Közélet

Zombor Gábor: a kórházi fejlesztések a szakemberek megtartását is segítik

Zombor Gábor: a kórházi fejlesztések a szakemberek megtartását is segítik

2015. április 2., csütörtök
Zombor Gábor: a kórházi fejlesztések a szakemberek megtartását is segítik

Az egészségügyért felelős államtitkár szerint a kórházi fejlesztések a szakemberek megtartását is segítik.

A munkafeltételek javításával, az infrastruktúra fejlesztésével, új orvosi műszerek, berendezések beszerzésével lehet egyebek mellett javítani a kórházak helyzetét, ez a szakembereket is helyben tarthatja - mondta

Zombor Gábor

csütörtökön Ózdon, az Almási Balogh Pál Kórház hetven ágyas reumaszárnyának átadásán. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város kórházának mintegy kétmilliárd forintba került létesítményéhez uniós és állami pályázaton nyertek forrást. Az államtitkár kijelentette, bízik abban, hogy ez az új ózdi létesítmény az orvosoknak azt jelenti: helyben maradnak. A kórházi rendszer átalakításával kapcsolatban Zombor Gábor azt mondta, a kormányzatnak az a szándéka, hogy minden kórház függetlenségét megőrizve végezze munkáját.

Eszenyi Géza

, a kórház főigazgatója közölte: Ózdon a majdnem kétmilliárd forintból az új reumatológiai részleg mellett központi betegirányítót is létesítenek, valamint megújítják az intenzív osztályt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.