Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: megszorongatta a Szolnokot a Szedeák + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szedeak_szolnok57_gs

Bár korán összeszedett tízpontos hátrányát ledolgozta a Naturtex-SZTE Szedeák a Szolnoki Olaj ellen, hasonlóan az első meccshez, ezúttal is a negyedik negyedben döntötte el a címvédő a találkozót.

A szolnoki premiert követően második rájátszás mérkőzését játszhatta a Naturtex-SZTE-Szedeák szombaton este, Nikola Lazic együttese debütált az újszegedi sportcsarnokban, hiszen ez volt fennállásának első hazai play-off meccse.

Lényegesen jobban kezdett az Olaj, mint a negyeddöntő első meccsén: nem csak a meccs első kosarát jelentő Jones-tripla miatt, hanem mert a negyedik percben már tízpontos előnye volt a címvédőnek úgy, hogy addig még nem szerzett kosarat a Szedeák. A negyed második felét azonban ikszre hozták Jereminovék, és bár volt, hogy faragtak a különbségből, a Szolnok elképesztően kezdett kintről, az első hat tripladobás mindegyike a gyűrűben landolt a vendégektől, így folyamatosan tudták tartani előnyüket. A második negyedben mindkét együttes jól védekezett, csupán 24 pontot hozott ez a játékrész, a Szolnok főleg Keller kosarainak köszönhetően növelni tudta fórját, azonban a negyed hajrája előtt időt kért Nikola Lazic, ami jó hatással volt a Szedeákra, és Balaban valamint Kuntic két gyors akciójával végül maradt a tízpontos különbség a nagyszünetre. A nehézkes kezdés kissé rányomta a bélyegét a Szedeák játékára, de végül kevés ponton tudta tartani a második negyedben az Olajt.

A nagyszünet után ugyan Ciric összeszedte a negyedik hibáját, de Jones nem tudta bedobni a plusz egyet, és innentől kezdve megállt picit az Olaj: egy egészen elképesztő, 15-0-s rohanást produkálva megfordította a meccset a szünet után pazarul játszó Szedeák, és először vezetett a meccsen. (50-49) Azonban ekkor egy labdát próbált megmenteni Stefanovic, aki azonnban nem tudta megfékezni lendületét, és elsodorta a zsűriasztalt, így eltűnt az eredményjelző is, ez pedig nagyon jól jött a Szolnoknak, ellenben nagyon rosszul a Szedeáknak. A kis technikai szünet után Jereminov mindkét büntetőjét kihagyta, majd Vojvoda visszavette a vezetést a Szolnoknak (50-51), innentől kezdve pedig “egylabdás” meccset vívott a két együttes, felváltva vezettek a csapatok. Kuntic látványos, hát mögötti indítása után a negyed utolsó percében is vezetett a Szedeák (61-60), viszont az utolsó szó Kelleré volt, aki mindkét büntetőjét bedobta, így egyetlen ponttal vezetett a Szolnok az utolsó negyed előtt az újszegedi sportcsarnokban – hatalmas szó és tett ez, hogy az első rájátszás párharcát vívó Szedeák így meg tudta nehezíteni a címvédő dolgát. A záró negyedet azonban megint megnyomta az Olaj, és bár Jereminov egy triplával még kiegyenlített (66-66), utána azonban azt a pici pluszt is megkapta a játékvezetőtől az Olaj, amire talán nem volt szüksége a meccs során, nem hiába reklamált Nikola Lazic sem, de a kissé könnyelmű ítéletek után 68-71-t követően futott egy 8-0-t a Szolnok, innen pedig már nem tudott visszajönni a szegedi együttes, így a Szolnok Szegeden is nyerni tudott, és egy lépésre került az elődöntőtől.

A jóval nagyobb lehetőségekkel bíró Szolnoki Olaj ellen ismét egy jó mérkőzést tudott játszani a Naturtex-SZTE-Szedeák, azonban a bővebb kerettel rendelkező vendégek a záró negyedben ismét meg tudták nyerni a mérkőzést. Ettől függetlenül csak dicsérni lehet a Szedeákot, hiszen ezúttal is remekül helyt állt Magyarország legjobb együttese ellen, és minden tőle telhetőt megtett a negyeddöntő második meccsén is. A párharc harmadik meccsét kedden 18 órától a tiszaligeti sportcsarnokban rendezik, amennyiben a Szolnok nyer, akkor megnyeri a párharcot, és bejut az elődöntőbe.

Ami a statisztikát illeti

A legnagyobb eltérés a két csapat között a büntetőkben mutatkozik: a Szedeák tizenhatszor kísérletezhetett a vonalról, és csupán hat labda landolt a gyűrűben, míg a Szolnoknál ugyanúgy 16 kísérletből csak három elrontott kísérlet volt. Az eladott labdákat tekintve tizenötször vesztett labdát a Szedeák, míg a Szolnok öttel kevesebb labdát szórt el. Bár remekül nyitott a Szolnok távolról, az első hat triplakísérlet kivétel nélkül behullott, a végére azonban egálban végeztek a felek százalékos arányban, sőt, a Szedeák még egy triplával többet is dobott be, 28 dobásból kilenc sikeres volt kintről Jereminovéknál, szolnoki oldalon pedig 25-ből nyolc tripla volt jó. A lepattanócsatát döntetlennel zárult, 33-33 pattanót szedett mindkét együttes, azonban a címvédő nyolcszor míg a Szedeák ötször szedett támadólepattanót. A szegediek és a komplett mezőny legeredményesebbe a 24 pontos Andrija Ciric volt, aki beszórt három trojkát, szedett hét lepattanót, ebben a kategóriában csak Darko Balaban teljesített jobban nála, aki nyolc pattanót húzott le, valamint Ciric még kiosztott három asszisztot is. A szolnokiak legjobbja Vojvoda Dávid volt, az Olaj kiválósága 23 pontot szerzett, három gólpassza mellett alig hibázott közelről, hiszen mind a hat kétpontos kísérlete sikeres volt, és csak egy büntetőt hibázott el. Ami a pályán töltött perceket illeti, a Szedeákból Darko Balaban csupán három percet pihetn, de az assziszt versenyt ezúttal is megnyerő Branko Jereminov 34, míg Andrija Ciric 33 percet játszott. Huszonkilenc minutumot volt a parkettán Molnár András, Kiss Zsolt 28 percet, Ivan Stefanovic 22-t, valamint Davorin Kuntic 17 percet tölthetett ma este a pályán.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, negyeddöntő, 2. mérkőzés

Naturtex-SZTE-Szedeák-Szolnoki Olaj KK 73 – 85 (23-33,12-12,26-17,12-23)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezeti: Farkas Gábor, Boros Tamás, Balog György (Páli Kálmán)
Szedeák: Jereminov 12/12, MOLNÁR A. 10, Stefanovic 3/3, CIRIC 24/9, Balaban 13. Csere: Kiss 3/3, Kuntic 8/6. Vezetőedző: Nikola Lazic.
Szolnok: Keller 8, VOJVODA 23/6, JONES 13/3, Milosevic 7/3, Báder 6. Csere: Wittman 5/3, Rakic 15/6, Gipson 8/3, Peringer. Vezetőedző: Dragan Aleksic.
Kipontozódott: Milosevic (36′), Báder (40′)

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Szolnoknak

Nikola Lazic: “Mínusz tízzel kezdtük a mérkőzést, és a folytatásban sem találtunk ellenszert a Szolnok zónája ellen. Csapatom azonban ezúttal is bizonyította, hogy van tartása, hiszen a harmadik negyedben többször is átvettük a vezetést. A realitás, hogy a Szolnok az ország legerősebb keretű csapata, ezért nem lehet más elvárásom, mint az, hogy a harmadik összecsapáson is méltó ellenfelük legyünk.”

Dragan Aleksic: ” A Szedeák ezúttal is keményen ellenállt, gondot okozott, hogy korán sok faultot összeszedtünk, ezért rengeteget kellett rotálnom, és a végén a cserejátékosokat is pályára kellett küldenem. Kedden, a szolnoki harmadik mérkőzésen szeretnénk lezárni a párharcot.”

Online közvetítésünk

IV. negyed 73-85

40′ Balaban két kihagyott büntetőjével zárul a meccs, amelyet 85-73-ra nyer meg a Szolnok, ezzel 2-0-ra vezet a párharcban, azonban ma is minden elismerés megilleti a Szedeákot, amely kiválóan kosárlabdázott, és tízpontos hátrányból is fel tudott állni, de a végén ismét a Szolnok felül tudott kerekedni, és a hajrában megnyerte a találkozót.

40′Jereminov hármasa rövid, majd Báder meglöki Balabant, így kipontozódik, és miénk a labda. Zúg a taps a lelátóról, hiszen a Szedeák ma is remekül küzdött a címvédő ellen, tízpontos hátrányból is fel tudott állni. Ciric az első büntetőjét bedobja, a második viszont lejön, 73-85.

39′Rakic középtávolija nincs bent, de Molnár András sem tudja bedobni közelről. Jonest löki meg egy picit Molnár András, Jones dobhat két büntetőt: az első jó, és a második is, 72-85.

38′ Kiss Zsolt a sarokból engedi el a triplát, de ez sem jó, ahogy Rakic hármasa sem. Vojvoda is elvállalja kintről, de lejön, majd Balaban zsákolja be a túloldalt, 72-83-nál kér időt a Szolnok.

37′ Molnár András hármasa nem jó, majd Vojvoda tud bemenni a palánk alá, és szépen felteszi, 70-83.

36′ Rakic bedobja a büntetőt is, 68-79. Milosevic kipontozódik, ez is elég megkérdőjelezhető ítélet, a korrektség kedvéért, majd Ciric kettese van bent, 70-79. Jones középtávolija ül, 70-81.

36′ Eladott labda végén Rakic száguld a palánkig, bedobja, és még Jereminovnál fújnak egy faultot is, 68-78, és még egy büntető jöhet Rakictól. Időt kér Nikola Lazic.

36′ Vojvoda most kiszolgálja Kellert, aki bedobja közelről, 68-76. Jereminov hármasa lejön, de Milosevic is pontatlan kintről.

35′ Vojvoda tör be ismét, és megoldja közelről, 68-73. Balaban kibújik két ember között: ellene az ítélet? Hát ez nagyon érdekes, nem véletlen, hogy Nikola Lazic is reklamál, ez semmiképp sem lehetet szabálytalan, hogy is tudott volna két szolnoki között még szabálytalankodni Balaban? Technikai, Vojvoda dobhat büntetőt, na ez az, amire nincs szüksége a Szolnoknak. Vojvoda bedobja, 68-74.

34′ Ciric elveszíti a labdát, és nem faultolhat, hiszen már négy hibája van: Rakic be is fejezi a ziccert, 66-71. Ciric pöcizi be Jereminov tripláját, 68-71.

34′ JEREMINOV! Egy hármassal kiegyenlít, 66-66! Rakic válaszol szintén kintről, 66-69.

33′Keller is begyűjti a negyedik faultját Balaban elleni szabálytalanságát követően. Molnár András középtávolija a gyűrűben a palánkról, 63-64. Vojvoda tör be, jó is a horog, és még dobhat is egyet: azonban kihagyja a büntetőt, 63-66.

33′ Gipson középtávolija ül, 61-64, Nem jó Molnár András középtávolija, majd Bádernél fújnak támadót Molnár András ellen.

32′ Jones hármasa jön le, megint Molnár Andrásé a lepattanó, majd Kiss Zsolt hármasa sem jó,de Kuntic összeszedi, csak hogy lejár a támadóidőnk, nem tudunk ebből helyzetbe kerülni.

31′Stefanovic passza nem jó Balabannak, aki már nem tudja összeszedni a lecsorgót. Rakic középtávolija nem jó, Molnár Andrásé a lepattanó, Stefanovic pedig kilép a labdával oldalt, pedig már megverte emberét, és szabad volt az út a palánkig.

III. negyed 61-62

30′ Vojvoda hármasa most lejön, majd Molnár Jones kezéből üti ki a labdát, amit Kuntic a háta mögött, ívelten (!) tesz tovább az induló Molnárnak, aki befejezi a ziccert, 61-60. Keller dobhat két büntetőt, az első beszédül, és a második is bent, 61-62. Ez a vége, a Szedeák eltüntette a tízpontos hátrányát, és partiban van az Olajjal a zárónegyed előtt, elképesztő, amit ma is produkál Nikola Lazic együttese!

30′ Kuntic dobhat két büntetőt Vojvoda faultja után: az első kimarad, a második már bent, 59-60.

29′ Kuntic szerzi meg a lepattanót Wittman középtávolija után, majd Balaban egy horoggal veszi vissza a vezetést a Szedeáknak, 58-57. Vojvoda emel be egy trojkát, 58-60.

28′ Jones zúdítja be a hármast, 54-57. Molnár András az utolsó pillanatig kivár, és végül beejti a közelit, 56-57.

27′ Stefanovic passza túl magas Balabannak, majd Időt kér Nikola Lazic Molnár András Gipson elleni faultját követően.

26′Vojvoda indul meg ellenállhatatlanul, ellene a fault Balabantól, jöhetnek Vojvoda büntetői: az első bent, és a második is jó, 54-55.

25′ Ciric kettesére Wittman válaszol szintén közelről, 52-53. Majd csúnyán eladja Milosevic, a labdára Molnár András csap le, aki be is fejezi a ziccert, 54-53!

24′ Folytatódik a meccs, Milosevic óriási homályt dob kintről, majd Jereminovnak ütnek oda, ő állhat a vonalra: az első kimarad, és a második is, 10-ből csak négy büntetőt dobunk be! Vojvoda kettesével 50-51 a Szolnoknak.

24′ Visszatért az élet az eredményjelzőbe, már ott is 50-49-re vezetünk. Most videóbíróznak, hogy mennyinél állt meg a játék, 5 és fél perc van még ebből a negyedből.

24′ Elszállt az eredményjelző, így amíg nem áll vissza a rendszer, addig nem folytatódik a meccs, hiszen az eredményjelző mellett például a támadóidőt sem látják a játékosok, ezt a kis szünetet pedig a taktikai elemek megbeszélésére használják az edzők. Kár ezért, mert a Szedeák lendületben volt, 15-0-s rohanásban voltak, vannak Balabanék, ez a kis nem várt szünet a Szolnoknak jöhet jól.

24′Milosevic ellen az ítélet, bármennyire is csodálkozik rajta, amit Balabannal művelt, az nem volt szabályos, nagy taps fogadja az ítéletet a lelátóról. Négypontos különbségnél támadhatunk, JEREMINOV! Hát milyen passz megint tőle, a palánk alatt üresen álló Ciricet megtalálja, aki beejti, 47-49! MIÉNK A LABDA! CIRIC! Beszórja a hármast is, vezetünk, mínusz tízről jövünk fel! 50-49! Stefanovic sajnos a zsűriasztalt is arrébb teszi egy párharc során, így elszáll az eredményjelző, kis technikai szünet után folytatódik a meccs.

24′ Rakicnál a fault, közben megjön a közönség hangja is, a meccs eleje óta nem volt ilyen szoros az állás. Jereminov micsoda passzt oszt ki Balabannak, aki közelről be is fejezi, remekbe szabott akció végén 45-49!

23′ Báder próbálkozik egy horoggal, de nem jó, Ciric pedig beszórja a triplát a sarokból, feljövünk hat pontra, 43-49!

22′ Molnár András szerez támadólepattantót Ciric középtávolija után, majd Ciric másodjára már bedobja, 37-49. Két triplát is kihagynak a szolnokiak, de mindkétszer övék a lepattanó, majd a harmadik rossz dobás után már a miénk a labda. Most Molnár András irányít,Stefanovic pedig beszórja a hármast, 40-49.

21′Vojvoda közelijével indul a második félidő, 35-47. Fault Bádernél, neki már a harmadik. Jereminv pattintott passza rövid Balaban felé, majd Jones faulttal együtt teszi be a közelit, ráadásul Ciricnál a hiba, akinek ez már a negyedik faultja. Jones kihagyja a büntetőt, 35-49.

II. negyed 35-45

20′ Kiss Zsolt küzd meg egy lepattanóért Jones középtávolija után, majd ő marad üresen a sarokban, de nem jó a hármasa, ellenben maradhat nálunk. Báder visszahúzza Balabant, de ez most nem ér faultot, majd Gipson kezéből kicsúszik a labda, és Báder már időn túl dobja rá, így döntetlenre hozza a második negyedet az Olaj ellen a Szedeák, 45-35-re vezet a nagyszünetben a Szolnok.

19′ Balaban találja meg a helyet középen, és jó a horog tőle, 33-45. Báder közelije kiszédül, Kuntic végigszáguld a pályán, és be is fejezi az akciót, 35-45.

18′Balaban küzd nagyot Báderrel, majd visszateszi Stefanovicnak, akinek hármasa rövid. Báder ellen a túloldalon Stefanovic szabálytalankodik, majd egy szép akció végén Báder teszi be a közelit két kézzel, 31-45.

18′Ciric is ráemel egy triplát, de ez most rövid. Támadófault Kellernél, aki hosszassan elbeszélget a játékvezetővel, láthatóan “túlpörgött” Keller erre a meccsre, az imént is volt egy elég agresszív megmozdulása a kispad mellett. Időt kér Nikola Lazic.

17′ Ciric megy be erőszakosan, majd Jereminovnak osztja ki a sarokba, aki behinti a hármast, 31-41. Keller közelije ismét jó, 31-43.

17′ Jereminov távoli hármasa lejön, Rakicé a lepattanó,majd Milosevic passzát Jereminov szerzi meg, ez most jó védekezés volt a Szedeáktól.

16′Jereminov kihagyja az elsőt, a második bent, 28-39. Keller válik le szépen emberéről, majd egykézzel zsákolja be, 28-41.

16′ Jonesnál ez mondjuk most nem volt fault Jereminov ellen, ellenben befújják, pedig szépen blokkolta Jereminovot. Két szegedi büntetővel folytatódhat a meccs, de csak az Olaj időkérése után.

15′ Vojvoda is kihagyja a triplát, mint ahogy Milosevic a középtávolit, Jereminové a lepattanó, aki végigszáguld vele, és kissé érthetetlenül nem ellene fújnak faultot, hanem Kunticnál a megszerzett lepattanó után.

14′ Ciric szépen megy be a palánk alá, és gyönyörűen teszi fel, 27-39. Kiss Zsolt a sarokból emeli rá a trojkát, de ez most nem jó.

13′ Jereminov hármasa hosszú, ebből indul meg Jones, de csak fault van a végén, majd Báder szedi össze a lepattanót, és még egy büntetőt is dobhat kosara mellett, ez már Ciric harmadik faultja. Báder elrontja a büntetőt, 25-39.

13′ Jereminov osztja le a sarokba Ciricnek, aki még tovább tenné, de ebbe belenyúlnak, így a Szolnoké a labda, azonban Jones trojkája most lejön.

12′ Wittman hármasa lejön, majd Ciric megszerzi a lepattanót Báder elől. Kuntic remekül megy be a palánk alá, és jó a közelije, 25-35. Milosevic közelije is beperdül végül, 25-37.

11′ Ciric hármasa nem jó kezdésként, majd Vojvoda kettese nyitja a második negyedet, 23-35.

I. negyed 23-33

10′ Vojvodáé az első rontott hármas a szolnokiaknál, Báder azonban megszerzi a lepattanót, és jó a horog is tőle, 23-33. Ez a negyed vége, egyelőre a Szolnok kintről halálosan pontos, így 10 ponttal vezet egy negyed után.

10′ Rakic középtávolról eredményes, 20-31. Kuntic! A sarokból ő is bedobja a triplát, 23-31!

9′ Wittman a sarokból hinti be szinte csont nélkül a triplát, elképesztő, hat kinti dobásból mind a hat a gyűrűben kötött ki a vendégeknél, 18-29. Jereminovot faultolja Rakic, mindkét büntetőt bedobja az irányító, 20-29.

8′ Balaban dobhat két büntetőt: az első bent, a második viszont nincs, 16-26. A szolnoki szurkolók a vezetőedzővel kapcsolatos pletyka kapcsán nyilvánítják ki véleményüket, nem igazán szeretik Stojan Ivkovicot.. BALABAN! Jereminov remek passza után Balaban ejti be, 18-26.

8′ Gipson közelije jó a betörés után, és még dobhat is egyet Kiss Zsolt faultja után: jó a plusz egy is, 15-26.

8′ JEREMINOV! Az első hármas az irányítótól, 12-20. Erre Milosevic szintén egy hármassal válaszol, 12-23. CIRIC! Micsoda tripla-eső, ez is bent, 15-23!

7′ Balaban közelije ezúttal sincs bent, majd Milosevic szépen “kilökte” Kiss Zsoltot, aki hiába néz kérdően a játékvezetőre, Milosevic bedobhatja a hármast, 9-18. Fault, Rakic dobhat két büntetőt: mindkettő jó, 9-20.

6′ Kiss Zsolt is beemel egy trojkát, 9-15! Jones középtávolija nem jó, majd Jones lábához ér a labda a sporik szerint.

5′ Kiss Zsolt passza nem volt jó Balabannak, aki el is csúszott, jöhet a Szolnok. Ez a hármas most nem jó, Jereminové a lepattanó, majd Balaban közelije szédül ki. Milosevic passzába belenyúlunk, így nem jut el a labda Joneshoz. Rakic középtávolija rossz.

5′ Milosevic közelije is jó, sokkal jobban kezd a Szolnok, mint a negyeddöntő első meccsén, 6-15.

4′Balabané az első szegedi pont, remekül fordult meg a palánk alatt, és jó a horog is, 2-10. Szerzett labda után Molnár András viszi végig a ziccert, 4-10. Stefanovic húzza a lábát, helyette Kiss Zsolt a Szedeáknál. Gipsonnak szerdán is nagyon sült a keze kintről, most is beemel egy hármast, 4-13. Ciric oldja meg szépen közelről, 6-13.

4′Vojvoda büntetőivel folytatódik a meccs: az első bent, és a második is, 0-10.

3′ Vojvoda is beemel egy triplát, 0-8. Ciricet blokkolják közelről, majd Jereminov állít meg egy kontrát a félpályánál. Időt kér a Szedeák.

3′ Molnár András egészen távolról emel rá egy triplát, de nem jó, majd Balaban kiharcol egy faultot, Bádernek ez a második, le is hozza őt Dragan Aleksic. Balaban mindkét büntetőt kihagyja.

2′ Ciric triplája lejön, majd Balaban szerzi meg a lepattanót Báder közelije után. Ciric megint megpróbálja a hármast, de ez sem jó, Báderé a lepattanó, majd Jones szerez egy kettes, 0-5.

1′ Jones sarokból bedobott triplája nyitja a meccset, 0-3.

1′ A Szolnok hozza el a labdát a feldobásnál.

17:58 – Szépen gyűlnek a nézők lelátón, még alig két perc, és elkezdődik a Szedeák történetének első hazai rájátszás mérkőzése.

17:47 – A két csapat szerdai keretéhez képest annyi változás van, hogy visszakerült a szolnokiaknál Milosevic: sokan meglepetten fogadták az ő kihagyását a negyeddöntő első meccsén, valamint Stajkovski is ott van a címvédőnél, Lee és Brkic maradt ki ezúttal a Szolnok légiósai közül.

17:26 – Köszöntjük olvasóinkat, éppen az imént érkeztek ki a csapatok a játéktérre. A szolnokiakat jó néhány szurkoló is elkísérte Szegedre, így várhatóan jó hangulatú második meccset játszhat egymással a két gárda.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Sport

Ez is a mi arcunk, ezt is kezelni kell

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Norvégia ellen nem sikerült a bravúr

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nagyot küzdött a magyar válogatott, de kikapott az első középdöntős mérkőzésén.

Tovább olvasom

Sport

Szurkolók látogatták meg a csodacsapatot Malmőben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Bánhidi Bence értékelt a középdöntő előtt.

Tovább olvasom

Aktuál