Sport

Labdarúgás: a Bordány állította meg a szentmihályiak tavaszi hadjáratát + FOTÓK

Labdarúgás: a Bordány állította meg a szentmihályiak tavaszi hadjáratát + FOTÓK

2015. április 11., szombat
Labdarúgás: a Bordány állította meg a szentmihályiak tavaszi hadjáratát + FOTÓK
szentmihaly-bordany08kf

A megye II. szombati rangadóján egy találat döntött, a masszívan és fegyelmezetten védekező, taktikus vendégeknek ez három pontot ért.

Szeged-Szentmihály, 150 néző
2015. április 11., 16.30
St. Mihály FC
Bordány SK
A meccs véget ért.
játékvezető: Fodor Lajos • asszisztens: Bereczki Bence, Boldog János
0
-
1

Labdarúgó megyei II. osztály 21. forduló:

St. Mihály FC - Bordány SK 0-1 (0-1).

Szeged-Szentmihály, 150 néző. Vezette: Fodor Lajos (Bereczki Bence, Boldog János).

St. Mihály FC:

Szél - Rovó, Rabi, Illés A., Szalma I. (Kaszab 79'), Gantner, Baján (Hágelmann 86'), Olajos, Simon, Mangó, Nagypál (Csobán R. 70'). Vezetőedző: Berki István.

Bordány SK:

Kádár Németh - Mészáros, Retek, Nógrádi, Sólya, Csonka (Kozma Z. 69', Szabó Zs., Sádt, Veres (Zádori Do. 79'), Zádori Dá. (Bárány 73'), Kovács L. (Molnár B. 67'). Játékos-edző: Retek Flórián.

Gólszerzők:

Veres G. (19')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
93'
Itt a vége, Sádt Tamás szabadrúgását követően harsant a hármas sípszó, remek első félidei teljesítményének köszönhetően megérdemelten nyert a Bordány, és vette el a St. Mihály FC tavaszi veretlenségét.
92'
Kétségbeesett piros-sárga próbálkozások, messziről ívelgetnek Kaszabék, minden visszajön a bordányi falról.
90'
Fodor Lajos három perc hosszabbítást jelzett, ennyi ideje maradt a pontmentésre a St. Mihály FC-nek.
89'
A hazai kapu előtt adódott ok izgalomra, végül kirúgással folytatódhatott a mérkőzés a kavarodást követően.
86'
Az ünnepelt, Baján Zoltán sérült meg, miután nagy akarattal és rössel szaladt egy labda után, cserét is kért: Hágelmann Tamás készülődött, majd állt be.
83'
Szentmihályi szabadrúgást nézhettünk, miközben kettészakadt a mezőny. A századik St. Mihály FC-s meccsét ünneplő Baján Zoltán beadása szállt a kapu mögé, csalódottan sóhajtottak fel a helyi drukkerek. Az utolsó tíz percben már alig-alig törődnek a védekezéssel a hazaiak, rettentően bátran támadnak, kinyíltak, ami komoly esélyt jelenthet a vendégek számára is.
80'
Csere itt, csere ott. Akik lejöttek: Szalma, illetve Veres, akik beszálltak a hajrára: Kaszab Zsolt, illetve Zádori Dominik.
77'
Kozma Zoltán rontott meccslabdát a vendégek részéről! A korábban csereként beállt játékos Csobán Róbert hibáját használta ki, aki szépen futott be egy labdát, majd hazaadás helyett oldalra passzolt, ezt lefülelte Kozma, egyedül tört kapura, lövését elképesztő bravúrral védte Szél Bence, a kipattanót is a bordányiak gyűjtötték be, és ismét Kozmát keresték, viszont már lesen találták.
74'
Zádori Dávid hagyta el a pályát, Bárány András érkezett a fekete mezes gárdába. Ezután Veres Gábor, a gólszerző veszélyesen ívelt be egy szögletet, amely végül elszállt mindenki feje felett.
70'
Retek Flórián után Berki István is belenyúlt csapatába, Nagypált Csobán Róbert váltotta hazai oldalon. Az egyre aktívabb Mangó Ferenc léphetett volna ki egyébként, de gólhelyzetben faultolták a bordányiak, majd ugyanő 30 méterről durrantott magasan fölé.
67'
Kovács helyett Molnár Bence állt játékba a vendégeknél, miközben fokozza a nyomást a St. Mihály FC, melynek bő húsz perce van arra, hogy megmentse tavaszi veretlenségét. A Bordány 20 méternél húzta meg védővonalát, és továbbra is sikerrel tartja föl a szegedi rohamokat.
63'
Hosszú idő után az első nagyobb helyzetet dolgozták ki a szentmihályiak. Egy védelem mögé játszott labdára jó ütemben lépett be Mangó Ferenc, lövéshez készült mintegy 5 méterről, ám ekkor közbelépett egy bordányi láb, és kikotorta a lasztit.
59'
Újra egy bordányi centerezést tudunk említeni, Retek Flórián kereste Szabó Zsoltot, aki elől Rabi György tisztázott az alapvonalon túlra.
58'
Egy bal oldali beadás után a vendégek részéről Csonka Kristóf előtt adódott komolyabb lehetőség, de ahelyett, hogy 6 méterről kapura bólintott volna, oldalra csúsztatott társat keresve, ezt már Szél Bence kapus elcsípte.
54'
A bordányiak Kovácsot tolták előre, rá építenek, de továbbra is alapvetően zártan futballoznak. A szegediek mennek előre, és most a rövid passzos játékkal próbálkoznak az ívelések helyett.
50'
Vehemensen rohamoznak a szentmihályiak, akik a szünetet az öltözőben töltötték, szemben a vendégekkel. Nagypál Zoltán az előbb váratlanul kapura lőtt egy oldalsó, vonal mellőli szabadrúgást, Kádár Németh Attila kapus a jobb felsőből tornászta ki.
46'
A hazaiak kezdték a második félidőt.
SZÜNET!
45'
Véget ért az első félidő. Teljesen megérdemelten vonul előnnyel az öltözőbe a taktikusan futballozó Bordány, a hazaiaknak változtatniuk kell indiszponált játékukon, ha ezúttal is pontot, pontokat akarnak szerezni.
42'
Simon István indult meg, és több lehetséges megoldást közül 22 méterről a lövést választotta, viszont az nem sikerült túlságosan jól, messze elkerülte a jobb alsót a bogyó.
39'
Bordányi beívelést figyelhettünk az imént, Szabó Zsolt fejesét magabiztosan hárította Szél.
36'
Az első felvonás vége felé monotonná vált a meccs jönnek, jönnek, jönnek előre a hazaiak, de fásult a játékuk, még a helyzet lehetősége sincs ezekben az akciókban. Egyelőre nincs olyan futballista, aki átlendítené őket ezen a holtponton, persze sok van még hátra. A bordányiak ellenben roppant taktikusak és fegyelmezettek, jól zárnak, és kontrákat igyekeznek vezetni a második találat elérése érdekében.
32'
Pontrúgásokkal kísérleteznek a hazaiak, ám az ívelések nem szülnek helyzeteket a magas, fegyelmezett védők mellett. Nem sietteti a Bordány, nagyszerűen szervezi meg védekezését, és uralja a mérkőzést. Meddőnek tűnnek a szentmihályi akciók.
27'
Veszélyesen tekeredett befelé egy szegedi szabadrúgás, ám sem Rabi György, sem Szalma István nem érte el végül.
26'
Taktikusan focizik most a Bordány, visszazárnak, Retek Flórián pompásan irányít hátulról, a hazaiak nem találják ennek ellenszerét.
23'
A túloldalon Nagypál Zoltán egyedül próbálkozott, ám ahogy a büntetőterületre ért, elfogyott az ereje, és elválasztották a labdától.
22'
Kovács László gyönyörűen lőtt 22 méterről, a kint álló Szélt a kapufa mentette meg, a labda a felső lécről pattant fölé.
19'
GÓÓÓL 0-1! Némiképp váratlanul vezetést szerzett a Bordány, az első hatalmas lövése máris találatot eredményezett. Szabó Zsolt ágyúzását csak középre tudta ütni Szél Bence, Veres Gábor a tizenegyespontnál lekezelte, majd a kifutó portás mellett higgadtan a bal sarokba gurított. A 23 éves futballista harmadszor volt eredményes ebben a bajnokságban.
16'
Szalma erőszakosan szerzett labdát, beadását szögletre küldték ki a fekete mezes védők az érkező támadók elől. A játék képe nem változott, a Szentmihály akarata érvényesül ebben a periódusban, jobbára a piros-sárgák birtokolják a lasztit, és ők szervezik akcióikat, de jól zár a vendégek hátsó alakzata.
12'
Mezőnyfölényt harcoltak ki a szentmihályiak, mintha lassan kontrákra rendeződne be a bordányi gárda.
8'
Nagypál Zoltán szabadrúgása találta volna meg Szalma Istvánt, ha az utolsó pillanatban nem tudtak volna tisztázni előle a bordányiak. Itt is jöhetett a szöglet, utána Mangó Ferenc tüzelt, jó két méterrel fölé.
5'
A szöglet után kavarodás a szentmihályi tizenhatoson belül, ismét Szabó előtt adódott lehetőség, de kivárt, így menteni tudtak előle a hazai védők.
4'
Kiegyenlített és sportszerű játék az első percekben. Szabó Zsolt próbálkozott lövéssel a feketék részéről, a löket megpattant egy védőn, és becsapta az ellenkező irányba, jobbra vetődő Szél Bencét. A kapus szerencséjére a bogyó fél méterrel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.
1'
Útnak indult a labda, Kovács László pöccintette odébb, azaz a vendégek kezdtek, és a vasút felé támadnak az első játékrészben. Alapmezében mindkét legénység: piros-sárga csíkos felső, piros nadrág és sportszár itt, fekete szerelés a jobb oldalán piros csíkkal ott.
16.20: Köszöntjük Önöket Szentmihályról! Verőfényes napsütés, páratlan kora nyári meleg fogadja a csapatokat. Az U19-es meccs 3-0-s hazai sikert hozott. A felnőttek rangadója háromesélyes. A szentmihályiak folytatni szeretnék kiváló sorozatukat, míg a dobogóra vágyó bordányiak javítanának a lassú tavaszi rajt után. A mérkőzés Fodor Lajos sípjelére 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Húsz forduló után a Szőreg 42 ponttal vezeti a megyei II. osztály tabelláját, az éllovas mögé remek tavaszi teljesítményének köszönhetően 39 pontjával az újonc St. Mihály FC lépett fel. A harmadik Székkutas és a negyedik Nagymágocs 37-37, az ötödik Üllés 34 pontot gyűjtött, a hatodik Bordány 33 pontos. A szentmihályiak 2015-ben még veretlenek, négy győzelem mellett egy döntetlent értek el. A bordányiak már nem kezdték ilyen jól az idei évet: egyszer diadalmaskodtak, egyszer ikszeltek, és háromszor kaptak ki, ideje tehát összekapniuk magukat, ha érmet akarnak szerezni a pontvadászat végén. A két együttes őszi összecsapásán 4-2-es vendégsiker született, a Bordány most ebből a szempontból is különösen motiváltan léphet pályára. Jó kis derbire van kilátás, érdemes lesz velünk tartani!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.