Sport

Labdarúgás: a három pont mellett Takács Andrást is elvesztette Sándorfalván a Mórahalom

Labdarúgás: a három pont mellett Takács Andrást is elvesztette Sándorfalván a Mórahalom

2015. május 5., kedd
Labdarúgás: a három pont mellett Takács Andrást is elvesztette Sándorfalván a Mórahalom
sandorfalva-morahalom14kf_takacs_andras_17

Mentő szállította el a vasárnapi Sándorfalva-Mórahalom megyeegyes meccs közben a vendégek játékosát, Takács Andrást. A mórahalmi játékos sérülése talán nem olyan súlyos, mint elsőre tűnt, ugyanakkor a játékos osztja edzője véleményét, miszerint meg kellett volna nyerniük a találkozót.

A második félidő közepén maradt lent a pályán

Takács András

, majd látszott, hogy komoly a dolog: a futballistát társai segítették le a pályáról, bekötötték a térdét, majd a mentő is megérkezett érte. Szerencsére azonban elképzelhető, hogy nem súlyos a sérülése a mórahalmi játékosnak, aki minél hamarabb visszatérne a pályára. „Egy kitámasztást leragadt a talpam, kifordult a térdem, utána pedig nem tartott, ezért ültem le a földre. Utána jöttek a társaim, akik levittek a pályáról. Estére elég szépen felduzzadt, a sürgősségin elláttak, csináltak egy röntgent, hál’ istennek csont és porcleválás nem történt. Valószínűleg a külső oldalsó szalagom sérült, az, hogy mennyire, azt majd az MRI-vizsgálat eldönti” – mondta el állapotával kapcsolatban Takács András, aki reméli, hogy nem kell sok meccset kihagynia, de pontosan ezt megmondani még nem lehet, az elkövetkezendő pár meccset azonban biztosan nélküle kell lejátszania a Mórahalomnak. A játékosnak korábban nem volt sok problémája a sérülésekkel, az izületi és szalagsérülések elkerülték eddig, egyetlen komolyabb gondja volt 2-3 évvel ez előtt, amikor a combizma szakadt el részlegesen, azóta kisebb sérüléseken esett át. Fordulatokban gazdag meccset játszott egymással a Sándorfalva és a Mórahalom, ahol a korán bekapott gól után fordítani tudtak Magyar György tanítványai, és már úgy nézett ki, hogy három ponttal távozhatnak riválisuk otthonából, de az utolsó pillanatokban befújt büntetővel

otthon tartott egy pontot

az emberhátrányban játszó Sándorfalva. „Kétes érzéseim vannak, úgy éreztem, hogy végig uraltuk a mérkőzést, jobban játszottunk, mint a Sándorfalva. Több momentum is volt, ahol eldönthettük volna a meccset, például

Szalma Geri

mikor elgurította a kapus mellett a labdát egy az egyben, vagy akár

K. Tóth Gyuszi

helyzetét is említhetném. Két szerencsétlen gólt kaptunk, Sasa öngóljánál nem is tudom, mi történt a kapu előtt, majd a második is egy elkerülhető gól volt, ahol a bátyám, Gábor verte meg az emberét, egy kis taktikai faulttal megint elkerülhettük volna azt a gólt. Amíg pályán voltam, és az oldalvonal mellől is úgy éreztem, hogy nem fogunk mi több gólt kapni, majd mikor betettek a mentőautóba, akkor kérdezte meg a mentőorvos, hogy melyik kapura támadunk. Mondtam, hogy a túloldalira, amire azt válaszolta, hogy van egy rossz híre, kaptunk egy tizenegyest… Gyakorlatilag majdnem hogy vereségként éltem meg én is ezt a meccset a mentőben, ahogy hallottam, a csapat is levert volt az eredmény miatt” – tekintett vissza a vasárnapi rangadóra Takács András.

Nehéz lesz a dobogón végezni

A Mórahalom nem titkolt célja, hogy szeretné megszerezni a második helyet a szezon végén, a Sándorfalva elleni döntetlennel viszont lépéshátrányba került a Tápé és az FK Szegeddel szemben a homokháti együttes, amely hat pontos hátrányban van a második helyen álló Tápé mögött a negyedik helyen öt fordulóval a vége előtt, így nem lesz könnyű dolguk Szőke Péteréknek, ha el szeretnék érni céljaikat. „Nagyon nehéz lesz, és innentől kezdve úgy gondolom, hogy nem csak a saját kezünkben van a sorsunk. Hat pontra távolodott el a második hely, ami tekintve, hogy öt forduló van hátra, igen sok. Még sajnos a harmadik hely is távol került, főleg, hogy van egy Hódmezővásárhely elleni rangadónk, de mindent meg fog tenni a csapat, bár én valószínűleg csak a kispadról szurkolok majd nekik. Reális esélyt én már nem látok a második helyre, kis szerencsével még odaérhetünk a dobogóra” – fogalmazott az esélyeikkel kapcsolatban a mórahalmi játékos. Takács András 2013 nyarán igazolt Mórahalomra a Szeged 2011 együttesétől, ahol idénre alapemberré vált, hiszen 25 bajnokiból 20 alkalommal kezdőként, míg négyszer csereként kapott lehetőséget a 25 éves labdarúgó. „Nagyon jó döntést hoztam, amikor igent mondtam Magyar Gyuri megkeresésére, remek kis gárda verődött össze. Jó a csapat, jó a közösség, jól érezzük magunkat, és e mellett pedig egy kiváló létesítmény, valamint kiszolgáló egység van mögöttünk, ami mondhatom, hogy nem csak a megyében, de a magyarországi megyei futballban is egyedülálló, öröm futballozni ilyen helyen. A szurkolók is ott vannak mögöttünk, jól érzem magam itt” – összegzett a mórahalmi légkörrel kapcsolatban Takács András. A Mórahalom VSE legközelebb szerdán 17 órakor az UTC-t fogadja a Móradombi körúton a Magyar Kupa negyeddöntőjében, míg szombaton 17 órától szintén hazai pályán visszavághat a Kisteleknek az ősszel elszenvedett vereségért Magyar György legénysége a bajnokságban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.