Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: magabiztosan győzött a Baja ellen a SZEOL + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szeol-baja12kf

Magabiztos játékkal tartotta itthon mindhárom pontot a SZEOL SC a Baja ellen, Tóth Ákos együttese két remek gólt szerzett, és ismét érintetlen maradt kapuja.

A múlt heti, Dabas elleni vereséget próbálta kijavítani a tavaszra új erőre kapó, a kiesés elkerüléséért küzdő Baja ellen a SZEOL SC.

Az első fél órában mindössze Kormányos lövése jelentett igazi veszélyt, az ezúttal a bal szélen kezdő Kormányos tizenhatoson belüli lapos lövését azonban könnyedén védte Orbán Soma, a bajaiak kapusa. A vendégek inkább kontrákra építettek, nem igazán nyíltak ki, először a 32. percben találták el Leindler kapuját egy szabadrúgást követően, de bravúrra nem volt szüksége a szegedi kapusnak. A 34. percben aztán egy remek indítást kapott a jobb oldalra áthúzódó Kormányos, aki a labdát egy pattanás után a felső léc alá vágta, szép mozdulat volt, aminek következtében megszerezte a vezetést a SZEOL. Hét perccel később már meg is duplázta előnyét Tóth Ákos együttese, Bjedov agresszív labdaszerzését követően kényszerítőzött Végh Ariellel, majd a kapuig vihette a labdát, és csatárvérét megcsillantva Orbán mellett is elhúzta a labdát, és az üres kapuba gurította, ezzel 2-0-ra vezettek Puskás Csabáék a szünetben.

A második félidőben egyetlen igazi lehetősége volt a vendégeknek, de Ács öt méterről a kapu fölé továbbította a bal oldali lapos beadást, ezen kívül nem tudták megtornáztatni Leindlert, míg a SZEOL előtt több lehetőség is adódott a gólszerzésre, főleg a szélen vezetett akciókat követően, de győzelmét semmi nem fenyegette, és magabiztosan húzta be az újabb három pontot.

A SZEOL ezzel a hetedik helyről várhatja a következő fordulót, bár erről a pozícióról még letaszíthatja a gárdát a Dunaharaszti a vasárnapi mérkőzésén. Jövő héten a SZEOL SC szombaton 17 órától a Szekszárd otthonában lép pályára.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 300 néző
2015. április 11., 16.30
SZEOL SC
Schieber Pincészet Bajai LSE
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Bereczki Miklós • asszisztens: Baghy Csaba, Temleitner Krisztián.
2
0

Labdarúgó NB III, Közép csoport, 22. forduló

SZEOL SC – Schieber Pincészet Bajai LSE 2 – 0 (2-0)
Szeged, Felső Tisza-parti stadion, 300 néző. Vezeti: Bereczki Miklós (Baghy Csaba, Temleitner Krisztián)
SZEOL: Leindler – Forró, Kormányos, Puskás (Ngalle, 65′), Dlusztus, Grünvald, Beretka (Bata, 68′), Bjedov, Faragó (Busa, 83′), Végh, Ondrejó. Vezetőedző: Tóth Ákos.
Baja: Orbán – Knap, Illés, Ács (Pintér, 82′), Hosszú, Lógó, István, Szabó, Pump (Harsányi, 68′), Sibinger, Harnos. Vezetőedző: Evanics Zoltán.
Gól: Kormányos (34′), Bjedov (41′)
Sárga lap: Dlusztus (63′) ill. Hosszú (76′), Ács (78′)

Tóth Ákos: “Minden kívánságom így teljesüljön. Láttam már sok közönségszórakoztató meccset, de ez a mai nem volt az, de annál fontosabb, hogy sima győzelmet arattunk. Talán ez a hirtelen meleg is rányomta a bélyegét a játékra, mindkét csapat fáradtan játszott. Végig fölényben játszottunk, természetesen elégedett vagyok a mai találkozóval. Remélem, hogy egy újabb sorozatot kezdtünk ezzel a meccsel.”

Online közvetítésünk

VÉGE

90+2′
Ez a vége, Bereczki lefújja, az őszhöz hasonlóan most is legyőzi a Baját a SZEOL, amely két gyönyörű góllal tartotta itthon mindhárom pontot.
90+1′
Egy felpattanó labdát Bata kapásból lő kapura, de mellé megy lövése.
89′
Megint Kormányos beadás jelent veszélyt, de Busa talpa alatt elcsúszik a labda, pedig a tizenhatoson belül lőhetett volna Busa. Nem forog veszélyben a SZEOL győzelme, végig kontrollálja szinte a meccset a szegedi együttes.
85′
Pintér jobb oldali beadásáról centikkel marad le a hosszún érkező Lógó, ez veszélyes volt.
83′
Kihasználja utolsó cserelehetőségét is Tóth Ákos, Faragó helyére Busa érkezik a SZEOL-ban.
82′
Még az előbbi jelenet alatt sérült meg Ács, aki nem is tudja folytatni a játékot, őt váltja Pintér a Bajánál.
78′
Ács rúg után csúnyán Bjedovnak, miután elvitte a labdát ellenfele mellett, nem szép jelenet volt, Ácsé a lap.
76′
Hosszúé az első sárga a vendégektől.
75′
Ondrejó szlalomozott be a bal oldalról középre a tizenhatos előterében, majd Forró elé tálalt, aki átvétel után lőtt, pattogós lövését fogta Orbán.
73′
Ismételten Kormányos jobb oldali beadása után veszélyeztet a SZEOL, de Bata nem tudja röviden átvenni a labdát a bajai védő szorításában a tizenegyespont magasságában, így oda a lehetőség. Három a kettőben viheti kapura a labdát a szegedi csapat, de nem tudjuk kipasszolni a bajai védelmet.
70′
Kormányos jobb oldali beadását Dlusztus előbb kapura fejeli, majd a kipattanó hozzá kerül, lábbal is megpróbálja bevenni Orbán kapuját, de nagyon kevés helye volt már erre, így második próbálkozását is fogta a vendégek kapusa.
68′
Ismét cserél a SZEOL, Bata váltja Beretkát a szegedieknél. A Baja is cserél: Pump helyére Harsányi érkezik a vendégeknél.
67′
Puskás lecserélése után Dlusztusé lett a csapatkapitányi karszalag, akit nagyon keményen, arcon fejelt egy légpárbaj során Lógó, szerencsére nem lett belőle komolyabb sérülés, viszont lap sem.
65′
Tóth Ákos változtat először, Puskást Ngalle váltja a SZEOL-ban.
63′
Dlusztusé a meccs első sárgája, miután Hosszút rántotta le a SZEOL térfelének közepén.
62′
Elsőre a SZEOL-nak ítélt volna szabadrúgást a partjelző, az Ondrejó elleni faultot követően, majd a játékvezető elengedte a szituációt előnyszabállyal, végül azonban a Baja jöhetett szabadrúgással, kissé érdekes lefolyása volt ennek a szituációnak. A megítélt szabadrúgást végül Hosszú a rövid felső felé tekerte, de Leindler másodjára megfogta.
59′
Egy bal oldali szögletet Dlusztus fejelt vissza a rövidre, ahol Bjedov tudta kapura továbbítani a labdát, azonban pontosan Orbán kezeibe fejelte a bőrt.
56′
Ez volt a Baja eddigi legnagyobb gólszerzési lehetősége, egy bal oldali beadásra érkezett középen Ács, azonban közelről jócskán a kapu fölé lőtt.
53′
Éppen így, a jobb szélen nyílt területet használt ki Kormányos, aki el tudott szakadni védőjétől, és be tudott törni a tizenhatoson belülre, még Orbán mellett is el tudta húzni, de kicsit kisodródott vele, középre gurítását pedig szögletre vágták a vendég védők. A sarokrúgásra Dlusztus érkezett középen, aki öt méterről fejelt kapura, de a felső léc fölött hagyta el a labda a játékteret.
52′
Sibinger bal lábas, középről eleresztett kapáslövése megy méterekkel kapu fölé. A Bajának többet kell kockáztatnia a folytatásban, ugyanakkor az eddig eltelt percek alatt is az mutatkozik meg, hogy ez a két szélen területeket nyithat a SZEOL számára.
50′
Faragó és Beretka várta kiugrásra készen a labdát, végül utóbbi mozdult rá, aki lesen volt, talán az előbbi a védő mögül indulhatott volna, így Beretka hiába gurít a kapuba, a gól érvénytelen.
46′
Annak ellenére, hogy kétgólos hátrányban van a Baja, a vendégek sokkal hamarabb jöttek ki a második félidőre, mint a SZEOL. A szünetben nem változtatott egyik tréner sem csapatán, a Baja kezdte a második 45 percet.

SZÜNET

45′
Egy kontra végén Végh “utolsó passza” lett hosszú, majd kereken a 45 perc leteltét követően le is fújja az első félidőt a játékvezető, amely alatt két pazar gólt is szerzett a SZEOL, így magabiztos előnnyel vonulhatnak szünetre Beretka Péterék.
41′
GÓÓÓÓÓL! Egy újabb gyönyörű gólt szerzett a SZEOL, Bjedov szerzett agresszívan labdát a saját térfelén, majd Véghel kényszerítőzött, a visszakapott labdával pedig Orbán kapujáig gyalogolhatott, és mint egy vérbeli csatár, úgy tolta el a bajai kapus mellett a labdát, majd az üres kapuba lőtt, 2-0, remek akció végén két góllal vezet a SZEOL.
38′
Itt már Leindlerre is szükség volt, egy kapu előtti kavarodást követően végül a kapuval szemben, 17 méterről lőhetett ballal Ács, lapos tekerését azonban szögletre ütötte Leindler. A kornert Dlusztus hatástalanította.
34′
GÓÓÓÓÓÓL! Vezet a SZEOL, méghozzá micsoda góllal! Forró hosszú indításával lépett meg a jobb oldalon Kormányos, aki egy pattanás után nagy erővel a felső léc alá bombázta a labdát, remekbe szabott találattal vezet Tóth Ákos együttese.
32′
Az előbb említett statisztikában kozmetikáz a Baja: Harnos balról végezhetett el szabadrúgást mintegy 25 méterre a kaputól, meg is célozta Leindler kapuját, de éppen középre ment lövése, így Leindler könnyedén ölelte magához a labdát.
30′
Főleg hosszú indításokkal operál mindkét csapat, egyelőre eredmény nélkül, bár a Bajának még kaput eltaláló lövése sem volt, ellenben a SZEOL-lal.
25′
Végh tört középre a bal oldalról a tizenhatos vonala előtt, majd Puskáshoz passzolt, aki egy lövőcsel után Kormányos elé tálalt a bal oldalon, aki ismét kapásból lőtt, labdája azonban a középen álló Orbán kezei között halt el.
23′
Jó néhány párharc tarkítja az elmúlt percek játékát, sok apró szabálytalanság van a meccsen, nem igazán alakul ki folyamatos játék.
16′
Szép akció végén védett Orbán, miután a saját tizenhatosa elé teljesen visszahúzódó Baját kicsiben kipasszolta a SZEOL, Végh készítette le Kormányosnak a tizenhatoson belül lövésre, Kormányos egyből laposan lőtt, a rövidbe tartó labdát pedig lábbal védte Orbán. A szöglet után ismét a vendégek védője bólintja ki a labdát.
13′
Kétszer is visszaszerzi az elveszettnek hitt labdát az ellenfél térfelén a SZEOL, de végül sikerül felszabadítani a vendégeknek. Nagyobb helyzet nélkül telt az első 10 perc.
9′
Egy bal oldali bedobást követően Beretka cselezte be magát a tizenhatoson belülre, de mikor lövésre lendült volna a lába, a bajai játékos éppen akkor csente le róla a labdát.
6′
Ondrejó ugratná ki egy keresztlabdával a bal oldalon induló Faragót, de kicsit hosszúra sikerül passza, így Orbán lehúzza azt. Aktívabban kezd a SZEOL, labdabirtoklásban ellenfele fölé nő.
3′
Végh Ariel perdíti tovább szép mozdulattal a jobb oldalon induló Ondrejónak, aki elől végül szögletre tisztáznak. Puskás szögletét kifejelik a vendég védők.
1′
A SZEOL kezdte a találkozót. A szegediek kék-feketében, míg a vendég Baja sárga mezben lép pályára.

16:28 – A vendégeknél mindössze három mezőnyjátékos ül a kispadon a cserekapus mellett, míg a SZEOL-nál a sérüléssel bajlódó Hacker-Busa-Buzási trió is a kispadon kezdi a találkozót. A csapatok már bevonultak az öltözőbe, hamarosan kezdődik a mérkőzés.

16:16 – Köszöntjük olvasóinkat a Felső Tisza-parti stadionból, mi már a helyszínen vagyunk, verőfényes napsütésben vághat neki a mai meccsnek a SZEOL, amelyben először kap kezdőként szerepet a télen igazolt Végh Ariel.

A mérkőzés Bereczki Miklós sípszavára 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Sport

Megvan a Szeged-Csanád GA első tavaszi győzelme

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia Kóródi duplájával és Vankó találatával 3-1-re nyert Győrben.

Tovább olvasom

Sport

Könnyedén nyert Vácon a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Pastor-csapat 46-28-ra nyert.

Tovább olvasom

Sport

Tévés meccset játszik Győrben a Szeged-Csanád GA

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Joao Janeiro szerint játékosainak plusz motivációt jelent, hogy az M4 Sport élőben közvetíti a meccset.

Tovább olvasom

Aktuál