Közélet

Jobbik: komoly áremelést hozhat a szegedieknek a hőszolgáltató-botrány

Jobbik: komoly áremelést hozhat a szegedieknek a hőszolgáltató-botrány

2015. április 13., hétfő
Jobbik: komoly áremelést hozhat a szegedieknek a hőszolgáltató-botrány
toth_peter01_gs

Milliárdos károkat jelenthet a szegedieknek, hogy a Szegedi Hőszolgáltató engedélyének visszavonásával a fogyasztók a gázártámogatástól is elesnek - hangsúlyozta Tóth Péter. A jobbikos képviselő ígéretet tett: ha pártja megnyeri a választásokat 2018-ban, a hő-, víz- és áramszolgáltatást is visszaadják a szegedieknek.

Mérföldkőnek nevezte a Jobbik történetében a tapolcai választás sikerét

Tóth Péter

. A párt megyei elnöke szerint

Rig Lajos

személyében egy olyan tisztességes embernek köszönhetik az első önálló mandátumot, amely nem vett részt az elmúlt 25 év politikai játszmáiban. Tóth Péter kiemelte: a kampány hajrájában

Botka László

is feltűnt a Veszprém megyei választókerületben, holott a polgármesternek inkább a

Szegedi Hőszolgáltató ügyével

kellett volna foglalkozni a vesztes kampány helyett. "A

pénteki rendkívüli közgyűlésen

komoly vita folyt arról, hogy kinek a felelősségét terhelik a történtek. Az MSZP teljes mértékben hárított ebben az ügyben és a Jobbik volt képviselőjelöltjét próbálta bűnbaknak beállítani. Ezt a leghatározottabban visszautasítjuk, hiszen a hőszolgáltató önkormányzat által delegált igazgatója az a Básthy Gábor volt, aki 1994-98 között a város alpolgármestere volt, majd 2010-ben a kisebbségi tulajdonoshoz is ő került. Így ha a szocialisták azt hirdetik, hogy a kisebbségi tulajdonossal vannak gondok, úgy saját magukkal van vitájuk" - mondta el Tóth Péter. A képviselő szerint az ügy hátterében egy elszámolási vita lehet a Fidesz és az MSZP között, holott korábban két alkalommal is együttesen döntöttek a cég támogatásáról: 2012 februárjában és 2013 decemberében is egymilliárdos tagi kölcsönt nyújtottak a hőszolgáltatónak. További gondot jelent az is, hogy a város el fogja bukni az állami gázártámogatást, melyre a hőszolgáltató eddig jogosult volt, az IKV Zrt. azonban már nem. A gázártámogatás megszűnése pedig vélhetően a szegediek számláin is tapasztalható lesz majd - hangsúlyozta Tóth Péter. "Becsléseink szerint 3-4 milliárd forintos veszteséget okozhat a szegedieknek. Az őszi fűtési szezon kezdetétől komoly gondot jelent majd ez a 28 ezer szegedi háztartásnak" - magyarázta a politikus, aki ígéretet tett: ha a Jobbik megnyeri a választásokat 2018-ban, a hő-, víz- és áramszolgáltatást is visszaadják a szegedieknek.

Milliárdos károkat jelenthet a szegedieknek, hogy a Szegedi Hőszolgáltató engedélyének visszavonásával a fogyasztók a gázártámogatástól is elesnek - hangsúlyozta Tóth Péter.

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 13.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.