Közélet

Szegedi KDNP: A szocialisták felelőssége vitathatatlan távhő-ügyben

Szegedi KDNP: A szocialisták felelőssége vitathatatlan távhő-ügyben

2015. április 12., vasárnap
Szegedi KDNP: A szocialisták felelőssége vitathatatlan távhő-ügyben

A Szegedi Hőszolgáltató Kft. a magántulajdonos érdekeit az előző ciklusban és most is Szeged korábbi MSZP-s alpolgármestere képviselte ügyvezetőként, a polgármesternek pedig jogi lehetősége lett volna felfüggeszteni egy-egy törvénytelennek ítélt közgyűlési és bizottsági határozatot, a szocialisták felelőssége így vitathatatlan a kialakult helyzetben - írja közleményében a KDNP-frakció.

A közlemény alább olvasható!

A szocialisták felelőssége vitathatatlan távhő-ügyben

"Az önkormányzati választás óta - cselekvés helyett - a szocialista városvezetés csak visszafelé mutogat az elmúlt négy évre, holott 2010 és 2014 között is az MSZP vezette a várost, Botka László polgármester és Solymos László alpolgármester személyében. A polgármester az előző ciklusban többször élt a törvény által számára biztosított vétó lehetőségével, ha meg akart akadályozni egy önkormányzati döntést. A Szegedi Hőszolgáltató Kft. ügyében is egyértelmű jogi lehetősége lett volna felfüggeszteni egy-egy közgyűlési és bizottsági határozatot, ha törvénytelennek vagy önkormányzati érdekbe ütközőnek ítélte volna. Ezt nem tette meg, sőt a céggel kapcsolatos pénzügyi döntéseket a szocialisták meg is szavazták. A társaságban a magántulajdonos érdekeit az előző ciklusban és most is Szeged korábbi MSZP-s alpolgármestere képviselte ügyvezetőként. A céggel kapcsolatos problémák a városvezetés által jelölt másik társügyvezető kinevezése után jutottak tetőpontra: ekkor már mindkét igazgató az MSZP-hez kötődött. A fentiek alapján a szocialisták érintettsége teljesen nyilvánvaló, nekik kell magyarázkodniuk a távhőszolgáltatóval kapcsolatos problémák ügyében, nem az önkormányzati ellenzéknek. Felszólítjuk a szocialista városvezetést: a problémára úgy keressen megoldást, hogy azzal ne okozzon kárt a szegedi embereknek" - olvasható a szegedi közgyűlés KDNP-frakciójának közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.