Sport

Labdarúgás: triplázott a Makó a Kurca partján + FOTÓK

Labdarúgás: triplázott a Makó a Kurca partján + FOTÓK

2015. április 18., szombat
Labdarúgás: triplázott a Makó a Kurca partján + FOTÓK
szentesui_kinizsi_mako40_gs

A kerítésen kívül is remek hangulatot teremtett a két ultratábor, a makóiak három gólnak és három pontnak is örülhettek.

Szentes, zárt kapuk mögött
2015. április 18., 17.00
Szentesi Kinizsi TE
Makó FC
A meccs véget ért.
játékvezető: Kocsondi Bálint • asszisztens: Viczián Mátyás, Nagy Gábor
0
-
3

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály 23. forduló:

Szentesi Kinizsi TE - Makó FC 0-3 (0-2).

Szentes, zárt kapuk mögött. Vezette: Kocsondi Bálint (Viczián Mátyás, Nagy Gábor).

Szentes:

Gömöri - Kis, Légrádi (Németh A. 55'), Lajos, Gránicz, Széll N. (Bordács 63'), Molnár, Lekrinszki (Tirpák 82'), Orovecz, Hidas (Gődér 69'), Tóth L. (Koncz 63'). Vezetőedző: Bozóki Zoltán.

Makó:

Frank (Köteles 78') - Varga, Pataki, Sarnyai, Kovács Zs., Bány, Bress (Horváth K. 61'), Czebe, Mátó (Tóth A. 69'), Bakos, Tóth T. (Győri 78'). Edző: Botlik Róbert.

Gólszerzők:

Czebe N. (32'), Mátó G. (42'), Bakos Á. (57')

Online közvetítésünk

VÉGE!
90'
Hazai rohamokkal teltek az utolsó percek, ám hiába erőlködtek a pirosak, nem jutottak el a kapuig. Egy remek első félidőt egy közepes második követett, dicséret illeti a két csapatot és a nagyszerűen szurkoló két ultratábort. A két szurkolótábor külön kiemelte, sajnálja a múlt héten történteket, illetve az ahhoz kapcsolódó bulvárjellegű híradásokat, hiszen nem ez jellemző rájuk elsősorban. A két együttes köszönti drukkereit, ezzel köszönünk el Szentesről.
87'
Lelassult a mérkőzés a végére, a makóiak biztosan őrzik előnyüket, a szentesiek belenyugodtak a vereségbe.
83'
Tirpák Ramon a hajrára Lekrinszki helyett a Kinizsiben.
82'
Sorozatban lesen a makói támadók, ami idegesíti is a vendégeket, ebben a periódusban hibátlan és tökéletes a szentesi lescsapda.
79'
Frank helyett Köteles Attila állt a kapuba, Tóth Timotheuszt pedig Győri Andor váltotta a vendégeknél. Próbálkoznak a szentesiek, ám akcióik 30 méterre a vendégek kapujától rendre elhalnak, több lehetőséget vélünk felfedezni a Maros-partiak támadásaiban.
75'
Végre egy Kinizsi-próbálkozás, a csereként beszállt Bordács László löketét fogta meg Frank Ádám.
74'
Bány Tamást szabálytalanul szerelték a szentesiek 40 méterre kapujuktól, a sértett szabadrúgása mintegy két méterrel szállt fölé. A makóiak jóval többet birtokolják a lasztit, a hazaiak erejéből csak szórványos ellencsapásokra futja.
70'
Újabb változtatások történtek: Hidas helyére Gődér Gábor érkezett a hazaiaknál, Mátó helyére Tóth Attila a makóiaknál. A Kinizsi rendezte, stabilizálta védekezését, a vendégek ebben az időszakban a szépségben halnak meg, nincs elég gyorsaság és átütőerő az akcióikban.
66'
Kettős csere a szentesieknél, Tóth L. és Széll hagyta el a játékteret, Koncz Péter és Bordács László állt be. Meg kell még emlékeznünk a makói Mátó Gergő sistergős kísérletéről, mely nem sokkal ment a bal sarok mellé.
61'
Bress helyére Horváth Károly állt a vendégeknél. A makóiak már a gólarányjavításra mennek, tehát egyáltalán nem hagytak alább a támadásokkal. A pompásan szervező, irányító Bány Tamás 60 méteres szépségdíjas átadását csodálhattuk meg, nem lett végül helyzet belőle.
57'
GÓÓÓL 0-3! Kimaradt lehetőség az egyik kapu előtt, újabb találat a másik oldalon! Ismét nagyot hibázott a szentesiek hátsó alakzata, az egymásra váró védők között Bakos Ádám csapott le a labdára, és közvetlen közelről lőtt a hálóba. A játék képe alapján azt mondhatjuk, innen már csoda kellene a szentesi pontszerzéshez.
55'
Egy szép hazai ellencsapás végén Lekrinszki mintaszerű centerezését Orovecz bólintotta fölé, ez sem volt kis esély a szépítésre...
54'
Több hitet lehet felfedezni most a makóiak játékában, akik a védelem mögé igyekeznek betenni a labdákat, így megszerezni a harmadik gólt. A szentesiek csöppet hitehagyottnak tűnnek, szükségük lenne valamiféle varázsütésre, például egy szépítő gólra.
51'
Tóth Timotheusz beívelését Gömöri nagy nehézségek árán mentette sarokrúgásra.
46'
A hazaiak kezdték a második játékrészt.
SZÜNET!
45'
Vége az első felvonásnak, kétgólos előnnyel vonulnak pihenőre a makóiak.
44'
A tehetséges Gömöri a második találat után levette a kesztyűt, anélkül véd tovább, elképzelhető, hogy a sportszerrel nem volt valami rendben.
42'
GÓÓÓL 0-2! Újabb örömtüzek a makói oldalon, hatalmas potyagóllal duplázta meg előnyét a vendégcsapat! Gömöri Zoltán kijött kapujából, úgy tűnt, magabiztosan szerzi meg a bogyót, ám valahogy kiejtette, Tóth Timotheusz elvitte előle, a hálóőr szabálytalanul sem tudta megakadályozni, hogy továbbvigye az akciót, végül az érkező Mátó Gergő 5 méterről küldte az üresen tátongó kapuba a bőrt.
39'
Orovecz Sándor előtt adódott egyenlítési lehetőség! Frank Ádám kapus - aki szinte söprögetőt játszva szűkíti le a területet - mentése a félpályánál találta meg a szentesi futballistát, aki látványosan, egyből visszarúgta a labdát az üres ketrec felé, ám kicsit röviden, mert a visszasprintelő portás a tizenhatoson belül elcsípte azt.
36'
Hidas József válaszolhatott volna, 28 méterről, fordulásból tüzelt, nem sokkal a hosszú, azaz a bal sarok mellé.
33'
Látványos fáklyákkal, örömtüzekkel köszöntötték a gólt a makói ultrák, szentesi társaik harcra, egyenlítésre buzdítják a Kinizsit a létesítményen kívül.
32'
GÓÓÓL 0-1! Vezetést szerzett a Makó, mégpedig egy roppant szerencsés találattal! Mátó Gergő előbb közvetlen közelről még Gömöribe rúgta a lasztit, majd szöglet következett, a kapus rosszul mozdult ki, Czebe Norbertre - ha jól láttuk a tumultusban - öklözte a bogyót, mely onnan a hálóba pattant.
28'
Bány Tamás a főszereplő az utóbbi percekben! 14 méteres, lapos lövését magabiztosan védte Gömöri Zoltán, majd 30 méteres, varászaltos szabadrúgását Bakos Ádám fejelte a jobb kapufa mellé. Bakos oda bólinthatta volna a játékszert, ahová akarja; valószínűsíthető, hogy nem ezt a megoldást képzelte el...
23'
Bány Tamás távoli előreívelését Gömöri Zoltán kapus húzta le, majd indult a Szentes, Orovecz Sándor került helyzetbe, de gyorsabb volt, mint a labda, végül ezt kihasználva tisztáztak a visszafutó makói hátvédek. Ezekben a percekben a szentesi tábor a hangosabb, kitartóan és lelkesen segíti a piros mezeseket.
22'
Továbbra is izgalmas és nagy iramú a derbi. Bakos Ádámmal gyűlik meg a baja a hazai védelemnek, rendkívül aktív a futballista. Az előbb az ötösön belül kevergetett, de addig-addig forgolódott, míg ő szabálytalankodott.
18'
Bány Tamás elől mentettek a szentesiek egy visszafejelt labdát, a remek rúgótechnikájú futballistára azonnal kiléptek a hazaiak, akik tudták, mit terveznek a Maros-partiak.
14'
Frank kapus mezőnyjátékos szerepben, csak nehezen, testcselek bevetése után tudott 40 méterre a kapujától Lekrinszki Ariel elől az oldalvonalon kívülre tisztázni. Ezután a Makó vezetett jobb oldali támadást, Mátó Gergő esett el a büntetőterületen belül, a játékvezető - jogosan - test test elleni küzdelemnek minősítette a szituációt, így néma maradt a sípja.
9'
Lüktet a meccs, előbb Tóth Timotheusz ugorhatott volna ki, de centikkel lesen kapta a labdát, majd egy formás szentesi akció az utolsó passzon halt el. Rögtön ezután Frank Ádám kapus Orovecz Sándor hátát találta telibe felszabadító rúgásával, nem sokkal pattant a makói kapu mellé a bogyó. A két tábor megállás nélkül biztatja övéit, a szentesiek az imént Csongrád megyét éltették, aminek az előzmények ismeretében külön örülünk.
5'
Czebe Norbert az ötösig tört előre a jobb oldalon, beadása centikkel szállt el a belsők fölött, majd tisztázott a szentesi védelem. Eddig kiegyensúlyozott és jó iramú a mérkőzés.
1'
A két szurkolótábor hangos biztatása mellett indult a tábor. Sárga-fekete-zöld füstbomba-koreográfiával indított az eddig hangosabb makói ultracsapat, melyet kedvencei a kerítésnél köszöntöttek is. A vendégek hozták játékba a labdát.
16.55: Jelentős erőkkel képviselteti magát a két szurkolótábor a létesítményen kívül. A szentesiek a Kurca-partot választották, a makóiak a "Legyetek a mi hőseink!" feliratot helyezték ki a pálya város felőli oldalánál, eltakarva a kilátást maguk elől. Mindkét ultratábor célja, hogy kerítésen kívülről nyújtson támogatást övéinek, s kölcsönözzön remek hangulatot a meccsnek. Tiszta feketében a Makó, piros-fekete-piros kombinációban a Szentes. A lehető legideálisabb labdarúgóidő fogadja a csapatokat. 16.35: Köszöntjük Önöket Szentesről, ahol 17 órakor kezdődik a Makó elleni zárt kapus mérkőzés! A mérkőzés Kocsondi Bálint sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

A megyei I. osztály 23. fordulójában a tizenötödik Szentesi Kinizsi TE (12 pont) a tizedik Makó FC-t (27 pont) fogadja a Kurca partján. Az alsóházi rangadót a fegyelmi bizottság keddi döntése értelmében - a szentesiekhez kapcsolódó, múlt hétvégi szurkolói rendzavarások miatt - zárt kapuk mögött rendezik meg. A nagy érdeklődésre tekintettel a SZEGEDma.hu élőben közvetíti a derbit! Az őszi felvonáson a Maros-partiak odahaza 4-2-re nyertek, Béres Róbert, Bány Tamás, Sarnyai Róbert találatára, valamint Lajos Máté öngóljára 4-0 után érkezett válasz Széll Norbert és Lekrinszki Ariel révén, a Kinizsi tehát most a visszavágásáért is hajt.

FOCIFANOK! Ma három ÉLŐ közvetítéssel is jelentkezünk számotokra, íme:Szekszárd - SZEOL17.00:...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 18.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.