Szegedi KDNP: A szocialisták felelőssége vitathatatlan távhő-ügyben

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Hőszolgáltató Kft. a magántulajdonos érdekeit az előző ciklusban és most is Szeged korábbi MSZP-s alpolgármestere képviselte ügyvezetőként, a polgármesternek pedig jogi lehetősége lett volna felfüggeszteni egy-egy törvénytelennek ítélt közgyűlési és bizottsági határozatot, a szocialisták felelőssége így vitathatatlan a kialakult helyzetben – írja közleményében a KDNP-frakció.

A közlemény alább olvasható!

A szocialisták felelőssége vitathatatlan távhő-ügyben

“Az önkormányzati választás óta – cselekvés helyett – a szocialista városvezetés csak visszafelé mutogat az elmúlt négy évre, holott 2010 és 2014 között is az MSZP vezette a várost, Botka László polgármester és Solymos László alpolgármester személyében. A polgármester az előző ciklusban többször élt a törvény által számára biztosított vétó lehetőségével, ha meg akart akadályozni egy önkormányzati döntést. A Szegedi Hőszolgáltató Kft. ügyében is egyértelmű jogi lehetősége lett volna felfüggeszteni egy-egy közgyűlési és bizottsági határozatot, ha törvénytelennek vagy önkormányzati érdekbe ütközőnek ítélte volna.

Ezt nem tette meg, sőt a céggel kapcsolatos pénzügyi döntéseket a szocialisták meg is szavazták.

A társaságban a magántulajdonos érdekeit az előző ciklusban és most is Szeged korábbi MSZP-s alpolgármestere képviselte ügyvezetőként. A céggel kapcsolatos problémák a városvezetés által jelölt másik társügyvezető kinevezése után jutottak tetőpontra: ekkor már mindkét igazgató az MSZP-hez kötődött.

A fentiek alapján a szocialisták érintettsége teljesen nyilvánvaló, nekik kell magyarázkodniuk a távhőszolgáltatóval kapcsolatos problémák ügyében, nem az önkormányzati ellenzéknek. Felszólítjuk a szocialista városvezetést: a problémára úgy keressen megoldást, hogy azzal ne okozzon kárt a szegedi embereknek” – olvasható a szegedi közgyűlés KDNP-frakciójának közleményében.

Előző sztori

Az új vasúti törvény áprilisban kerülhet az Országgyűlés elé

Következő sztori

Ronald S. Lauder: az antiszemitizmus árt Magyarország imázsának