Közélet

Együttműködési megállapodást írt alá a BVOP és az SZTE ÁJTK

Együttműködési megállapodást írt alá a BVOP és az SZTE ÁJTK

2015. május 14., csütörtök
Együttműködési megállapodást írt alá a BVOP és az SZTE ÁJTK

Tudományos kutatási és oktatási együttműködési megállapodást kötött május 14-én a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karával a Csillagbörtönben.

Csóti András

bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka köszöntötte a vendégeket és általános tájékoztatót adott a büntetés-végrehajtás helyzetéről, egyebek mellett elmondta, hogy a következő négy évben 6500 új börtönférőhely létesül az országban, hazánkban utoljára 1870 és 1910 között volt ekkora fejlődés a börtönügyben. Ezután

Hajdú József

tanszékvezető egyetemi tanár beszélt az egyetemen folyó oktatásról, kiemelte, hogy a jogi kar és a börtön kapcsolata hosszú évtizedek óta tart.

Karsai Krisztina

tanszékvezető egyetemi tanár, oktatási rektorhelyettes,

Nagy Ferenc

egyetemi tanár,

Lőrincz József

címzetes egyetemi tanár,

Németh Zsolt

főiskolai tanár rendszeresen végez tudományos kutatásokat a börtönben, és egyetemi hallgatóikkal is megismertetik a benti világot. A megállapodásban foglaltak szerint a jövőben a jogászok képzésében börtönügyi szakemberek is részt vállalnak, ezzel is közelebb hozva a hallgatókat a börtön világához. Az együttműködési megállapodást Csóti András bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka és Hajdú József tanszékvezető egyetemi tanár, dékán írta alá a Szegedi Fegyház és Börtön tanácstermében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.