Jobbik: komoly áremelést hozhat a szegedieknek a hőszolgáltató-botrány

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

toth_peter01_gs

Milliárdos károkat jelenthet a szegedieknek, hogy a Szegedi Hőszolgáltató engedélyének visszavonásával a fogyasztók a gázártámogatástól is elesnek – hangsúlyozta Tóth Péter. A jobbikos képviselő ígéretet tett: ha pártja megnyeri a választásokat 2018-ban, a hő-, víz- és áramszolgáltatást is visszaadják a szegedieknek.

Mérföldkőnek nevezte a Jobbik történetében a tapolcai választás sikerét Tóth Péter. A párt megyei elnöke szerint Rig Lajos személyében egy olyan tisztességes embernek köszönhetik az első önálló mandátumot, amely nem vett részt az elmúlt 25 év politikai játszmáiban. Tóth Péter kiemelte: a kampány hajrájában Botka László is feltűnt a Veszprém megyei választókerületben, holott a polgármesternek inkább a Szegedi Hőszolgáltató ügyével kellett volna foglalkozni a vesztes kampány helyett.

“A pénteki rendkívüli közgyűlésen komoly vita folyt arról, hogy kinek a felelősségét terhelik a történtek. Az MSZP teljes mértékben hárított ebben az ügyben és a Jobbik volt képviselőjelöltjét próbálta bűnbaknak beállítani. Ezt a leghatározottabban visszautasítjuk, hiszen a hőszolgáltató önkormányzat által delegált igazgatója az a Básthy Gábor volt, aki 1994-98 között a város alpolgármestere volt, majd 2010-ben a kisebbségi tulajdonoshoz is ő került. Így ha a szocialisták azt hirdetik, hogy a kisebbségi tulajdonossal vannak gondok, úgy saját magukkal van vitájuk” – mondta el Tóth Péter. A képviselő szerint az ügy hátterében egy elszámolási vita lehet a Fidesz és az MSZP között, holott korábban két alkalommal is együttesen döntöttek a cég támogatásáról: 2012 februárjában és 2013 decemberében is egymilliárdos tagi kölcsönt nyújtottak a hőszolgáltatónak.

További gondot jelent az is, hogy a város el fogja bukni az állami gázártámogatást, melyre a hőszolgáltató eddig jogosult volt, az IKV Zrt. azonban már nem. A gázártámogatás megszűnése pedig vélhetően a szegediek számláin is tapasztalható lesz majd – hangsúlyozta Tóth Péter. “Becsléseink szerint 3-4 milliárd forintos veszteséget okozhat a szegedieknek. Az őszi fűtési szezon kezdetétől komoly gondot jelent majd ez a 28 ezer szegedi háztartásnak” – magyarázta a politikus, aki ígéretet tett: ha a Jobbik megnyeri a választásokat 2018-ban, a hő-, víz- és áramszolgáltatást is visszaadják a szegedieknek.

Milliárdos károkat jelenthet a szegedieknek, hogy a Szegedi Hőszolgáltató engedélyének visszavonásával a fogyasztók a gázártámogatástól is elesnek – hangsúlyozta Tóth Péter.

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 13.

Előző sztori

Női labdarúgás: továbbra is érintetlen a SZAK hálója tavasszal

Következő sztori

Trócsányi László: Nincs jogásztúlképzés!