Közélet

Kínai textilipari óriással kötött stratégiai megállapodást a Naturtex + FOTÓK

Kínai textilipari óriással kötött stratégiai megállapodást a Naturtex + FOTÓK

2015. április 16., csütörtök
Kínai textilipari óriással kötött stratégiai megállapodást a Naturtex + FOTÓK
naturtex_uj_uzem16_gs

Öt évre szóló stratégiai együttműködést írt alá a Naturtex Kft. Kína piacvezető textilipari cégével, a Luolai Home Textile-lel, valamint átadtak egy százmillió forint értékű gépsort is. Az ünnepélyes szerződéskötésen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is jelen volt, aki szerint hazánk nem lehet sikeres, ha nem épít ki szoros kapcsolatot a keleti gazdaságokkal.

Kínai textilipari óriással kötött stratégiai megállapodást a Naturtex Kft. A sanghaji tartományban található Luolai Home Textile Co., Ltd. régóta áll partneri viszonyban a szegedi vállalkozással, amely Ázsia mellett az amerikai kontinens országaiba, valamint Ausztráliába is exportál termékeiből. Hároméves tárgyalássorozat végét szentesítették csütörtökön a cég telephelyén a felek, első körben mintegy harmincezer darab terméket (pelyhes paplant, párnát valamint matracvédőt) szállít kínai partnerének a Naturtex.

Szegedi tanyavilágból vált világmárkává

"Huszonöt éve azzal a céllal alapítottuk ezt a vállalatot, hogy a kiváló minőségű magyar libapehelyből itt, a származási országban a legmagasabb minőségű termékeket állíthassuk elő. Indláskor öt dolgozóval kezdtük a gyártást egy Szeged környéki, tanyasi épületben. Hosszú évek munkájával válhattunk ismert márkává Európában, ma már a világ negyven országába exportáljuk termékeinket" - mondta a rendezvényen

Gellért Ákos

, a Naturtex Kft. tulajdonosa. Napjainkban már mintegy 700 különböző terméket állítanak elő modern, környezetkímélő megoldásokat alkalmazva, árbevételük 80%-a pedig exporttevékenységükből származik. Kapacitásukat folyamatosan bővítik, kínai partnerük pedig újabb hatalmas lendületet jelent a vállalatnak - magyarázta.

naturtex_uj_uzem15_gs

Az 1992-ben alakult kínai textilipari cég jelenleg 3500 alkalmazottat foglalkoztat, munkájuk során a kiváló minőség és a fenntarthatóság is ugyanolyan fontos kritérium - hangsúlyozta

Liang Wang

alelnök. A Naturtexet a legkiválóbb libapehellyel foglalkozó vállalkozásnak nevezte, akikkel nagy örömmel kötnek hosszú távú megállapodást. A kínai textilipari óriás korábban már felállított egy világrekordot az egy nap alatti legnagyobb forgalom lebonyolításáért, reményeik szerint egy újabbat is felállíthatnak majd a szegedi cégnek köszönhetően, mégpedig a legtöbb libapehelyből készült termék értékesítésével - emelte ki Liang Wang.

Szijjártó: 12 ezerre kell növelni az exportképes hazai vállalkozásokat

Szijjártó Péter

külön köszöntötte a rendezvényen

Ujhelyi István

szocialista EP-képviselőt, valamint

B. Nagy László

Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőt. "Ez is mutatja, hogy a gazdasági siker sem ország- sem pedig párthatárokat nem ismer" - hangsúlyozta a külügyminiszter. Szijjártó szerint a világ politikai, gazdasági és katonai átalakuláson megy keresztül, és mint minden változásnak, ezeknek is vannak vesztesei és nyertesei. Ahhoz, hogy Magyarország a győztes oldalon maradhasson, az új világrendben stratégiai együttműködéseket kell felépíteni a világ azon térségeivel, amelyek a legdinamikusabban fejlődnek. "A magyar külpolitika első számú feladata, hogy a hazai nemzetgazdasági érdekeket érvényesítse, egyrészt a külkereskedelem irányának, illetve az abban résztvevő vállalatok szerkezetének meghatározásával. Nem lehetünk sikeresek, ha nem építünk ki szoros kapcsolatot a keleti gazdaságokkal, ehhez viszont elengedhetetlen az is, hogy a jelenleg 2-3000 exportképes magyar vállalkozás számát nem növeljük legalább 12 ezerre a lehető legrövidebb időn belül" - emelte ki a külügyminiszter.

Szijjártó szerint exportunk közel felét ázsiai irányba ütemezzük, eddig a koreai piac jelentette a fő célpontot, de egyre nagyobb hangsúlyt kap a kínai piac is - tavaly 10%-os növekedést követően 2,2 milliárd dollárnyi terméket és szolgáltatást exportáltunk a távol-keleti országba. Hozzátette: ezért is külön öröm, hogy a magyar textilipar egyik vezető vállalata a kínai textilipar egyik piacvezetőjével köt hosszútávú megállapodást. Főleg annak tudatában, hogy a szerződés elnyeréséhez a Naturtexnek 14 nyugat-európai vetélytársát kellett maga mögé utasítania. Beszédét követően a külügyminiszter és a kínai delegáció egy sétát is tett a szegedi üzemben, ahol egy 100 millió forintos gépsort adtak át, amely éves szinten 450 ezer paplan gyártására lesz alkalmas.

A szegedi vitorlába is belekapott a keleti szél: Kínai textilipari óriással kötött stratégiai megállapodást a Naturex!Cikk: http://szegedma.hu/?p=528625

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 16.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.