Sport

Kosárlabda: bajnoki bronzérmes a Szedeák U21-es csapata (FRISSÍTVE)

Kosárlabda: bajnoki bronzérmes a Szedeák U21-es csapata (FRISSÍTVE)

2015. április 12., vasárnap
Kosárlabda: bajnoki bronzérmes a Szedeák U21-es csapata (FRISSÍTVE)
junior_szedeak_honved14_gs

Rendkívül magabiztos, 34 pontos győzelmet aratva szerezte meg a Naturtex-SZTE-Szedeák az U21-es bajnokság bronzérmét a Nyíregyháza ellen a Debrecenben rendezett nyolcas döntőben.

Az első negyed után még döntetlenre állt a mérkőzés, ám a második periódusban mindössze hét pontot gyűjtöttek össze a nyírségiek. A Szedeák a harmadik felvonásban megduplázta előnyét, a 29 pontos differencia pedig már több mint megnyugtató volt az utolsó tíz perc előtt, így az is belefért, hogy a szegediek az utolsó játékrészben szerezzék legkevesebb kosarukat a találkozó során. A győztes, így bronzérmes együttest

Varga Zalán

hat triplával segítette nyolc próbálkozásból, 30 pontjával ő lett a 3. helyért zajló összecsapás legeredményesebb játékosa. Lepattanók terén

Meleg Károly

teljesített a legjobban, hatszor saját, öt alkalommal pedig az ellenfél palánkja alatt szerzett lecsorgó labdát.

Mike János

a legtöbb asszisztot osztotta ki, szám szerint ötöt. A szegedi csapatból

Molnár Bencét

és

Davorin Kunticot

leszámítva mindenki játszott legalább négy percet, és mindenki szerzett pontot is.

Morgen Ferdinánd U21-es bajnokság, bronzmérkőzés:

Marso Nyíregyházi KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 56-90 (21-21, 7-21, 15-30, 13-18)

Nyíregyháza:

Czura 14/3, Kósa D., Szondi 5, Kósa T. 8, Groska, Molnár M. 14/6, Oláh 8, Lajsz 7, Vida.

Szedeák:

Savanya 1, Bonifert 2, Kovács 2, Maronka 3, Varga 30/18, Révész 19/3, Meleg 8, Mike 9/3, Demeter 12/6, Fehér 4.

Edző:

Simándi Árpád. Simándi Árpád:

"Nagyon nehéz ágon jutottunk el a bronzéremig, ráadásul a különböző sérülések az egész idény során próbára tettek bennünket. Az első mérkőzésünket végig kontrolláltuk, és egy nagyon erős Debrecent tudtunk legyőzni. Hogy a pénteki sikerünk mennyire értékes, azt a hazaiak további szereplése tökéletesen mutatja. A Falco elleni elődöntőben sajnos nem volt meg az a ritmusunk, ami kellett volna, a védekezésünk sem állt össze, így nem volt esélyünk a győzelemre. A kívülállók szerint a gondjainkra a játékvezetők is rátettek néhány lapáttal, de bevallom, én ezzel nem szeretnék foglalkozni... A bronzmeccsen aztán úgy érzem, mi akartuk jobban a sikert, és a hétvége legjobb játékával múltuk felül a Nyíregyházát. Nagy tűzzel, okosan, fegyelmezetten kosárlabdáztunk, és a kitűnő védekezésnek köszönhetően sok könnyű kosarat dobtunk. Szívből gratulálok a fiúknak a teljesítményükhöz és a megnyert bronzéremhez!"

Bronzérmet szerzett Debrecenben a Szedeák U21! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=527353

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 12.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.