/

Kutyafuttában Nap: nagykutyákkal és kiskutyákkal szelfiztek + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kutyafuttaban_nap68kfTavaly szakadó eső rondított bele a Kutyafuttában Nap utolsó versenyszámába, idén azonban verőfényes napsütésnek, s már-már kora nyarat idéző időjárásnak örülhettek a kutyások az újszegedi ligetben. A változatos programok immár negyedik alkalommal csábították ki a négylábúakat a természetbe, hogy különféle versenyeken és vetélkedőkön bizonyítsák, ki a legrátermettebb a vidéken.

A Kutyafuttában olyan szegedi rendezvénnyé nőtte ki magát az elmúlt néhány évben, amit minden kutyatartó jó előre felvés magának a naptárba. Az eredetileg április 18-ára tervezett eseményt a kedvezőtlen időjárás miatt a szervezők időben áttolták egy héttel későbbre, így szinte kora nyári időben örülhettek a kutyusok a futkározásnak, a gazdik pedig a pihenésnek. Az idei esemény ráadásul felépítésében is eltért a többitől: míg eddig inkább a kutyásoknak kedveztek a programok, most a legkisebbekre és a kisállat nélküli állatbarátokra fektették a hangsúlyt. A ligetben egy kedves kis póniló várta a “pónigolás” szerelmeseit, a standoknál pedig célba dobó verseny, gyerekeknek kialakított akadálypálya és még számos papíralapú kitöltögetős érdekesség várta a kilátogatókat.

Vida Enikő kutyája, Wufi is egy olyan kislány nyereményének örülhetett, akinek nincs háziállata. Az egyik stand megmérettetésén a kutyusok egyik kedvenc csemegéjét, jutalomfalatkákat nyert. A kétéves pinscher esett a választása, a felnőtt kutyusok szépségversenyén induló Wufi így alaposan belakmározhatott. A gondoskodást természetesen meghálálta: lelkesen engedelmeskedett az “Ül!” és “Fekszik!” parancsoknak.

kutyafuttaban_nap62kf

A négylábúak különféle kategóriákban mérhették össze bájukat vagy éppen tudásukat. A délelőtt folyamán kutya-gazdi közös futóversenyen 150 és 500 méteres távon sprintelhettek, de nem maradhatott el a Kutyafuttában Nap talán leginkább várt eseménye, az ügyességi verseny sem. A hat versenyszámból a kölyökkutyák szépségversenyén a SZEGEDma.hu hírportál is képviseltette magát. A nyolcfős zsűri olyan visszatérő vendégekkel is találkozhatott, mint a tavalyi évben a felnőtt szépségek kategóriájában induló kínai meztelen kutya, akit két évvel korábban az “Olyan csúnya, hogy az már szép” versenyszámba nevezett be gazdája. A nagy kutyanapon továbbá három szervezet is bemutatkozási lehetőséget kapott: a Csibész Kutyaiskola egész napos agility-oktatással, a Szegedi Kutya Klub interaktív bemutatóval készült, a Orpheus Állatvédő Egyesület pedig az örökbe fogadható kutyusaikat mutatta be.

kutyafuttaban_nap24kf

Bütyök kutya és Kollár Krisztina először vettek részt a Kutyafuttában Napon, s mindjárt meg is mérették magukat a cuki kölyökkutyák között. Mint kiderült, Bütyök befogadott kutyus, akit a Baranya megyei Szigetvárról hozott el gazdája, mert korábbi tulajdonosai nem foglalkoztak vele. Jobb körülmények közül származik azonban Poppy, aki már késő délelőtt az árnyékban szunyókált, s hagyta, hogy gazdája a hasát vakargassa. A négyéves mopsz és Süli Anett is először jártak a rendezvényen, ők a felnőtt szépségversenyre relaxálással készültek. Poppy Komáromról származik, tenyésztőtől, amit Anett ezért választott, mert így biztos lehet afelől, hogy kutyája hosszú évekig a legjobb barátja maradhat.

A kölyök törpe pinschertől a dán dogig minden méretben képviselték a kutyafajtákat a kilátogatók. Azonban nem kell ahhoz négy lábon járni és gazdinak lenni, hogy valaki jól érezze magát az eseményen, többen puszta kíváncsiságból látogattak el. A legnagyobbakkal és a legkisebbekkel is szívesen fotózkodtak a gyerekek, vagy készítettek szelfit.

no images were found

A változatos programok immár negyedik alkalommal csábították ki a négylábúakat a természetbe.http://szegedma.hu/?p=531428

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 25.

Előző sztori

Jubileumot ünnepel a Csányi Alapítvány

Következő sztori

Célzott támogatásokkal lehet a turizmust fejleszteni