Gazdaság

Óránként 2500 forint az építőipari minimális rezsióradíj

Óránként 2500 forint az építőipari minimális rezsióradíj

2015. április 3., péntek
Óránként 2500 forint az építőipari minimális rezsióradíj

Óránként 2500 forintos építőipari minimális rezsióradíjat határozott meg az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) a vonatkozó jogszabályokkal összhangban.

A ÉVOSZ csütörtöki közleménye szerint a korábbi 2422 forintos rezsióradíj emelkedését alapvetően a garantált bérminimum változása, a banki- és biztosítási költségek jelentős növekedése és a magasabb ügyviteli költségek okozzák. A minimális rezsióradíj irányadó az építési-beruházási célú közbeszerzéseknél és a magánmegrendelői piacon egyaránt, a meghatározott díj alatti értékekkel számolt építőipari ajánlati árakat az ÉVOSZ kockázatosnak tartja. Ezen kalkulált vállalási árak eredményezhetik az irreálisan alacsony árakat és vezetnek a 400 milliárd forintra becsült országos lánctartozás tartós fennmaradásához. Az új minimális rezsióradíjat a szövetség javaslatára az Építőipari Ágazati Párbeszéd Bizottság is elfogadta és kihirdetésre javasolta az építésügyért felelős miniszternek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.