Bulvár

Csaknem négyszáz határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében vasárnap

Csaknem négyszáz határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében vasárnap

2015. május 25., hétfő
Csaknem négyszáz határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében vasárnap

Háromszázhetvenkilenc határsértőt tartóztattak föl a rendőrök Csongrád megye déli részén vasárnap – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szenti Szabolcs

elmondta, a legnagyobb – 98 afgán állampolgárból álló csoport – pirkadat után lépte át illegálisan a zöldhatárt Ásotthalom közelében, közöttük 17 gyerek volt. Este az M5-ös autópályán, a röszkei átkelő közelében a rendőrök egy szerb embercsempészt is elfogtak, olasz rendszámú autójában négy szír és két iraki állampolgár utazott – tudatta az őrnagy. A szerb férfi ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett - indítottak büntetőeljárást, a határsértőkkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Vasárnap az országban tiltott határátlépés miatt 490 embert fogtak el a rendőrök, két esetben közokirat-hamisítás, négy gyanúsítottal szemben pedig embercsempészés miatt indult büntetőeljárás – tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.