Közélet

126-an vizsgáznak áldozatvédelemből a szegedi egyetemen

126-an vizsgáznak áldozatvédelemből a szegedi egyetemen

2015. május 4., hétfő
126-an vizsgáznak áldozatvédelemből a szegedi egyetemen

A szegedi egyetem számos hallgatója - védőnők, szociális munkások, diplomás ápolók, pedagógusok - jelentkezett az áldozatvédelmi kurzusra.

A Csongrád megyei összefogás az áldozattá válás megelőzése és az áldozatsegítés érdekében című (TÁMOP-5.6.1.C-11/2-20110023) kódjelű pályázat Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar „Áldozatvédelem-áldozattá válás és megelőzésének alternatívái” ünnepélyes kurzuszáró rendezvényét május ötödikén tartják meg. A Csongrád Megyei Kormányhivatal, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Csongrád Megyei Szervezete konzorciumi partnerek a Szegedi Tudományegyetemmel, a Szeged-Csanádi és a Csongrádi Református Egyházmegyével és a LÉT – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulásával – mint együttműködő partnerekkel – sikeresen pályázott a TÁMOP-5.6.1.C-11/2-2011-0023. pályázaton. A program 2012. szeptemberében indult, és 2014. szeptemberében zárult. Ekkor lépett a fenntartási időszakba, amely három évig tart. A két éven keresztül futó projekt egyik hosszú távra ható és kiemelkedő eredménye volt a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési, valamint a Juhász Gyula Pedagógusképző Karon folytatott áldozatvédelmi prevenciós egyetemi képzés, amely védőnők, szociális munkások, diplomás ápolók, pedagógusok- tehát közvetlenül emberekkel foglalkozó majdani szakemberek számára nyújtott szabadon választható átfogó ismereteket. A Csongrád megyei összefogás az áldozattá válás megelőzése és az áldozatsegítés érdekében pályázat eredményeinek, társadalmi támogatottságának megőrzése érdekében – különösen az egyetemi hallgatók irányában – rendkívül fontos, hogy a szakmai ismereteken túl azonosuljanak a pályázat célkitűzéseivel. A projekt végrehajtási időszakában alatt összesen 332 hallgató választotta a tantárgyat. A fenntartási időszakban sem csökkent a hallgatók érdeklődése és a 2014/2015-ös tanév második félévében összesen 126 hallgató vette fel a tárgyat.

aldozatvedelem_tamop_fejlec

Az ünnepélyes kurzuszáró időpontja:

május 5-e, 16 óra

A rendezvény helyszíne:

Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar - Széll Éva terem (Szeged, Bal fasor 39-45. sz.)

A rendezvény programja:

16.00 A vendégeket Héderné Berta Edina az SZTE-ESZK általános dékán helyettese köszönti 16.10 dr. Kiss-Rigó László megyés püspök köszöntő gondolatai 16.15 Konzorciumi partnerek és együttműködők képviselőinek hozzászólása 16.35 Szemléletváltás a közigazgatásban - dr. Juhász Tünde kormánymegbízott előadása a közigazgatás átalakulásáról 17.00 A rendezvény zárása

aldozatvedelem_tamop_aljlec

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.