Női futball: két góllal verte a SZAK a Feminát + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szak_femina010

Első győzelmét aratta az alsóházi rájátszás harmadik körében a Szegedi AK, Cserenkó Szabolcs tanítványai a Feminát verték 2-0-ra.

A Femina az elmúlt években mumusnak számított a szegedi csapat számára, hiszen emberemlékezet óta nem sikerült legyőznie, de ez a meccs kedvező előjelekkel indult, mert a maródiak közül többen is játékra jelentkeztek.

A 3. percben a volt szegedi Beke Adrienn ijesztett rá a hazaiakra, mert 30 méteres szabadrúgása a kapufa tetejéről pattant az alapvonalon túlra. Ezzel azonban el is lőtte puskaporát a Femina, mert a SZAK óriási tűzzel vetette magát a játékba, és egyre másra alakította ki helyzeteit, míg az ellenfél csak ritkán jutott el a tizenhatosig.

A vendégek lestaktikával igyekeztek megállítani a szegedi akciókat – többnyire sikerrel. A 16. percben Barta Dijana talált a hálóba, de les címén érvénytelenítették a találatot. Ezt követően 5-6 alkalommal is behúzta az asszisztens a lest a SZAK támadóharmadában, mígnem a 32. percben ismét Barta Dijana lépett ki Harcel indításával a védők közül. Egyedül vihette rá a labdát a kapusra, de nem jó megoldást választott, mert ahelyett, hogy lendületből elhúzta volna a labdát Molnár Eszter mellett, el akarta mellette gurítani a bőrt, ám a portás ujjheggyel még bele tudott piszkálni, így lövése ha centikkel is, de mellé ment.

Tovább nyomott a SZAK, aminek meg is lett az eredménye. A 35. percben egy rosszul elvégzett szögletből kipattanó labdát Dudás Diána passzolt ki balra a vonal mellett helyezkedő Harcel Boglárkának, aki pontosan adott be. A felugró Molnár Eszter kezéból kicsúszott a labda, a mögötte érkező két hazai játékos közül a gyorsabban reagáló Varga Zsuzsa a hálóba pöckölt, megszerezve ezzel élete első NB I-es gólját (1-0).

A 42. percben Sanja Tumbas Loketicet birkózták le a védők a tizenhatos előterében. A róluk kipattanó labdát Papp Dorina csak kevéssel lőtte a hosszú alsó sarok mellé. Rá két percre ismét Varga Zsuzsa előtt adódott lehetőség. Nagyszerűen hozta fel a labdát a bal oldalon. Ahelyett, hogy beadta volna az őt szorongató védő mellett, inkább befelé cselezett. Megnyílt előtte a terület, szemben állt az üres kapuval, de önzetlenül tovább passzolt, ám a védők addigra visszaértek és tisztázni tudtak.

A második félidő is szegedi akciókkal indult, és bár 1-2 alkalommal a kapuban Almina Hodzicnak is meg kellett mutatnia tudását, nem tűnt vészesnek a helyzet a hazaiak számára. A 62. percben szabadrúgáshoz jutott a Szeged a tizenhatos bal sarkától. A visszatérő Zimányi Kovács Anikó állt a labda mögé, és hiába mozdult ígéretesen a kapus, a bal felső sarokba vágta a labdát. Molnár hozzáért, de már csak beljebb tudta azt segíteni a hálóba (2-0).

3 perccel később Szil Tünde 17 méteres szabadrúgása suhant el centiméterekkel a jobb felső sarok mellett. Most már felborult a pálya, a SZAK a kapuhoz szögezte ellenfelét, amely már csak egy-egy kontra erejéig tudott kibújni a szorításból. Egy ilyen alkalommal Hodzicnak bravúrt kellett bemutatni, hogy lehúzza a darálóból a beívelést. A 85. percben Szalai Ágnes szerzett labdát a jobb oldalon, amivel faképnél hagyta a teljes Femina védelmet, majd pontosan centerezett. Sanja Tumbas Loketic 15 méterről lőhetett, vagy passzolhatott volna, de egy kissé elpattant tőle a labda, így a kapus felszedte előle, pedig Zimányi Kovács üresen várta a labdát.

Összességében jobban játszott a SZAK! Végig dominált a mérkőzésen és ha pontosabb a befejezéseknél, akkor lényegesen nagyobb különbségű győzelmet is arathatott volna. A 3 pont sorsa egy pillanatig sem volt kérdéses, mert a szegedi csapat végig magabiztosan, és nagyobb akarással játszott ellenfelénél, és nem hagyott kétséget afelől, hogy csak a győzelmet tartja elfogadható eredménynek.

Női labdarúgó NB I alsóházi rájátszás, 3. forduló:

Szegedi AK – 1. FC Femina 2-0 (1-0)
Felső Tisza parti stadion. Vezette: Bán Imre (Minda Gábor, Virág András Barnabás).
SZAK: Hodzic – Harcel, Tumbas Loketic, Mesterházi, Lévai, Szalai, Varga, Szil, Dudás (Fehér 63′), Papp, Barta (Zimányi Kovács 40′). Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Femina: Molnár – Lengyel, Lukács, Szeitl, Beke, Laky (Hegyi 63′), Bernhardt Be., Török, Burján, Jakus (Boda 39′), Bernhardt Ba. (Tasnádi 58′). Vezetőedző: Herczku István.
Gólszerzők: Varga (35′), Zimányi Kovás (62′).
Sárga lap: Szeitl (56′), Burján (68′).

Cserenkó Szabolcs: “Az alsóházban nem a legjobb és legmotiváltabb csapatok találkoznak egymással. Úgy gondolom, hogy sokkal-sokkal jobban akartuk ezt a győzelmet, és bár az első félidő kiegyenlítettebbnek tűnt, jobban bírtuk erővel a hajrát, mint a vendégek. Megérdemelten szereztünk vezetést, és a mutatott játék alapján lehetett volna nagyobb is a különbség. Varga Zsuzsinak gratulálok az első NB I-es góljához!”

Herczku István: “Úgy gondolom, teljesen megérdemelten nyert a Szeged, agresszivitásban abszolút fölénk nőtt. Néhány játékosomnál előjött az, hogy egy héten belül 3 mérkőzést kellett játszanunk, és ez egy amatőr csapatnál nagyon sok. Edzésre nem nagyon tudnak jönni a játékosok, így ez sajnos benne volt a meccsben. Abban bíztam, hogy mindenki a maximumot próbálja adni, sajnos ez a mai napon nem sikerült. Még egyszer gratulálok az ellenfélnek!”

Szalai Ágnes: “Örülünk a győzelemnek! Úgy érzem, nagyon igazságos eredmény született! Mindannyian nagyon boldogok vagyunk, szerintem maximálisan megérdemeltük a 3 pontot!”

Lukács Ágnes: “Csalódott vagyok, mert nyerni jöttünk – nekünk is szükségünk lett volna a 3 pontra. Sajnos ez nem sikerült! Az edzőnknek már az első félidőben bele kellett nyúlnia a mérkőzésbe egyéni problémák miatt. Buta gólt kaptunk és már nem tudtunk javítani! Gratulálok a hazai csapatnak!”

no images were found

Előző sztori

Vádat emeltek a kisteleki sajtgyárban történt munkahelyi baleset miatt

Következő sztori

Kitüntették a Föld Napján a kiszombori határrendészt