Kajak-kenu vk – Douchev-Janics Natasa is a mezőnyben

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tizennyolc magyar versenyző áll rajthoz a hétvégi, duisburgi kajak-kenu világkupaversenyen, amely férfi K-2 1000 méteren a második világbajnoki válogatónak számít. A viadal egyben egy nagy visszatérésről is szól majd, a mezőnyben ugyanis tavalyi gerincműtétje után ismét ott lesz a háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa.

A férfi 1000 méteres kajak kettesek múlt heti első válogatóját Kammerer Zoltán és Szalai Tamás duója nyerte a nagy meglepetésre második, fiatal Noé Zsombor, Vass Péter kettős előtt. Amelyik egység előrébb végez a németországi regattán, az szállhat majd vízre ebben a számban az augusztusi, milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

“Kammerer Zoltánékat nem kell bemutatni, a háromszoros olimpiai bajnokot mindenki ismeri a sportágban és az Európa-bajnok Szalai Tamás neve sem ismeretlen a mezőnyben. A rutinos versenyzőknek azonban most fiatal, de elég erős kihívókkal kell szembenézni – mondta a magyar szövetség honlapján Storcz Botond vezetőedző. – Az első válogatón második helyen záró Noé Zsombor és Vass Péter is húsz esztendős, az ifjúsági mezőnyben már több világbajnoki aranyat bezsebeltek, és kíváncsi vagyok rá, hogy a két egység hogyan fog érvényesülni a nemzetközi mezőnyben.”

Douchev-Janics Natasa műtétje miatt a teljes tavalyi idényt kihagyta, azaz 2013 óta első nemzetközi megmérettetésére készül. Érdekesség, hogy legutóbb is Duisburgban, a két évvel ezelőtti világbajnokságon szállt vízre versenykörülmények között.

Storcz vele kapcsolatban azt mondta: bízik benne, hogy hasonlóan sikeres lesz a visszatérése, mint Fazekas-Zur Krisztinának Montemor-o-Velhóban. Utóbbi kajakos a múlt heti, portugáliai vk-versenyen egy-egy arany- és bronzérmet szerzett azok után, hogy a 2014-es esztendőt ő is kihagyta kisfia születése miatt.

A duisburgi vk-n induló magyar csapat:

férfiak kajak:
K-1 200 m: Dudás Miklós; Hérics Dávid
K-2 200 m: Karakas Máté, Orlik Ádám
K-2 1000 m: Kammerer Zoltán, Szalai Tamás; Noé Zsombor, Vass Péter
K-4 1000 m: Dombi Rudolf, Hufnágel Tibor, Kökény Roland, Boros Gergely
férfi kenu:
C-1 1000 m: Khaut Kristóf
C-1 500 m: Khaut
C-1 200 m: Lantos Ádám
C-2 1000 m: Vass András, Varga Dávid
női kajak:
K-1 500 m: Douchev-Janics Natasa
K-1 200 m: Douchev-Janics
női kenu:
C-1 200 m: Balla Virág

Előző sztori

A Nébih 5700 kilogrammnyi alapanyagot és terméket vont ki a forgalomból egy péteri kistermelőnél + VIDEÓK

Következő sztori

Rendőrrel kergették volna el a Vértónál pancsoló kutya gazdáját