Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: élvezte az ajándékot a Szedeák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szolnok_szeged16_gs

Egészen fantasztikus játékot nyújtott a Naturtex-SZTE-Szedeák szerdán este a tiszaligeti sportcsarnokban a Szolnoki Olaj vendégeként. Nikola Lazic együttese fennállása első rájátszás mérkőzésén alaposan megszorongatta otthonában a címvédőt, a csapat kapitánya, Kiss Zsolt pedig hasonló játékot ígér a szombati, hazai mérkőzésre is.

Egészen a 33. percig vezetett a Szolnoki Olaj vendégeként a Naturtex-SZTE-Szedeák a negyeddöntő első mérkőzésén, azonban a bajnoki címvédő az utolsó percekben eldöntötte a mérkőzést, és végül öt ponttal nyerni tudott a Tiszaligetben. A szegedi csapat alaposan megdolgoztatta neves ellenfelét, három negyeden keresztül vezetni tudott ott, ahol a rájátszásban négy éve nem kapott ki a Szolnok, mert hogy utoljára 2011 májusában távozott győztesen az Alba Fehérvár a szolnokiaktól, azóta senki nem tudta legyőzni az Olajt a play-offban idegenben, míg Branko Jereminovék történetük első rájátszás mérkőzését vívták szerdán este, ami önmagában egy hatalmas bravúrnak számít a Szedeáktól, hogy eljutott a rájátszásig. Nikola Lazic tanítványaitól nem volt elvárás, hogy ezt megtegyék és legyőzzék a Szolnokot, mindenesetre a szerdai teljesítményükre is joggal lehetnek büszkék a szegedi szurkolók, hiszen a Szolnok jóval nagyobb lehetőségekkel bír, mint a Szedeák, ennek ellenére csak az utolsó percekben vált biztossá a hazaiak sikere.

„A pályán is azt éreztem a 34. percig, sőt, még utána is, amikor átvette az Olaj a vezetést, hogy igenis van esélyünk nyerni, úgy jöttünk ide, hogy ezt elhittük. Nagyon sajnálom, most még azért nagyon szomorúak vagyunk azért, hogy ez nem jött össze. Nyilván összességében kevesen gondolták, hogy ilyen szoros lesz, sőt azt, hogy a negyeddöntők első meccse közül ez a meccs lesz a legszorosabb, nem hiszem, hogy sokan erre tippeltek volna. Nagyon reménykedem, hogy tudjuk tartani ezt a formát, és ugyanilyen kemény erőbedobásra kényszerítjük a Szolnokot szombaton is” – mondta el portálunknak a szegedi együttes történetének első rájátszás mérkőzésének lefújását követően Kiss Zsolt, a csapat kapitánya.

A Naturtex-SZTE-Szedeákon látszott a felszabadultság, a játékosok élvezték a kosárlabdát, és egy percig sem tűnt fel az, hogy bármekkora tehet is nyomasztaná Molnár Andrásékat a Szolnok otthonában, Nikola Lazicnak sikerült megnyugtatnia játékosait, ami azt eredményezte, hogy többször 10 pont felett is vezetett a Szedeák az Olaj vendégeként. „Úgy próbáljuk meg felfogni ezt, hogy nekünk ez egy ajándék, hogy játszhatunk a címvédővel. Valószínű ennek is volt köszönhető, ami látható volt, lehet, hogy ők egy picit görcsösebbek voltak, reméljük, ez marad meg a szegedi meccsen is, csak a végén mi nyerünk” – tette hozzá mosolyogva Kiss Zsolt.

Szombaton a szegedi szurkolók számára is átadhatnak egy ajándékot a Szedeák játékosai, amikor is az újszegedi sportcsarnokban fogadják majd a Szolnoki Olajt, a honi kosárlabda legjobb csapatát elhozva ezzel Szegedre. „Nem nagyon szoktam ígérgetni, de azt megígérhetem, hogy így fogunk pályára lépni ezzel a hittel és akarattal, nyilván győzelmet nem akarok ígérni, mert az kicsit túlzás lenne, de ezt az akaratot és hitet, amit most is láthattak tőlünk, ezt biztos, hogy tudjuk majd hozni. Azt hiszem, hogy azoknak a szurkolóknak a megnyilvánulása, akik elkísértek minket Szegedről, akiktől a végén, amikor már eldőlt a mérkőzés, azt hallottuk, hogy „Szép volt, fiúk!”, az elmondja most, hogy milyen most a hangulat nálunk Szegeden” – tekintett a szombati második mérkőzésre a Szedeák csapatkapitánya.

A Naturtex-SZTE-Szedeák április 25-én, szombaton 18 órától lép pályára a Szolnoki Olaj KK elleni negyeddöntő második mérkőzésén az újszegedi sportcsarnokban.

Felszabadultan játszott a Szolnok otthonában a Szedeák, Kiss Zsolték így folytatnák szombaton is.http://szegedma.hu/?p=530817

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 23.

Kommentek

Hírzóna

Kopasz Bálint és Lucz Dóra döntős, újabb négy kvótaszerzési esély elszállt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A pénteki versenynap programja öt olimpiai szám középfutamaival zárult a szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon, a magyar egységek közül kettőnek – a kajakos Kopasz Bálintnak és Lucz Dórának – sikerült beverekednie magát a szombati döntőbe. Férfi K-1 200 és C-2 1000 méteren, valamint női C-1 200 méteren a hazaiak ezen a vb-n nem szereznek tokiói […]

Tovább olvasom

Sport

Sportmenü: szegedi rangadót rendeznek a Megye I-ben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Egy helyen a hétvége szegedi érdekeltségű futballeseményei.

Tovább olvasom

Sport

Három magyar érem pénteken: világbajnok a Hagymási, Medveczky páros!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Lucz, Kiss, valamint a Hajdu, Fekete duó nyert még érmet.

Tovább olvasom

Aktuál