/

Szabó Sándor: a Magyar Nemzeti Bank pénzéből kártalanítsák a Quaestor-befektetőket!

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szabo_sandor02_gs

Azonnali, rendkívüli kártalanítást indítványoz az MSZP a Quaestor-károsultak ügyében, melynek összegét az államnak a Magyar Nemzeti Bankkal együtt kell megelőlegeznie – hangsúlyozta Szabó Sándor. A szocialista országgyűlési képviselő szerint Szegeden naponta 15-20 károsult keresi fel a párt irodáját jogi tanácsadásért.

Az elmúlt évtizedek legsúlyosabb pénzügyi botránya zajlik Magyarországon, amely nem pusztán pénzügyi, hanem súlyos politikai botrány is egyben – ismételte meg Botka László választmányi elnök szavait az országgyűlési képviselő. Szabó Sándor hangsúlyozta: a miniszterelnök a kormány vagyonát menekítette csak ki, a kisembereket azonban magára hagyta.

A politikus szerint az MSZP ezzel szemben a kisbefektetőknek kíván segítséget nyújtani: két héttel ezelőtt érdekképviseleti fórum indult a károsultak megsegítéséért, az ország összes szocialista irodájába ingyenes jogi tanácsokkal várják őket és segítenek abban, hogy feljelentést tehessenek a pénzük visszaszerzéséért. “Napi szinten 15-20 ember keresi fel a szegedi irodánkat, akik kétségbeesésükben keresnek kapaszkodót, hogyan kaphatják vissza a pénzüket” – magyarázta Szabó Sándor. A képviselő több sorstörténetet is megosztott a sajtó képviselőivel,egyesek lakásvásárlás, mások az unokájuk házassága miatt próbálták megfialtatni pénzüket a Quaestorban, de olyan is akadt, aki a fogsorát szerette volna megcsináltatni a megtakarításából.

Támogatták ugyan a Fidesz által benyújtott törvényjavaslatot a szocialisták a zár alá vonható vagyon kiterjesztéséről, ezt azonban nem tartják elégségesnek a kisemberek védelméhez. Szabó Sándor szerint a Magyar Nemzeti Bank felelőssége vitathatatlan, miután 2009 óta minden brókerház részletes adatokat szolgáltat számukra a működésükről. “Az MSZP felszólítja Matolcsi Györgyöt, a nemzeti bank elnökét, hogy ismerje el a pénzügyi felügyelet mulasztását és gondoskodjon a károsultak befektetéseinek megtérítéséről. Javaslatunk szerint azonnali, rendkívüli és teljes összegű kártalanítást kell megvalósítani a magyar állam, valamint a Magyar Nemzeti Bank összefogásával” – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

A Magyar Nemzeti Bank pénzéből kártalanítaná a Quaestor-befektetőket az MSZP.

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 9.

Default thumbnail
Előző sztori

A Kúria elé kerül a két hitelesített népszavazási kérdés

Következő sztori

Lázár: szeptembertől napi háromszori ingyenes étkezés jár a bölcsődés és óvodás gyermekeknek

Legutóbbi hasonló cikkek