Közélet

Kutyafuttában Nap: nagykutyákkal és kiskutyákkal szelfiztek + FOTÓK

Kutyafuttában Nap: nagykutyákkal és kiskutyákkal szelfiztek + FOTÓK

2015. április 25., szombat
Kutyafuttában Nap: nagykutyákkal és kiskutyákkal szelfiztek + FOTÓK
kutyafuttaban_nap68kf

Tavaly szakadó eső rondított bele a Kutyafuttában Nap utolsó versenyszámába, idén azonban verőfényes napsütésnek, s már-már kora nyarat idéző időjárásnak örülhettek a kutyások az újszegedi ligetben. A változatos programok immár negyedik alkalommal csábították ki a négylábúakat a természetbe, hogy különféle versenyeken és vetélkedőkön bizonyítsák, ki a legrátermettebb a vidéken.

A Kutyafuttában olyan szegedi rendezvénnyé nőtte ki magát az elmúlt néhány évben, amit minden kutyatartó jó előre felvés magának a naptárba. Az eredetileg április 18-ára tervezett eseményt a kedvezőtlen időjárás miatt a szervezők időben áttolták egy héttel későbbre, így szinte kora nyári időben örülhettek a kutyusok a futkározásnak, a gazdik pedig a pihenésnek. Az idei esemény ráadásul felépítésében is eltért a többitől: míg eddig inkább a kutyásoknak kedveztek a programok, most a legkisebbekre és a kisállat nélküli állatbarátokra fektették a hangsúlyt. A ligetben egy kedves kis póniló várta a "pónigolás" szerelmeseit, a standoknál pedig célba dobó verseny, gyerekeknek kialakított akadálypálya és még számos papíralapú kitöltögetős érdekesség várta a kilátogatókat.

Vida Enikő

kutyája, Wufi is egy olyan kislány nyereményének örülhetett, akinek nincs háziállata. Az egyik stand megmérettetésén a kutyusok egyik kedvenc csemegéjét, jutalomfalatkákat nyert. A kétéves pinscher esett a választása, a felnőtt kutyusok szépségversenyén induló Wufi így alaposan belakmározhatott. A gondoskodást természetesen meghálálta: lelkesen engedelmeskedett az "Ül!" és "Fekszik!" parancsoknak.

kutyafuttaban_nap62kf

A négylábúak különféle kategóriákban mérhették össze bájukat vagy éppen tudásukat. A délelőtt folyamán kutya-gazdi közös futóversenyen 150 és 500 méteres távon sprintelhettek, de nem maradhatott el a Kutyafuttában Nap talán leginkább várt eseménye, az ügyességi verseny sem. A hat versenyszámból a kölyökkutyák szépségversenyén a SZEGEDma.hu hírportál is képviseltette magát. A nyolcfős zsűri olyan visszatérő vendégekkel is találkozhatott, mint a tavalyi évben a felnőtt szépségek kategóriájában induló kínai meztelen kutya, akit két évvel korábban az “Olyan csúnya, hogy az már szép” versenyszámba nevezett be gazdája. A nagy kutyanapon továbbá három szervezet is bemutatkozási lehetőséget kapott: a Csibész Kutyaiskola egész napos agility-oktatással, a Szegedi Kutya Klub interaktív bemutatóval készült, a Orpheus Állatvédő Egyesület pedig az örökbe fogadható kutyusaikat mutatta be.

kutyafuttaban_nap24kf

Bütyök kutya és

Kollár Krisztina

először vettek részt a Kutyafuttában Napon, s mindjárt meg is mérették magukat a cuki kölyökkutyák között. Mint kiderült, Bütyök befogadott kutyus, akit a Baranya megyei Szigetvárról hozott el gazdája, mert korábbi tulajdonosai nem foglalkoztak vele. Jobb körülmények közül származik azonban Poppy, aki már késő délelőtt az árnyékban szunyókált, s hagyta, hogy gazdája a hasát vakargassa. A négyéves mopsz és

Süli Anett

is először jártak a rendezvényen, ők a felnőtt szépségversenyre relaxálással készültek. Poppy Komáromról származik, tenyésztőtől, amit Anett ezért választott, mert így biztos lehet afelől, hogy kutyája hosszú évekig a legjobb barátja maradhat. A kölyök törpe pinschertől a dán dogig minden méretben képviselték a kutyafajtákat a kilátogatók. Azonban nem kell ahhoz négy lábon járni és gazdinak lenni, hogy valaki jól érezze magát az eseményen, többen puszta kíváncsiságból látogattak el. A legnagyobbakkal és a legkisebbekkel is szívesen fotózkodtak a gyerekek, vagy készítettek szelfit.

A változatos programok immár negyedik alkalommal csábították ki a négylábúakat a természetbe.http://szegedma.hu/?p=531428

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 25.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.