/

Világzenei kalandozás – a MilKában koncertezett a Meszecsinka + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

meszecsinka17_gs

Több nemzet népzenei gyökeréből táplálkozó világzenét fogyaszthattak csütörtök este a Meszecsinka koncertjére látogatók. A Millenniumi Kávéházban Oláh Annamari és Biljarszki Emil varázslatos utazásra invitálta hallgatóságát.

Csütörtök este a Millenniumi Kávéház színpadán is felragyogott a “Holdacska” – bolgár nyelven ezt jelenti ugyanis a Meszecsinka, amely egy helyi népdalból vette kölcsön nevét. A duó Oláh Annamari révén szegedi kötődésű, míg Biljarszki Emil a balkáni zenék hangzásával bolondítja meg a dallamokat, előadásukkal egy varázslatos utazáson vehetett részt a szegedi közönség.

Oláh Annamari (ének) és Biljarszki Emil (zongora, gitár) 2008-ban léptek fel először Fókaszalon név alatt, Fókatelep és más dalokat játszottak akusztikus kísérettel. A közönség vevő volt az intimebb hangvételű dalokra, így sűrűsödtek a koncertek, a repertoár bővült saját dalokkal, a zenekar pedig új tagokkal. 2009 végén a zenekar felvette „saját” nevét, ami bolgárul holdacskát jelent, 2010 januárjában pedig rögzítettek egy hatszámos demót. A Meszecsinkának azóta már második nagylemeze jelent meg.

no images were found

Több nemzet népzenei gyökeréből táplálkozó világzenét fogyaszthattak csütörtök este a Meszecsinka koncertjére látogatók.

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 17.

Előző sztori

Kettős Ravel-bemutató a Szegedi Kortárs Balettől + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Droglakást számoltak fel a Szilléri sugárúton

Legutóbbi hasonló cikkek