Sport

Kosárcsoda: története során először jutott be a play-offba a szenzációs Szedeák (FRISSÍTVE)

Kosárcsoda: története során először jutott be a play-offba a szenzációs Szedeák (FRISSÍTVE)

2015. április 15., szerda
Kosárcsoda: története során először jutott be a play-offba a szenzációs Szedeák (FRISSÍTVE)
merkozes_moge13_gs

Kis túlzással minden szegedi szem Pécsre szegeződött szerda este, hiszen a Pécs-Alba Fehérvár mérkőzés döntően befolyásolta a Naturtex-SZTE Szedeák sorsát a rájátszásba kerülést illetően. A baranyaiak sikerével eldőlt: története során először lesz play-off résztvevő Nikola Lazic együttese.

A képlet egyszerű volt a Szedeák számára: amennyiben a szerdai Pécs-Albacomp meccsen nyernek a pécsiek, úgy az utolsó forduló eredményétől függetlenül bejutnak a play-offba Branko Jereminovék, akik szabadnapjukat töltötték a hétközi fordulóban. Nos, a pécsi együttes megtette a magáét, hiszen a Pécsnek is fontos volt ez a találkozó, hiszen győzelmükkel ők is biztosan bejutottak a rájátszásba, míg az Alba Fehérvár az utolsó szalmaszálba kapaszkodott a Mecsekalján, hiszen a fehérváriaknak két győzelemre volt szükségük a rájátszásba jutáshoz, azonban a Pécs megragadta a lehetőséget, és ezzel segített a Szedeáknak is: ötpontos, 91-86-os sikerüknek köszönhetően nem csak a Pécs, hanem története során először a Naturtex-SZTE Szedeák is bejutott a play-offba! Mivel a középszakasz felsőházában a Szolnoki Olaj 67-58-ra megverte a Sopront, ezzel az is eldőlt, hogy a bajnoki címvédő megnyerte a felsőházat,így Szolnok-Szeged negyeddöntőt rendeznek majd. A párharc három nyert mérkőzésig tart majd, az első mérkőzést Szolnokon rendezik, és a második találkozóra kerül sor az újszegedi sportcsarnokban.

Megérdemelték a sikert - a kapitány örömszavai

„Edzettünk, de a sérült játékosunkat,

Molnár Bencét

edzői engedéllyel megbíztuk, hogy telefonon kövesse a Pécs - Alba mérkőzés állását. Ahogy hallottuk, végig a Pécs vezetett, de a vége nagyon izgalmas volt, akkor megmondom őszintén, egy kicsit leállt az edzés, és az utolsó másfél percet már együtt követtük, hogy mi is fog történni Pécsen. Úgy éreztük, hogy ezt nem hagyhattuk csak úgy, hogy nélkülünk történjen meg” - nyilatkozta portálunknak a mai, kissé rendhagyó edzésről és a történelmi pillanatról

Kiss Zsolt

, a Naturtex-SZTE Szedeák csapatkapitánya.

szedeak-kormend_mj54

A Szedeák play-offba jutása mellett az is eldőlt, hogy Nikola Lazic együttese a címvédő Szolnoki Olajjal játszik a negyeddöntőben egy három győzelemig tartó párharcban. „Amikor megtudtuk, hogy vége a meccsnek, akkor Nikola (Nikola Lazic, a Szedeák edzője – a szerk.) le is fújta az edzést. Nagyon örültünk, ő is gratulált a csapatnak, majd említette, hogy a Szolnok lesz az ellenfél a negyeddöntőben, rájuk kell készülni. Nem szeretnék esélyt latolgatni, nagyon jó csapatról van szó, aki remek nemzetközi meccseket játszott, viszont ha úgy nézzük, hogy augusztusban az első felkészülési meccsünket velük játszottuk, kicsit hiányosan voltunk mi is és ők is, de szerintem akkor augusztusban nem sokan gondolták volna, hogy még találkozunk velük tétmeccsen. Szerencsére ez összejött, akkor ez lett volna a legfőbb kívánságom, hogy játsszunk velük még az idényben tétmeccset, nagyon boldogok vagyunk” - tekintett a play-offban a Szedeákra váró feladatokra Kiss Zsolt. Ezzel, hogy a Szedeák sorsa már eldőlt a középszakasz utolsó fordulója előtt, a szegediekre egy igazi felszabadult, tét nélküli meccs vár a záró körben, amikor is a szombathelyi Falco otthonába látogatnak, ahol nem lett volna könnyű nyernie az együttesnek. „Egyszerűbb volt így, mintha nyernünk kellett volna Szombathelyen, ami nem mondom, hogy lehetetlen feladat, de Szombathelyen nagyon kevesen szoktak nyerni, még ha nekik ez nem egy fontos meccs, de abban biztos vagyok, hogy a Falco saját közönsége előtt nem lazítana, és nem adná fel a mérkőzést. Nekünk ez így egyszerűbb volt, hogy így alakult ez a pécsi találkozó. Az elfogultságom fenntartása mellett úgy gondolom, hogy picit megérdemeltük ezt az egész éves teljesítmény alapján, hogy ott legyünk. Azokat a meccseket, amelyek fontosak voltak számunkra, és be kellett, hogy húzzuk, azokat mindet behúztuk, többször viszonylag nagy hátrányból fordítva tettük ezt, így ez egy igazi csapatdiadal. A szerencséért meg kell dolgozni, persze hogy volt olyan meccs, amelyet szerencsével nyertünk meg, de azért, mert előtte tettünk is érte, hogy ez így legyen” - fogalmazott csapata eddigi teljesítményéről Kiss Zsolt.

Lazic: Nagyon büszke vagyok a srácokra!

szedeak_zte27_gs_nikola_lazic

Nikola Lazic vezetőedző úgy kezdte, nagyon boldogok voltak, amikor meghallották a pécsi végeredményt, mely a szegediek negyeddöntőbe jutását jelentette. „Hatalmas siker ez nekünk, ebben az idényben messze az elvárások felett szerepeltünk, gratulálok a játékosoknak, és köszönöm nekik ezt az eredményt! Nagyon büszke vagyok a srácokra! Köszönöm mindazoknak is, akik segítenek bennünket, a klubvezetésnek, a szponzoroknak és persze a szurkolóknak is, nélkülük nem sikerülhetett volna! Többször elmondtam a SZEGEDma.hu hasábjain, hogy a középszakaszban nekünk minden meccs ajándék, nos, a play-off, a negyeddöntő egy újabb extra ajándék lesz. Ráadásul hatalmas dolog, hogy Magyarország legjobb csapata, a Szolnok ellen játszhatunk, mely egy külön szint. Tisztességgel felkészülünk ellenük, és igyekszünk majd helytállni. Érdekesség, hogy a szezont éppen a Szolnok ellen kezdtük egy barátságos mérkőzéssel, és most ellenük vívjuk a negyeddöntőt, azaz legalább három találkozónk lesz még velük, melyekből mind sokat tanulhatunk és profitálhatunk” – foglalta össze a kiváló szakember.

Kardos: Tudatos koncepció, vérverejtékes munka

kardos_peter03_gs

Kardos Péter,

(balra) a Szedeák elnöke is meghatottan nyilatkozott a SZEGEDma.hu-nak. „Nagyon örülök, hogy idáig eljutottunk, és fontos azonnal kiemelnem, hogy ez a siker számos tényező együttes eredménye! Óriási fegyvertény, hogy olyan klubokat utasítottunk magunk mögé, melyek háromszor akkora költségvetéssel dolgoznak, mint mi. Ez a bravúr köszönhető egyrészt áldozatkész és kitartó támogatóinknak, szponzorainknak, a mellettünk álló szurkolóknak, a teljes Szedeák-családnak, különösképpen azoknak, akik folyamatosan rengeteg áldozatot hoznak az egyesületért. Fontosnak tartom azt is, hogy évek óta tudatosan egy bizonyos koncepció mellett haladunk előre, ami most meghozta gyümölcsét. Ebben a szezonban ráadásul egy-két nem várt és sajnálatos sérüléstől eltekintve a szerencse is mellénk állt, amire – úgy érzem – bőven rászolgáltunk az elmúlt évek balszerencse-sorozata és a rengeteg vérverejtékes munka után. Végül, de nem utolsósorban nem feledkezhetek meg Nikola Lazicról, hiszen többszörösen bebizonyosodott, hogy jó döntés volt őt megbízni a vezetőedzői tisztséggel. Céltudatos, fantasztikus munkát végez Szegeden, hatalmas érdemei vannak abban, hogy elértük ezt a bravúrt” – fejtette ki az elnök.

Először jutott be a play-offba a Naturtex-SZTE Szedeák, Kiss Zsolték play-off részvétele a Pécs győzelmével vált biztossá.http://szegedma.hu/?p=528327

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 15.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.