/

Kárász Anna, Novoszáth Melinda, Kiss Zsolt – átadták a Szeged Sportolója kitüntetéseket + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sportoloi_dijak18_gs

Szerda délután ünnepélyes keretek között átadták Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának sportdíjait a városházán.

A szegedi önkormányzat 2003 óta évről-évre azokat a sportolókat díjazza, akik az előző évben országos és nemzetközi versenyeken kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, és ezzel hozzájárultak a város hírnevének öregbítéséhez. A 2015-ös évben így Szeged Sportolója kitüntetést vehetett át Kárász Anna kajakozó, az EDF Démász Szegedi VE versenyzője, aki a 2014-es felnőtt világbajnokságon K2 200 méteren és K4 500 méteren, továbbá a szegedi U23-as világbajnokságon K1 500 méteren és 200 méteren egyaránt aranyérmet szerzett. A brandenburgi felnőtt Európa-bajnokságon egy első (K4 500 méter) és egy második (K2 200 méter) helyet ért el.

Mint Szeged város olimpiai reménysége szintén kitüntetésben részesült Novoszáth Melinda, a Szegedi Úszó Egylet saját nevelésű úszója, aki a tavalyi év folyamán az ifjúsági Európa-bajnokság 400 méteres gyorsúszásában másodikként, 1500 méteres gyorsúszásában harmadikként ért célba. A Nanjingban rendezett ifjúsági olimpián hetedik helyet szerzett 800 méteres gyorsúszásban, 400 méteren pedig új egyéni csúccsal negyedik helyet.

sportoloi_dijak19_gs

Eddigi sportpályafutása elismeréseként ugyancsak Szeged Sportolója díjat vehetett át Kiss Zsolt, a férfi kosárlabda NB I/A-ban szereplő Naturtex-SZTE-Szedeák csapatkapitánya. Bár Pakson három bajnoki címet és két kupagyőzelmet is aratott, 35 évesen, 14. felnőtt szezonjában is kiemelkedő teljesítményt nyújtott a története legnagyobb sikerét elért, bajnoki negyeddöntőbe jutott szegedi együttesben. Egyik legemlékezetesebb mérkőzését Nyíregyházán játszotta, ahol 33 pontot szerzett, ebből 30-at triplából.

Szeged Sportjáért kitüntető címben részesülnek mindazok az edzők, oktatók, szakoktatók, menedzserek és sportvezetők, akik országos és nemzetközi versenyekre készítettek fel kiemelkedő sportolókat. Idén elismerésben részesült a teke iránti elkötelezettségéért, a sportág fejlődése érdekében végzett munkájáért Karsai Ferenc, a Szegedi TE elnöke. A sportvezető az ünnepségen németországi útja miatt nem tudott részt venni, díját így lánya, Karsai Nóra Fruzsina vette át.

Kitüntették a jégkorong iránt végzett elkötelezett tevékenységéért Kalocsa Lászlót, a Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC vezetőedzőjét. A szakember 1988 óta dolgozik a szegedi klubnál, mára már mint az utánpótlás vezetője, illetve a felnőtt együttes mestere. Az iránymutatásai alapján felépített utánpótlásrendszerben hat korosztályos alakulat működik és közel 100 gyermekkel szerepel a nemzeti bajnokságokban. A korosztályos válogatottakban több szegedi fiatal is játszik.

sportoloi_dijak17_gs

A kenu sportágban kifejtett sikeres munkájáért vehette át a kitüntetést Vécsi Viktor, az EDF Démász Szegedi VE edzője. Tanítványai közül Horváth Gábor kétszeres világbajnok, Joób Márton háromszoros világbajnok, míg Vajda Attila a 2008-as pekingi olimpia aranyérmese, háromszoros világbajnok.

Átadták a Szeged Sportolója és Szeged Sportjáért kitüntetéseket a városházán – részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=539838

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 20.

Default thumbnail
Előző sztori

Duxné Velcsov Katalin maradt a Szegedi Törvényszék Cégbíróságának vezetője

Következő sztori

Magyar-német gazdasági fórum a Kamarában