//

A kedvezőtlen időjárás sem akadály: három napig az árusoké a Belvárosi híd + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

invitel_hidivasar06kf

Házilag elkészített finomságok, kézműves termékek és ajándékok tömkelege várta vasárnap a hídi vásárra kilátogatókat. A Szegedi Borfesztivál záróhétvégéjére az időjárás is összeszedte magát, több ezren látogattak ki a Belvárosi hídon és Oskola utcán végignyúló, háromnapos rendezvényre.

Kézműves termékek, gyermekjátékok, ruhák és népi motívumokkal díszített tárgyak garmadája között válogathatnak azok, akik kilátogattak a Hídivásár forgatagába. Pünkösdhétfő miatt három napig standolnak az árusok az Oskola utcában és a Belvárosi hídon, az elmúlt napok esős időjárását követően pedig igazi nyárias időben válogathatunk a különlegességek között.

Nagy sikere volt idén is a boltban bárhol megvásárolható termékek házi készítésű változatainak – legyen szó akár kézműves módon gyártott szörpről, sajtokról és lekvárokról, illetve szappanokról vagy mosószerekről. Ruházkodni legkönnyebben a hölgyek és a gyermekek tudnak innen, utóbbiak csodaszép népi hímzéssel díszített szoknyák között is válogathatnak. Az igazi lokálpatrióták számára persze ismét nagy volt választék a “szegedikumokat” hirdető pólókból.

Kültéri “mozi” és készségfejlesztő kézművesség

no images were found

Az Oskola utcában megnyitotta kapuit az ÚjrahasznoSMűhely is, ahol a sclerosis multiplexesek számára készültek kézműves foglalkozással. Megmutatták: az idegrendszeri, gyulladásos autoimmun betegségben szenvedőknek sem kell lemondaniuk az alkotás öröméről. Az ÚjrahasznoSMűhely egy komplex rehabilitációs rendszer, amely a sclerosis multiplexes betegek fizikai és lelki támogatására szolgál. Idén áprilistól egy nyolc hónapos pályázatnak köszönhetően gyógytornával, környezettudatosság növelésével kiegészülve folytatódik tovább a kézművességet népszerűsítő program, a résztvevők pedig jó közösséget alkotva dolgozhatnak együtt – közölte Gyurácz Annamária, a Sclerosis Multiplexes Betegek Csongrád Megyei Egyesületének elnöke.

Az Invitel egy kisebb, négyszemélyes mozit nyitott a Kárász utcában, ahol az érdeklődők aktuális műsorkínálatukról, csomagjaikról – közöttük a legújabb Színvilág-ajánlatukról – is tájékozódhattak. A nézők egy rövid kvízt is kitölthettek a helyszínen, a helyes válaszokat pedig promó-ajándéktárgyakkal (napszemüveg, tolltartó, kulcstartó, kisebb játékok) jutalmazták.

no images were found

Három napig az árusoké a Belvárosi híd és az Oskola utca!Cikk: http://szegedma.hu/?p=541050

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 24.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: fiatalokat keres utánpótlásába a Szeged 2011

Következő sztori

Felavatták az ópusztaszeri kápolnát pünkösdvasárnap + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek