Vinkó Leó színes világa a Somogyi-könyvtárban

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

vinko_leo

A szegedi Not The Bees nevű zenekar performanszával nyílik meg Vinkó Leó festőművész Felületek, színek, karakterek című kiállítása április 30-án, csütörtökön 17 órakor a Somogyi-könyvtárban.

A tárlaton a 28 éves tehetség tavalyi és idei munkáiból mutat be néhányat, olyanokat, amelyeket eddig nem láthatott a nagyközönség. Művei – ahogy ő fogalmaz – különböző festői felületekkel való kísérletezések.

Alkotásait számos kiállításon (Somogyi-könyvtár, TIK, REÖK Palota, SZAB Székház, vásárhelyi Őszi Tárlat stb.) láthatták már az érdeklődők, melyek közül többet az SZTE Sófi-alapítvány szervezett számára. Az alapítvány 14 éves története során Vinkó Leó az egyetlen a Szegedi Tudományegyetem hallgatói közül, akinek képzőművészként sikerült elnyernie a Sófi-különdíjat. A tehetséges művészpalánta komoly nemzetközi karrier előtt áll, hiszen képei nagy sikert arattak londoni és milánói kiállításokon is. Vinkó Leó festményei díszítik Szegeden egy Széchenyi téri szórakozóhely, a Popper Mór Mulatója falait.

“Az általános iskolai rajztanárom fedezte fel a művészetek, a festészet iránti komoly érdeklődésemet, tehetségemet. Úgy érzem, a képzőművészeti ágak közül a festészet áll hozzám a legközelebb. A képeim saját világomat tükrözik, ösztönből festek, célom, hogy egy senki máséval össze nem téveszthető, egyéni stílust alakítsak ki” – mondja Vinkó Leó.

Az Egyetemi Tavasz részeként megrendezett kiállítás az SZTE Sófi Alapítvány, a Somogyi-könyvtár és a Szegedi Tehetségpont együttműködésében jön létre. A tárlat május 6-ig tekinthető meg a Somogyi-könyvtárban.

Előző sztori

Maratoni székházvita a megyei közgyűlésen + FOTÓK

Következő sztori

Milliárdokba kerülnek Európának a légszennyezés okozta betegségek