Bulvár

Letartóztatják a vásárhelyi önbíráskodó parfümárust

Letartóztatják a vásárhelyi önbíráskodó parfümárust

2015. április 15., szerda
Letartóztatják a vásárhelyi önbíráskodó parfümárust

A Szegedi Járásbíróság kedden nem jogerősen elrendelte annak a hódmezővásárhelyi férfinak az előzetes letartóztatását, akit felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása 2015. május hó 14. napjáig tart.

Mint azt

korábban írtuk

, a nyomozás adatai szerint április 11-én 20 óra körül

A. János

átment a szomszédjához Hódmezővásárhelyen, majd a sértett testvérének eladott parfüm árát követelte. A 30 éves gyanúsított a nála lévő kést többször beleszúrta egy kukába azért, hogy úgy szemléltesse a sértetteknek, hogyan öli meg őket, ha nem fizetnek. A fenyegetés hatására a gyanúsított kapott ezer forintot, mire hazament. Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a büntetett előéletű gyanúsított a kiemelkedő tárgyi súlyú, magas büntetési tétellel fenyegetett (kettő évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés) bűncselekményeket felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt látszik elkövetni, ezért megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követne el, így előzetes letartóztatása indokolt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.