszont nem tudott szépíteni, miután

Holecska Norbert

ziccerben csak a két kapufát találta el - egy lövéssel. (0-5) A Makó II. sikere azt jelenti, a hagymavárosiak már-már bajnoknak mondhatják magukat. A HFC II. ugyanis ezzel az eredménnyel végleg kiszállt az elsőségért folytatott küzdelemből, míg a Baktó abban az esetben léphet még fel a lista tetejére, ha mindhárom hátralévő találkozóját megnyeri, a jelenlegi éllovas pedig kikap a SZVSE második csapatától az utolsó körben.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 25 néző
2015. május 30., 19.00
FK 1899 Szeged II.
Makó FC II.
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Dobó Attila * Asszisztens: Zsubori Mihály, Virág András Barnabás
0
-
5

Csongrád megyei III. osztály Tisza-Maros csoport, 28. forduló:

FK 1899 Szeged II. - Makó FC II. 0-5 (0-3)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 25 néző. Vezette: Dobó Attila (Zsubori Mihály, Virág András Barnabás).

FK Szeged II.:

Döme - Fodor (Bánfi K. 58'), Szélpál, Meszes, Bakó, Simon, Zombori (Németh - a szünetben), Dedovics, Harasztos (Horváth 79'), Holecska, Paszternák (Bánfi M. - a szünetben).

Edző:

Hüvös Gábor.

Makó II.:

Benyó - Zádori, Szebehelyi, Tamási (Törős 58'), Patkós (Árva 81'), Köteles, Gabnai B. (Igaz 75'), Papp (Kerekes 79'), Sümeghy (Rudisch 58'), Krucsó, Béres.

Edző:

Szabó Norbert.

Gólszerzők:

Patkós (23', 40', 80'), Sümeghy (45'), Gabnai B. (71').

Sárga lap:

Meszes (7'), ill. Krucsó (21'). Szabó Norbert:

"A játék képe alapján elmondható, hogy egyértelműen jobban játszottunk. Mindenki nagyon jól tejesített önmagához képest a fiúk közül. Összességében reális még az ötgólos győzelem is. Mindent megteszünk az utolsó fordulóban is azért, hogy a SZVSE ellen megszerezzük a három pontot. De ha a Baktó botlik addig, akkor már bajnokok leszünk."

Hüvös Gábor:

"Tisztességesen, becsületesen végeztük a dolgunkat. Tudtuk, hogy a Makó jó csapat, gratulálok a győzelmükhöz! Nagyon kulturált, szép focit játszanak, kívánom ezért nekik, hogy innen már gyűjtsék be a bajnoki címet!"

Online közvetítésünk:

VÉGE
90'
A játékvezető hajszálpontosan 90 percnél lefújta a találkozót. A Makó sikerének jogosságához nem férhet kétség, Patkósék ma jobbak voltak a hazaiaknál - akár öt góllal is.
88'
Szerencséje sincs az FK-nak! Holecska lépett ki a jobb oldalon, Benyó mellett a hosszú alsót vette célba, a labda azonban mindkét kapufát érintve pattant vissza a mezőny felé.
87'
"Miért nem lövöd el, Robi?" - kérdezték a társak Bérestől, aki Krucsó passzával egy védőt, majd Döme kapust is kicselezte, utána azonban nem érte be a labdát az alapvonal előtt.
86'
Kis híján ott az egyenlítés! Németh fejelt tiszta helyzetben kapu fölé egy szögletet öt méterről.
81'
Patkós Sándor a társak tapsa közepette hagyta el a pályát - Árva Tamás szállt be a Makóba.
80'
GÓÓÓL!!! Patkósnak összejött a mesterhármas! Senki sem támadta középen, így magabiztosan lőtt 17 méterről a bal alsóba. 0-5!
79'
Újabb csere mindkét csapatban: Harasztost Horváth, Pappot Kerekes váltotta.
75'
Gabnai szánára ezzel véget is ért a mérkőzés, Igaz Balázs vett át a helyét a folytatásra.
74'
Patkós tartott meg egy felpasszt, a középen robogó Béres elé tálalt, aki viszont 15 méterről nem talált kaput kapáslövésével.
71'
GÓÓÓL!!! Egészen elképesztő jelenetsor, amit hosszan vitattak is a hazaiak. Béres lépett ki szélsebesen középen Patkós passzával, Döméhez érve Gabnait szolgálta volna ki, de lecsúszott a lábáról a passz. Úgy tűnt, a játékszer áthaladt az alapvonalon, de Gabnai Bence nem állt meg, és a kirúgást reklamáló szegediek között a léc alá tekert egy visszahúzást követően. 0-4!
69'
Igyekszik felpörgetni a tempót az FK-fakó, erőfeszítéseiket egyelőre annyi siker kíséri, hogy áttevődött a játék a két tizenhatos közé
65'
Rudisch egy kiváló ütemű indítással hozta ziccerbe Patkóst, Döme azonban jól élt együtt a játékkal, és messze a tizenhatoson kívül meg tudta előzni a támadót. Döme ZOltán eddig az FK legjobbja a mai meccsen.
58'
Csere mindkét oldalon: a FK-ban Fodort Bánfi Krisztián, a vendégeknél Tamásit és Sümeghyt Rudisch és Törős váltotta.
57'
Köteles beadásánál Fodorról pattant veszélyesen saját kapuja felé a labda, de Döme ezúttal is résen volt.
53'
Krucsó passzolt be balról, ismét Patkós volt a címzett, de ezúttal Meszes tudta blokkolni a már két gólnál járó csatár közeli kísérletét.
51'
Gabnai kiválóan lépett a védelem mögé a jobb szélen, laposan gurított volna középre Patkósnak, de Döme lábbal menteni tudott. Továbbra is támadnak a vendégek, nem hagynak teret a szegedieknek a kibontakozásra.
46'
A Zombori, Paszternák párost Németh Szabolcs és Bánfi Martin váltotta.
46'
Folytatódik a meccs, Hüvös Gábor kettőt cserélt a szünetben.
SZÜNET
45'
Ezzel vége is az első félidőnek, amely után a Makó a meglévő arányban is megérdemelten vezet.
45'
GÓÓÓL!!! Sümeghy végezhetett el szabadrúgást tizenhatos oldalvonaláról. Bár mindenki beadást várt, ő célba vette a kapu hosszú oldalát, és a kimozduló Döme felett hibátlanul is tekert oda. A menteni igyekvő Zombori már nem tudta kifejelni a lövést. 0-3!
40'
GÓÓÓL!!! Gabnai Bence szögletét Patkós mindenkit túlugorva fejelte a hálóba 6-7 méterről! 0-2!
39'
Sümeghy egy pattogós indítást kapásból tett volna belsővel a középen robogó Béres elé, de Meszes még időben tisztázni tudott szögletre. Beszorul saját térfelére az FK.
35'
Holecska másodmagával mehetett négy védő ellen, és bár Szebehelyit még megkerülte, a mögötte érkező Köteles belelépett a 20 méteres lövési kísérletbe.
32'
Nagyszerűen csúsztatta meg Benyó kirúgását Patkós középen, Krucsó lépett így ki balösszekötőből. Lövésre biztatták, de túl sokat várt, így Fodor beérte.
31'
Továbbra is támadásban a vendégek: Béres felpörgetett labdájával Sümeghy tört lendületből kapura. A kivetődő Döme közbeavatkozása kellett, hogy ne legyen nagyobb baj az esetből.
26'
Holecska próbálta meg kihasználni egy kapáslövéssel, hogy Benyó kissé kint állt a kapujából, de a kivitelezés nem sikerült tökéletesre.
23'
GÓÓÓL!!! Krucsó adott be balról, a középen üresen érkező Patkós pedig tanárian bólintott a jobb kapufa belső feléhez! 0-1!
21'
Krucsó csúnyán odarúgott az előtte szintén elég veszélyesen érkező Dedovicsnak. Ezért is járt a sárga.
20'
Holecska keresztpasszát Simon durrantotta rá a tizenhatos sarkától egy állítás után, Tamási blokkjáról szögletre pattant a próbálkozás. A sarokrúgás már nem hozott veszélyt.
17'
Béres hatalmas bombát eresztett meg jobb külsővel egy 25 méteres szabadrúgásból, Dömének kapaszkodnia kellett, hogy ki tudja még tolni a kísérletet a bal kapufa mellől!
16'
Mi maradt ki?! Tamási felpasszát Béres háttal a kapunak kapásból okszizta a mögé bemozgó Zádori elé, a társ közeli lövése azonban elakadt Dömében.
14'
Gyönyörű jelenet! Zádori tört be középen a tizenhatoson belülre, 14 méterről a bal alsót vette célba laposan, de az ötösig kimozduló Dömét óriásit védett lábbal!
13'
Mint például most! Holecska vezette fel a labdát középen, hárman mehettek két bekkre. A balon Dedovics érkezett, de ő kisodródott helyzetből nem tudott már beadni, Pappról szögletre pattant a játékszer.
11'
Zombori tört volna előre középen, de Paszternák mélységi indítását lefülelték a védők. Egyelőre dominál a mezőnyben a Makó, a diszkoszvetősök nehezen tudják átlépni a félpályát. A hazaiak reményét egy-egy ilyen gyors megindulás jelentheti a játék eddigi képe alapján.
8'
...Krucsó lapos kísérlete elakadt a sorfalban.
7'
Meszes afféle vészmegoldásként felvágta a meglóduló Patkóst a tizenhatos előterében. A megoldásért járt a sárga, ráadásul a kék mezesek veszélyes helyről lőhetnek szabadot.
3'
Aktívan kezdenek a makóiak, az imént Tamási beadását bólintotta kevéssel a bal kapufa mellé Béres 8 méterről.
1'
A kék mezes vendégek indították útjára a labdát. Az FK II. játékosai fehér trikót húztak ma.
A mérkőzés Dobó Attila sípjelére 19 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Bár az FK 1899 Szeged második számú együttese csak a 12. pozícióból várja a 27. fordulót, Hüvös Gábor tanítványai mégis alaposan megbolygathatják a bajnoki versenyfutás véghajráját. Azt a listavezető Makó II.-t látják ugyanis vendégül, amely három pont előnnyel áll az élen a második vásárhelyiek előtt. A hagymavárosiak egy esetleges vereséggel nem tudnák leszakítani magukról a riválist, miközben a vasárnap a Fábiánsebestyént fogadó Baktó előtt is megnyílhatna az út, hogy lőtávolon belül, egyetlen győzelem távolságra lopózzon a listavezető mögé. Bár ez csak játék a számokkal, az ugyanakkor intőjel lehet Gabnai Győzőék számára, hogy a diszkoszvetősök március közepe óta veretlenek hazai környezetben, továbbá az éllovas ősszel is csak egy szűk 1-0-ás sikerrel tudta begyűjteni a három bajnoki egységet a kék-feketékkel szemben. Mindenképpen izgalmas 90 percre van tehát kilátás szombat este a Felső Tisza parti stadion műfüves pályáján.

Már-már bajnoknak mondhatja magát a Makó II. a megyehárom Tisza-Maros csoportban - Patkós Sándorék egy ötöst gurítottak az FK második csapatának Szegeden. Részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=542446

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 30.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.