Sport

Kosárlabda: eredménykényszer nélkül várja a Kosársuli a rájátszást

Kosárlabda: eredménykényszer nélkül várja a Kosársuli a rájátszást

2015. április 13., hétfő
Kosárlabda: eredménykényszer nélkül várja a Kosársuli a rájátszást
vasarhelyi_kosarsuli_felnott

Impozáns teljesítménnyel, 22 meccsen aratott 18 győzelemmel zárta az alapszakaszt a Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Keleti csoportban. A bajnoki címért, valamint a feljutásért zajló rájátszás kezdete előtt Elek András klubvezetővel beszélgettünk várakozásairól, csapata eddigi produkciójáról.

„A bajnokságban annyi volt a célunk, hogy jussunk a Keleti csoport legjobb négy csapata közé. Ez sikerült, így most már nyugodtan hátradőlhetünk. Sajnos az feljutásért zajló küzdelem igazságtalan, semmiféle előnyt nem élvez, aki előrébb végzett az alapszakaszban. Ha az első meccsen jobban kikapunk például, mint amennyivel itthon nyerni tudunk, akkor a harmadik meccset is idegenben leszünk kénytelenek lejátszani” – mutatott rá a versenykiírás egy sarkalatos pontjára

Elek András

. Együttese a negyeddöntőben a nyugati negyedik helyen végzett Bajával csap majd össze. A párharc két győzelemig tart, az első felvonást árpilis 18-án rendezik a Bács-Kiskun megyei városban. A továbbjutó a TF-Budapest és a Bonyhád összecsapásának győztesével találkozik az elődöntőben.

Kosársuli_15-01-17

A vásárhelyi egyesület utoljára a 2007/2008-as szezonban szerepelt a legmagasabb honi ligában, majd pénzügyi gondok miatt egy szezonnyi kihagyás után tért vissza a gárda a nemzeti bajnokság "B" osztályába. A kiválóan sikerült alapszakasz után persze adódik a kérdés, mérlegeli-e már esetleg a Kosársuli az "A" csoportba való újbóli feljutás lehetőségét. „Az NB I/A a kosárlabdában – de akár mondhatom az élvonalat kézilabdában, vízilabdában, labdarúgásban egyaránt – mindig csak pénz kérdése, nem pedig szakmai kérdés. Nálunk elsődleges az utánpótlás, a felnőtt csapatot azért működtetjük, hogy a gyerekek lássák, hova juthatnak fel. Látják is, hála Istennek, mert rengetegen vannak a mérkőzéseinken. Elkezdtünk alulról építkezni, szépen is haladunk vele, amit mutat, hogy tavaly már országos bajnokságot nyertünk az U11-es korosztályban. Körülbelül 450 gyerekkel foglalkozunk, 267 igazolt játékosunk van. Kell ennél több?! Az már csak hab a tortán, hogy a hazai meccseinket igen szép számú közönség látogatja. A nézők kedvéért játszunk, nálunk senki sem él ebből, amatőr csapat vagyunk. Nagyon amatőr körülmények között, minimális támogatottság mellett készülünk. Annyit tudunk nyújtani a városnak, a vásárhelyi sportszerető közönségnek, hogy jól játszunk és a hazai fellépéseinket rendre megnyerjük. Ez óriási eredmény, amihez idén az is párosult, hogy majdnem minden vidéki meccsünkön győzni tudtunk. Mindez elsősorban az edzések minőségét és a játékosok hozzáállását dicséri” – fogalmazott Elek András.

VejinovicSasa

A Vásárhelyi Kosársuli tíz győzelemmel kezdte a bajnokság első szakaszát, végül elsőként január 10-én a 11. fordulóban tudta legyűrni a Békés Vas Péteréket. A gárda ezen túlmenően később Debrecenben és Salgótarjánban maradt alul aktuális vendéglátójával szemben, illetve egyetlen alkalommal, február 28-án a TF-Budapest aratott sikert a Hódtói sportcsarnokban. Érdekesség, hogy a játékos statisztikákat összesítő ranglistákon mindössze két kategóriában szerepel vásárhelyi kosaras az első tízben: az irányító

Sasa Vejinovic

gólpasszok tekintetében a mezőny 3. leghatékonyabb tagja, míg

Varga Dániel

a védő lepattanók tekintetében áll az 5. helyen. A Kosársuli eredményességének tükrében mindez egyértelműen arra utal, hogy a kerettagok elsősorban csapatként működnek kiválóan, nincsenek igazán kiemelkedő egyéniségek. „A csapat meg akarta mutatni, hogy semmivel sem különb nálunk a Debrecen, a Salgótarján, a TF, vagy bármelyik másik együttes a csoportban. A játékosok úgy érzik, hogy ők jó játékosok. Hellyel-közzel igazuk is van. Megnyertük az alapszakaszt, ami hihetetlenül nagy siker. Erre bárki büszke lehet hosszú évek múlva is. Mindemellett ez egy remek poénja volt a "Húsz éves a Kosársuli" projektnek, amelyet nagyon szépen megkoronáztunk az első hellyel. Adja Isten, hogy megnyerjük a további meccseinket is. Annyi esélyünk nekünk is van, mint a több gárdának. Patikamérlegen ezt nem lehet mérni, egy-egy adott meccs számít csak. Még egyszer mondom azonban, semmiféle célkitűzésünk nincs a rájátszásra vonatkozóan. Évek óta azzal indulunk neki a bajnokságnak, hogy minden hazai meccsünkön szeretnénk kiszolgálni a közönségünket” – összegezte csapata helyzetét Elek András.

Az alapszakaszbeli hangos siker után teher nélkül várja a Vásárhelyi Kosársuli a rájátszást - részletekért KLIKK: http://szegedma.hu/?p=526377

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 13.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.