Közélet

Szabó Sándor: a Magyar Nemzeti Bank pénzéből kártalanítsák a Quaestor-befektetőket!

Szabó Sándor: a Magyar Nemzeti Bank pénzéből kártalanítsák a Quaestor-befektetőket!

2015. április 9., csütörtök
Szabó Sándor: a Magyar Nemzeti Bank pénzéből kártalanítsák a Quaestor-befektetőket!
szabo_sandor02_gs

Azonnali, rendkívüli kártalanítást indítványoz az MSZP a Quaestor-károsultak ügyében, melynek összegét az államnak a Magyar Nemzeti Bankkal együtt kell megelőlegeznie - hangsúlyozta Szabó Sándor. A szocialista országgyűlési képviselő szerint Szegeden naponta 15-20 károsult keresi fel a párt irodáját jogi tanácsadásért.

Az elmúlt évtizedek legsúlyosabb pénzügyi botránya zajlik Magyarországon, amely nem pusztán pénzügyi, hanem súlyos politikai botrány is egyben - ismételte meg

Botka László választmányi elnök szavait

az országgyűlési képviselő.

Szabó Sándor

hangsúlyozta: a miniszterelnök a kormány vagyonát menekítette csak ki, a kisembereket azonban magára hagyta. A politikus szerint az MSZP ezzel szemben a kisbefektetőknek kíván segítséget nyújtani: két héttel ezelőtt érdekképviseleti fórum indult a károsultak megsegítéséért, az ország összes szocialista irodájába ingyenes jogi tanácsokkal várják őket és segítenek abban, hogy feljelentést tehessenek a pénzük visszaszerzéséért. "Napi szinten 15-20 ember keresi fel a szegedi irodánkat, akik kétségbeesésükben keresnek kapaszkodót, hogyan kaphatják vissza a pénzüket" - magyarázta Szabó Sándor. A képviselő több sorstörténetet is megosztott a sajtó képviselőivel,egyesek lakásvásárlás, mások az unokájuk házassága miatt próbálták megfialtatni pénzüket a Quaestorban, de olyan is akadt, aki a fogsorát szerette volna megcsináltatni a megtakarításából. Támogatták ugyan a Fidesz által benyújtott törvényjavaslatot a szocialisták a zár alá vonható vagyon kiterjesztéséről, ezt azonban nem tartják elégségesnek a kisemberek védelméhez. Szabó Sándor szerint a Magyar Nemzeti Bank felelőssége vitathatatlan, miután 2009 óta minden brókerház részletes adatokat szolgáltat számukra a működésükről. "Az MSZP felszólítja Matolcsi Györgyöt, a nemzeti bank elnökét, hogy ismerje el a pénzügyi felügyelet mulasztását és gondoskodjon a károsultak befektetéseinek megtérítéséről. Javaslatunk szerint azonnali, rendkívüli és teljes összegű kártalanítást kell megvalósítani a magyar állam, valamint a Magyar Nemzeti Bank összefogásával" - hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

A Magyar Nemzeti Bank pénzéből kártalanítaná a Quaestor-befektetőket az MSZP.

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 9.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.