Labdarúgás: triplázott a Makó a Kurca partján + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szentesui_kinizsi_mako40_gs

A kerítésen kívül is remek hangulatot teremtett a két ultratábor, a makóiak három gólnak és három pontnak is örülhettek.

Szentes, zárt kapuk mögött
2015. április 18., 17.00
Szentesi Kinizsi TE
Makó FC
A meccs véget ért.

játékvezető: Kocsondi Bálint • asszisztens: Viczián Mátyás, Nagy Gábor
0
3

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály 23. forduló:

Szentesi Kinizsi TE – Makó FC 0-3 (0-2).
Szentes, zárt kapuk mögött. Vezette: Kocsondi Bálint (Viczián Mátyás, Nagy Gábor).
Szentes: Gömöri – Kis, Légrádi (Németh A. 55′), Lajos, Gránicz, Széll N. (Bordács 63′), Molnár, Lekrinszki (Tirpák 82′), Orovecz, Hidas (Gődér 69′), Tóth L. (Koncz 63′). Vezetőedző: Bozóki Zoltán.
Makó: Frank (Köteles 78′) – Varga, Pataki, Sarnyai, Kovács Zs., Bány, Bress (Horváth K. 61′), Czebe, Mátó (Tóth A. 69′), Bakos, Tóth T. (Győri 78′). Edző: Botlik Róbert.
Gólszerzők: Czebe N. (32′), Mátó G. (42′), Bakos Á. (57′)

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE!

90′
Hazai rohamokkal teltek az utolsó percek, ám hiába erőlködtek a pirosak, nem jutottak el a kapuig. Egy remek első félidőt egy közepes második követett, dicséret illeti a két csapatot és a nagyszerűen szurkoló két ultratábort. A két szurkolótábor külön kiemelte, sajnálja a múlt héten történteket, illetve az ahhoz kapcsolódó bulvárjellegű híradásokat, hiszen nem ez jellemző rájuk elsősorban. A két együttes köszönti drukkereit, ezzel köszönünk el Szentesről.
87′
Lelassult a mérkőzés a végére, a makóiak biztosan őrzik előnyüket, a szentesiek belenyugodtak a vereségbe.
83′
Tirpák Ramon a hajrára Lekrinszki helyett a Kinizsiben.
82′
Sorozatban lesen a makói támadók, ami idegesíti is a vendégeket, ebben a periódusban hibátlan és tökéletes a szentesi lescsapda.

no images were found

79′
Frank helyett Köteles Attila állt a kapuba, Tóth Timotheuszt pedig Győri Andor váltotta a vendégeknél. Próbálkoznak a szentesiek, ám akcióik 30 méterre a vendégek kapujától rendre elhalnak, több lehetőséget vélünk felfedezni a Maros-partiak támadásaiban.
75′
Végre egy Kinizsi-próbálkozás, a csereként beszállt Bordács László löketét fogta meg Frank Ádám.
74′
Bány Tamást szabálytalanul szerelték a szentesiek 40 méterre kapujuktól, a sértett szabadrúgása mintegy két méterrel szállt fölé. A makóiak jóval többet birtokolják a lasztit, a hazaiak erejéből csak szórványos ellencsapásokra futja.
70′
Újabb változtatások történtek: Hidas helyére Gődér Gábor érkezett a hazaiaknál, Mátó helyére Tóth Attila a makóiaknál. A Kinizsi rendezte, stabilizálta védekezését, a vendégek ebben az időszakban a szépségben halnak meg, nincs elég gyorsaság és átütőerő az akcióikban.
66′
Kettős csere a szentesieknél, Tóth L. és Széll hagyta el a játékteret, Koncz Péter és Bordács László állt be. Meg kell még emlékeznünk a makói Mátó Gergő sistergős kísérletéről, mely nem sokkal ment a bal sarok mellé.

no images were found

61′
Bress helyére Horváth Károly állt a vendégeknél. A makóiak már a gólarányjavításra mennek, tehát egyáltalán nem hagytak alább a támadásokkal. A pompásan szervező, irányító Bány Tamás 60 méteres szépségdíjas átadását csodálhattuk meg, nem lett végül helyzet belőle.
57′
GÓÓÓL 0-3! Kimaradt lehetőség az egyik kapu előtt, újabb találat a másik oldalon! Ismét nagyot hibázott a szentesiek hátsó alakzata, az egymásra váró védők között Bakos Ádám csapott le a labdára, és közvetlen közelről lőtt a hálóba. A játék képe alapján azt mondhatjuk, innen már csoda kellene a szentesi pontszerzéshez.
55′
Egy szép hazai ellencsapás végén Lekrinszki mintaszerű centerezését Orovecz bólintotta fölé, ez sem volt kis esély a szépítésre…
54′
Több hitet lehet felfedezni most a makóiak játékában, akik a védelem mögé igyekeznek betenni a labdákat, így megszerezni a harmadik gólt. A szentesiek csöppet hitehagyottnak tűnnek, szükségük lenne valamiféle varázsütésre, például egy szépítő gólra.
51′
Tóth Timotheusz beívelését Gömöri nagy nehézségek árán mentette sarokrúgásra.
46′
A hazaiak kezdték a második játékrészt.

SZÜNET!

45′
Vége az első felvonásnak, kétgólos előnnyel vonulnak pihenőre a makóiak.
44′
A tehetséges Gömöri a második találat után levette a kesztyűt, anélkül véd tovább, elképzelhető, hogy a sportszerrel nem volt valami rendben.
42′
GÓÓÓL 0-2! Újabb örömtüzek a makói oldalon, hatalmas potyagóllal duplázta meg előnyét a vendégcsapat! Gömöri Zoltán kijött kapujából, úgy tűnt, magabiztosan szerzi meg a bogyót, ám valahogy kiejtette, Tóth Timotheusz elvitte előle, a hálóőr szabálytalanul sem tudta megakadályozni, hogy továbbvigye az akciót, végül az érkező Mátó Gergő 5 méterről küldte az üresen tátongó kapuba a bőrt.
39′
Orovecz Sándor előtt adódott egyenlítési lehetőség! Frank Ádám kapus – aki szinte söprögetőt játszva szűkíti le a területet – mentése a félpályánál találta meg a szentesi futballistát, aki látványosan, egyből visszarúgta a labdát az üres ketrec felé, ám kicsit röviden, mert a visszasprintelő portás a tizenhatoson belül elcsípte azt.
36′
Hidas József válaszolhatott volna, 28 méterről, fordulásból tüzelt, nem sokkal a hosszú, azaz a bal sarok mellé.

no images were found

33′
Látványos fáklyákkal, örömtüzekkel köszöntötték a gólt a makói ultrák, szentesi társaik harcra, egyenlítésre buzdítják a Kinizsit a létesítményen kívül.
32′
GÓÓÓL 0-1! Vezetést szerzett a Makó, mégpedig egy roppant szerencsés találattal! Mátó Gergő előbb közvetlen közelről még Gömöribe rúgta a lasztit, majd szöglet következett, a kapus rosszul mozdult ki, Czebe Norbertre – ha jól láttuk a tumultusban – öklözte a bogyót, mely onnan a hálóba pattant.
28′
Bány Tamás a főszereplő az utóbbi percekben! 14 méteres, lapos lövését magabiztosan védte Gömöri Zoltán, majd 30 méteres, varászaltos szabadrúgását Bakos Ádám fejelte a jobb kapufa mellé. Bakos oda bólinthatta volna a játékszert, ahová akarja; valószínűsíthető, hogy nem ezt a megoldást képzelte el…
23′
Bány Tamás távoli előreívelését Gömöri Zoltán kapus húzta le, majd indult a Szentes, Orovecz Sándor került helyzetbe, de gyorsabb volt, mint a labda, végül ezt kihasználva tisztáztak a visszafutó makói hátvédek. Ezekben a percekben a szentesi tábor a hangosabb, kitartóan és lelkesen segíti a piros mezeseket.
22′
Továbbra is izgalmas és nagy iramú a derbi. Bakos Ádámmal gyűlik meg a baja a hazai védelemnek, rendkívül aktív a futballista. Az előbb az ötösön belül kevergetett, de addig-addig forgolódott, míg ő szabálytalankodott.
18′
Bány Tamás elől mentettek a szentesiek egy visszafejelt labdát, a remek rúgótechnikájú futballistára azonnal kiléptek a hazaiak, akik tudták, mit terveznek a Maros-partiak.

no images were found

14′
Frank kapus mezőnyjátékos szerepben, csak nehezen, testcselek bevetése után tudott 40 méterre a kapujától Lekrinszki Ariel elől az oldalvonalon kívülre tisztázni. Ezután a Makó vezetett jobb oldali támadást, Mátó Gergő esett el a büntetőterületen belül, a játékvezető – jogosan – test test elleni küzdelemnek minősítette a szituációt, így néma maradt a sípja.
9′
Lüktet a meccs, előbb Tóth Timotheusz ugorhatott volna ki, de centikkel lesen kapta a labdát, majd egy formás szentesi akció az utolsó passzon halt el. Rögtön ezután Frank Ádám kapus Orovecz Sándor hátát találta telibe felszabadító rúgásával, nem sokkal pattant a makói kapu mellé a bogyó. A két tábor megállás nélkül biztatja övéit, a szentesiek az imént Csongrád megyét éltették, aminek az előzmények ismeretében külön örülünk.
5′
Czebe Norbert az ötösig tört előre a jobb oldalon, beadása centikkel szállt el a belsők fölött, majd tisztázott a szentesi védelem. Eddig kiegyensúlyozott és jó iramú a mérkőzés.
1′
A két szurkolótábor hangos biztatása mellett indult a tábor. Sárga-fekete-zöld füstbomba-koreográfiával indított az eddig hangosabb makói ultracsapat, melyet kedvencei a kerítésnél köszöntöttek is. A vendégek hozták játékba a labdát.

16.55: Jelentős erőkkel képviselteti magát a két szurkolótábor a létesítményen kívül. A szentesiek a Kurca-partot választották, a makóiak a “Legyetek a mi hőseink!” feliratot helyezték ki a pálya város felőli oldalánál, eltakarva a kilátást maguk elől. Mindkét ultratábor célja, hogy kerítésen kívülről nyújtson támogatást övéinek, s kölcsönözzön remek hangulatot a meccsnek. Tiszta feketében a Makó, piros-fekete-piros kombinációban a Szentes. A lehető legideálisabb labdarúgóidő fogadja a csapatokat.

16.35: Köszöntjük Önöket Szentesről, ahol 17 órakor kezdődik a Makó elleni zárt kapus mérkőzés!

A mérkőzés Kocsondi Bálint sípszavára 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

A megyei I. osztály 23. fordulójában a tizenötödik Szentesi Kinizsi TE (12 pont) a tizedik Makó FC-t (27 pont) fogadja a Kurca partján. Az alsóházi rangadót a fegyelmi bizottság keddi döntése értelmében – a szentesiekhez kapcsolódó, múlt hétvégi szurkolói rendzavarások miatt – zárt kapuk mögött rendezik meg. A nagy érdeklődésre tekintettel a SZEGEDma.hu élőben közvetíti a derbit! Az őszi felvonáson a Maros-partiak odahaza 4-2-re nyertek, Béres Róbert, Bány Tamás, Sarnyai Róbert találatára, valamint Lajos Máté öngóljára 4-0 után érkezett válasz Széll Norbert és Lekrinszki Ariel révén, a Kinizsi tehát most a visszavágásáért is hajt.

FOCIFANOK! Ma három ÉLŐ közvetítéssel is jelentkezünk számotokra, íme:Szekszárd – SZEOL17.00:…

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 18.

Előző sztori

Az Európai Szabad Szövetség tagja lett az Erdélyi Magyar Néppárt

Következő sztori

Labdarúgás: csillagos ötösre vizsgázott a SZEOL Szekszárdon