Női labdarúgás: továbbra is érintetlen a SZAK hálója tavasszal

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

dorozsmaibombazok_hfc_ mj 69

Két hetes szünetet követően újabb fordulót bonyolítottak le a Csongrád megyei női felnőtt bajnokságból, az élen álló Szegedi AK ezúttal sem kapott gólt, és továbbra is magabiztos előnnyel vezeti a bajnokságot, míg a dobogóért folytatott harc tovább élesedik.

Fontos győzelmet aratott Csengelén a Nagymágocs: bár a hazaiak Becsei Ibolya duplájával kétszer is megszerezték a vezetést, az első Becsei-találatra Mátyus Viktória tudott válaszolni, azonban előnnyel fordulhatott a Csengele a második félidőre. A szünet után azonban az erősödő mágocsi nyomás eredményre vezetett, előbb Mag Katalin, majd Gila Nóra is betalált, így megfordította a mérkőzést a Nagymágocs. A végén a hazaiak mindent megpróbáltak az egyenlítés érdekében, de gólt csak Gila László lányai szereztek, Mátyus Viktória hajrában szerzett második góljával pedig eldöntötték a mérkőzést, amelyet így 4-2-re nyert meg a Nagymágocs.

Jóval kevesebb izgalmat hozott a Csanytelek és a Komlósi Trans Baktó mérkőzése, amelyen Gutpintér Ágnes bő fél óra alatt mesterhármast szerzett a hazaiaktól, hozzá pedig még az első félidőben csatlakozni tudott Kovács Szabina, valamint Bali Cintia Renáta, így tulajdonképpen egy félidő alatt eldöntötte a Csanytelek a pontok sorsát. A második félidőben még Horváth Katalin is betalált a Baktó kapujába, a vendégektől Kardos Dóra pedig szerzett egy becsületgólt, így Somodi Balázs együttese magabiztosan győzött.

Először vesztett pontot a tavasszal a Mezőberény, amely Kisteleken lépett pályára. A küzdelmes mérkőzésen bár többször is veszélybe kerültek a kapuk, de egyik támadósor sem tudott eredményes lenni, így gól nélkül zártak a csapatok, a Kistelek pedig a legutóbbi hazai meccsét követően ismét 0-0-t játszott, a Mezőberény pedig közelebb engedte riválisait a dobogós helyekért folytatott csatában.

Továbbra sem szereztek gólt a Dorozsmai Bombázók, ezúttal a dobogóra hajtó SZVSE ellen bár sokáig nyílt volt a csata, hiszen Szücs Enikő góljával egészen az utolsó húsz percig 1-0-ra vezetett a szegedi együttes, azonban ezt nem tudták kihasználni a dorozsmai lányok, és a hajrában előbb Galicz Andrea, majd Kondász Klaudia is betalált a vasutasoktól, így a SZVSE végül 3-0-ra tudott nyerni a Bombázók ellen.

Már a kilencedik percben vezetést szerzett a listavezető SZAK a St. Mihály ellen Sasvári Annabella révén, majd kiegyenlített játékot hozott a folytatás, és egészen a véghajráig nyílt maradt a csata. Végül ismét Sasvári Annabella szerzett gólt, aki ezzel duplázni tudott, ezzel a két góllal pedig meg is nyerte a mérkőzést csapatának, így a SZAK kilenc pontos előnnyel vezeti a bajnokságot.

Eredmények, 16. forduló

Csengele KSE – Nagymágocs SE 2-4 Gól: Becsei Ibolya (2) ill. Mátyus Viktória (2), Mag Katalin, Gila Nóra.
Csanytelek SC – Komlósi Trans Baktó SC 6-1 Gól: Gutpintér Ágnes (3), Kovács Szabina, Bali Cintia Renáta, Horváth Katalin ill. Kardos Dóra.
Kisteleki TE – Mezőberényi FC 0-0
Szegedi VSE – Dorozsmai Bombázók 3-0 Gól: Szűcs Enikő, Galicz Andrea, Kondász Klaudia.
Szegedi AK – St. Mihály FC 2-0 Gól: Sasvári Annabella (2)

A Hódmezővásárhelyi FC szabadnapos volt.

A bajnokság állása

A következő forduló programja

április 18., szombat 10:00 Csengele KSE-Dorozsmai Bombázók, Mezőberényi FC-Szegedi AK április 19., vasárnap 9:00 Hódmezővásárhelyi FC-Kisteleki TE 10:00 Nagymágocs SE-Csanytelek SC április 26., 10:00 St. Mihály FC-Szegedi VSE

Előző sztori

Fogyatékossággal élő emberek demonstráltak a Parlamentnél

Következő sztori

Jobbik: komoly áremelést hozhat a szegedieknek a hőszolgáltató-botrány

Legutóbbi hasonló cikkek