Kultúra

Versekkel írták tele a REÖK óriásplakátjait + FOTÓK

Versekkel írták tele a REÖK óriásplakátjait + FOTÓK

2015. április 11., szombat
Versekkel írták tele a REÖK óriásplakátjait + FOTÓK
kolteszet_napja05kf

1964 óta emlékeznek meg Magyarországon a költészet napjáról, amelyet minden évben József Attila születésnapján, vagyis április 11-én ünnepelnek szerte az országban. A REÖK interaktív kezdeményezéssel veszi ki részét az idei programsorozatból: két napon át a kiállítóház használt, korábbi tárlatait promotáló óriásmolinóinak hátoldalára mindenki felírhatja kedvenc magyar versének első néhány sorát vagy versszakát.

Almádi Fanni

egyik kedvenc költőjétől,

Radnóti Miklóstól

idézett; Tétova óda című versét írta fel az egyik molinóra. Mint mondta, a költeményeink keresztül optimista emberként gondol a költőre, aki a legrosszabb körülmények között is képes volt jó kedélyű, bizakodó maradni. Választott idézetét azért szereti, mert Radnóti képes volt az olyan nemes érzéseket is mint a szerelem hétköznapian, egyszerűen, ugyanakkor gyönyörűen megfogalmazni.

Juhász Gyula

verse sok emléket idéz fel

Kákai Emesében

. A Szerelem című költemény zenei feldolgozásával először a Repülők együttes feldolgozásában találkozott, már akkor is nagyon tetszett neki. Később egyik kedves barátja tollából olvasta vissza az ismerős sorokat emlékkönyvében, így Juhász Gyula szerves része lett életének. Emese nem veti meg a megzenésített költeményeket, a Dalriada metál formáció például megtaníttatta vele

Arany Jáno

s walesi bárdok című balladáját.

Darvas Anna

úgy lépett be az első emeleti kiállítótérbe, hogy nem tudta, milyen idézetet ír fel a molinóra. Azonban az ugyancsak április 11-én született

Márai Sándor

és a Somogyi-könyvtár korábbi Márai-kiállítása arra sarkallta, hogy a 20. századi magyar írótól idézzen. Jó kezdeményezésnek tartja a REÖK ötletét, szerinte így közelebb lehet hozni a fiatalokhoz a verseket. A teleírt óriásplakátok egyébkánt művészeti alkotásnak minősülnek majd, amelyeket a REÖK Facebook-oldalán is közzétesznek, ráadásul arra is fény derül, ki a szegediek kedvenc költője.

Te kitől idéznél az óriásmolinón? http://szegedma.hu/?p=526620

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 11.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.