Kultúra

Az álarcosbál jegyében telik a REÖK gyereknapja

Az álarcosbál jegyében telik a REÖK gyereknapja

2015. május 22., péntek
Az álarcosbál jegyében telik a REÖK gyereknapja
reok_palota

Görkorcsolyás felvonulással, ingyen vattacukorral, arcra festett álarcokkal is várják a jövő vasárnapi gyereknapon a résztvevőket. A program a Szegedi Szabadtéri idei látványos operaelőadására épül.

Tematikában a Dóm téri fesztivál idei nyitóelőadásához, a látványos show-elemeket is felmutató Az álarcosbál című Verdi-operához kapcsolódik a Reök-palota gyereknapi programja. Jövő vasárnap délelőtt kicsiket és nagyokat is várnak a szervezők. Először a Kárász utcát veszik birtokba a gyerekek: 10.15-től Az álarcosbál főszereplőjének,

László Boldizsár

operaénekesnek vezetésével, görkorival indulnak el a Széchenyi tér felől a palota elé. A csapathoz bárki csatlakozhat, aki szeret kerekeken gurulni, a jó hangulat garantált. Az opera legszebb, báli jelenetében jégtáncosok suhannak majd a jégpályává változó színpadon, ezt a momentumot vetíti előre játékos formában a közös görkorizás. A leggyorsabban befutókat ingyen vattacukorral várják a REÖK előtt. Abban a pillanatban, hogy a menet a palota elé ér, felcsendül Az álarcosbál gyönyörű fináléja, méghozzá különleges formában: erkélykoncertet adnak a darab főszereplői, a Gustavo-t játszó László Boldizsár és a titokzatos jósnőt alakító

Wiedemann Bernadett

, valamint vendégművészek. A felemelő produkció alatt már finomságok várják a gyerekeket a téren. A legügyesebb görkorisok ingyen kapják a vattacukrot, a palotában nemsokára nyíló Coffeeshop Company pedig ingyen limonádét és shake-et oszt azoknak, akik kedvet éreznek egy kis színezéshez. A palotában

Mihályi Orsolya

fest álomszép álarcokat a vállalkozó kedvű felnőttekre és gyerekekre. A Helen Doron programján pedig magunk készíthetjük el a minél díszesebb, feltűnőbb maszkokat.

Mihályi Orsolya munkája

Jutalomjáték Újszegeden

A hazai színházi élet egyik legkiemelkedőbb koreográfusa, a szegedi születésű

Duda Éva

és kortárs tánctársulata érkezik az Újszegedi Szabadtéri Színpadra július 21-én, a Jutalomjáték – Outbreak című előadással. A produkció, melyet nemrég hirdetett meg a fesztivál kilencedik előadásként a meglévők mellé, különleges körülmények közt kerül színre, hiszen a liget fáinak ölelésében mind a nézők, mint pedig a táncosok a színpadon lesznek majd.

Gregor Lustek

és

Rosana Hribar

koreográfus páros előadásának fókuszában a rendkívül személyes, intim, lélekközpontú kapcsolatok állnak. Mozgásviláguk megidézi a tangó fülledt, intim világát, érzéki humorral ábrázolva a szereplők viszonyait. A Thealter Fesztivállal közös előadás csak 18 éven felüli nézőknek ajánlott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.