Közélet

Szőregi gyermekorvosi rendelés: deszki szórólapok kontra politikai megtévesztés?

Szőregi gyermekorvosi rendelés: deszki szórólapok kontra politikai megtévesztés?

2015. május 19., kedd
Szőregi gyermekorvosi rendelés: deszki szórólapok kontra politikai megtévesztés?
szoregi_rendelo03_gs

A szőregi gyermekorvosi körzet fenntartásáért kezdett aláírásgyűjtés szervezői megtévesztett emberek, akiket politikai okokból vezetnek félre - mondta el Berkesi Ottó, a településrész DK-s önkormányzati képviselője. Rózsavölgyi József szerint viszont a város sosem fordított kellő figyelmet a Szőregen élőkre.

"Hatezer ember él Szőregen, van két óvoda és bölcsőde is itt, egy ekkora település esetén elfogadhatatlan megszüntetni a gyermekorvosi rendelést" - hangsúlyozta a körzet korábbi önkormányzati képviselője,

Rózsavölgyi József

. Több cikkben is foglalkoztunk már a település Szerb utcai gyermekorvosi körzetével, ahol az idős doktornő nyugdíjba vonulását követően, június elsejétől megszűnik a praktizálás. A gyermekeket

három újszegedi doktornő között

osztják majd el, és miután a város két pályázat kiírása után sem talált utódot a doktornő helyére, a körzet ezzel megszűnik, csak védőnői ellátás működik majd itt. "Egy jó üzleti vénával megáldott deszki doktornő már a hétvégén szórólapokat osztott szét Szőregen, melyben leírja: nagyon szívesen várja a beteg gyerekeket a rendelőjében. Ez is mutatja, hogy azért lenne igény az itteni praktizálásra is" - tette hozzá Rózsavölgyi József. A Fidesz-L.É.T. önkormányzati képviselője szerint a város sosem fordított megfelelő figyelmet a településre, a bölcsőde lassan kétszáz, a két óvoda pedig jóval több mint százéves épületben van. Előbbit tavaly 150 milliós EU-s támogatással fel lehetett volna újítani, a munkához szükséges 7,5 millió forintos önrészt viszont nem állta a város - emlékezett vissza a képviselő.

rozsavolgyijozsef_gs

A

helyi lakosok

mellett a

Jobbik szegedi szervezete

is aláírásgyűjtésbe kezdett a gyermekorvosi rendelő fenntartásáért. "Ez az ügy nem lehet politikai színezetű, hiszen nem a pártokról, hanem az itt élő családokról, gyermekekről szól. Legnehezebb helyzetbe éppen a szegénységük miatt a település perifériájára szorult családok kerülnek, hiszen sokuk a buszjegyet sem tudja kifizetni. Mindenképpen egy ennél jobb megoldásra kellene törekedni" - hangsúlyozta Rózsavölgyi.

Berkesi Ottó: Politikai áldozatok az aláírásgyűjtők

"Már az áprilisi Szőregi Regélőben megírtam, hogy a doktornő nem tudta eladni a praxisát, és hogy keressük a megoldást. A közgyűlésig azonban nem reagált senki a hírre"– mondta el a SZEGEDma.hu kérdésére

Berkesi Ottó

(Demokratikus Koalíció). A városrész jelenlegi képviselője szerint minden lehetséges lépést megtettek, hogy a Szerb utcában folytatódjon a rendelés: felhívták a környékbeli orvosok egy részét, sőt a képviselő még személyes kapcsolatait is felhasználta a gyermekklinikán, hogy tudakolódjon a szóba jöhető orvosokról. Kinevezhető jelentkezőt azonban egy esetben sem találtak Berkesi szerint, annak ellenére, hogy a praxist többször is, és ingyen hirdették meg.

berkesi_otto01_gs

A településen indult

aláírásgyűjtés

koordinálóit a politika jó szándékú áldozatainak tartja a képviselő, akiket pártérdekekből hamis információkkal vezettek félre. “Legutoljára a múlt hét pénteken beszéltem Molnár Emesével, amikor a bölcsőde családi napját megzavarva kezdett aláírásgyűjtésbe. Ott azon meggyőződésének adott hangot, hogy a város szánt szándékkal akar lakatot tenni a rendelőre, és semmilyen módon nem tudtam meggyőzni ennek az ellenkezőjéről” – magyarázta a képviselő. Hozzátette: nem hiszi, hogy egy aláírásgyűjtéstől meg fog oldódni az országos szintű orvoshiány, a szervezők egyszerűen figyelmen kívül hagyják a valóságot, jelölt nélkül ugyanis nincs értelme a szignóknak. Molnár Emese szerint a képviselő nem állt konstruktívan az ügyhöz, melyre ő úgy reagált: "Amennyiben ő azt érti alatta, hogy nem azt mondtam neki, amit hallani akart, hanem az igazságot, akkor nem voltam konstruktív. Sajnos tapasztalatim szerint korábban ez nem volt divat a választókerületben” – mondta Berkesi. Hozzátette: a védőnői ellátás zavartalanul folytatódik majd a szőregi rendelőben, így annak költségeit továbbra is a Szegedi Tudományegyetem állja majd. Szó sincs tehát arról, hogy költséghatékonysági szempontok állnának a körzet megszűnése mögött.

A szőregi gyermekorvosi körzet fenntartásáért kezdett aláírásgyűjtés szervezői politikai céllal megtévesztett emberek -...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 19.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.