Vajdasági fotókból nyílik kiállítás Szentesen

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újvidéki meghívó Szentesre 2015 kA Szentesi Művelődési Központ és a Szentesi Fotókör szervezésében mutatják április 18-án a Vajdasági Fotó-, Film- és Videoszövetség “Meglátások” című fotókiállítását a szentesi Művelődési és Ifjúsági Házban.

A 15 órakor kezdődő eseményen a kiállítást Móra József önkormányzati képviselő nyitja meg. A tárlat megtekinthető május 15-ig az intézmény nyitvatartási idejében.

A Vajdasági fotó-, film- és videoszövetségről

Követve a Balkán-félszigeten a távoli 1901-ben Újvidéken bejegyzett legelső fotóklub által meghatározott irányt, a Vajdasági fotó-, film- és videoszövetség 1946-os megalapítása óta folyamatosan részt vesz a Vajdaság fotós életében, eleinte a Népi technika (ez a magyarországi MHSz jugoszláv megfelelője volt) “ernyője” alatt, később önállóan.

1999-ben a Vajdasági fotó-, film- és videoszövetség újabb felfrissülést hoz a tartomány és a környező vidékek fotós miliőjébe a Nikola Pašić u. 34. alatt megnyitott állandó kiállítási térrel.

A Szövetség minden évben megszervezi zsűrizett kiállításait több témakörben. A hagyományos és visszatérő kiállítások mellett fotógalériájukban rendszeresen bemutatják újvidéki, vajdasági, szerbiai illetve más országokbeli egyének vagy szervezetek fénykép-képkollekcióit.

A Vajdasági fotó-, film- és videoszövetség tagjainak alkotásaiból összeállított kiállításokat Románia, Nagy-Britannia, Görögország, Magyarország, Szlovákia, Horvátország, Szlovénia, Svájc, Csehország és Oroszország közönsége láthatta, ezen kívül igen gyümölcsöző a Fotógaléria és más újvidéki galériák együttműködése.

A mostani alkalommal, a Szentesi Fotókörrel fönnálló többéves kapcsolatot tovább építve a Vajdasági fotó-, film- és videoszövetség 27 jelenleg is aktívan kiállító fotográfusának alkotásaiból készült válogatást ajánlják a szentesi közönség figyelmébe.

Előző sztori

Az Emmi 25 millió forintot ad könyvszakmai támogatásra

Következő sztori

Biciklis balesethez keres szemtanúkat a rendőrség