Sport

Kézilabda: legyőzte az olasz ligaválogatottat az SZKKSE + FOTÓK

Kézilabda: legyőzte az olasz ligaválogatottat az SZKKSE + FOTÓK

2015. április 15., szerda
Kézilabda: legyőzte az olasz ligaválogatottat az SZKKSE + FOTÓK
szkkse-effr25kf

Az NB I-ben versenyen kívül induló olasz ligaválogatottal mérkőzött meg szerdán délután a Szeged KKSE női kézilabda NB I-es csapata. Marosán György együttese egy magabiztos első félidőt követően nem engedte ki kezéből a találkozót, és legyőzte az olaszokat.

Az olasz ligaválogatottal, azaz az olasz olimpiai bizottság által a "Progetto Olimpico Rio 2016" program keretén belül létrehozott Esercito-FIGH Futura Roma nevű együttessel játszott a Szeged KKSE, amely versenyen kívül indul az NB I-ben és kilenc magyarországi együttessel játszik a szezon során. Az olaszok egyébként eddig 10 mérkőzésüket elvesztették magyar ellenfeleik ellen, azonban legutóbb, március 27-én a Debrecent három góllal, 30-27-re le tudták győzni, valamint korábban az MTK-t is felülmúlták két góllal, 26-24-re. Remekül kezdett az SZKKSE, még öt perc sem telt el a találkozóból, amikor máris kikérte első idejét az olaszok edzője, hiszen 4-0-ra vezetett az SZKKSE, amelyben Selmeci és Szabó is jól kezdett a mérkőzésen. Az időkérést követően ugyan felzárkóztak két gólra az olaszok (4-2), de a folytatásban is az SZKKSE dominált, amely rendre extra emberes játékot játszott, jól működött ez a figura az első felvonásban. A szegediek folyamatosan növelték előnyüket, volt, hogy hattal is vezettek az első 30 perc alatt, és végül hatgólos előnyből, 17-11-ről várhatták a második félidőt. A fordulás után is újabb figurákat próbáltak ki Gulyás Vandáék, mintegy tíz percet követően pedig érkezett a pályára az addig egyaránt a kispadon ülő Termány Rita és Dora Lackovic. Bár többször is felzárkózott két-három gólra az olasz együttes, de ekkor rendre érkeztek a gyors szegedi lerohanások, egymás után dobhatta a „könnyű” gólokat az SZKKSE, így újra el tudott lépni komolyabb különbséggel ellenfelétől, és végül megtartva félidei előnyét, négy góllal bizonyult jobbnak az olasz ellenfelénél. A két csapat csütörtökön 15:30-tól ismét megmérkőzik egymással az újszegedi sportcsarnokban, amelyre a belépés ingyenes lesz.

Felkészülési mérkőzésen

Szeged KKSE - Esercito-FIGH Futura Roma 31-27 (17-11)

Szeged, újszegedi sportcsarnok.

SZKKSE:

Dobó, Futaki (kapusok), Hárs 3, Lackovic 1, Aron 1, Zsilák 4, Gulyás 3, Csoknyai 2, SELMECI 5, Termány 1, SZABÓ E. 11/4.

Vezetőedző:

Marosán György.

Esercito-FIGH Futura Roma:

Prunster, Zanotto, Luchin (kapusok), Niederwieser 7, Cappellaro 2, Costa 3, Ucchino, Landri 2, Fanton 6, Cipolloni, Di Lisciandro, Gheorghe 2, Ravasz 5.

Vezetőedző:

Marco Trespidi. Marosán György:

„Az első félidő tetszett, a 7-6 elleni játékunk jól működött, azt készség szinten tudtuk játszani. Hozzáállásban is tetszettek a lányok, a második félidőben viszont voltak kisebb hullámvölgyek, akkor egy másfajta 7-6-ot próbáltunk, az még nem megy. Meg kellett harcolni ezért a győzelemért is. Azt tudjuk, hogy nem egy magyar első osztályú topcsapattal játszottunk, de úgy gondolom nekünk ez, hogy nyertünk egy meccset, ez az íz nagyon kellett, mert nem sikerült még idén nyernünk, még ha ez nem is a magyar bajnokságbeli meccs volt. Nem erről kell majd beszéljünk folyamatosan, hogy végre nyertünk, de mindenesetre egy jó érzés, hogy a mi állapotunkban sok dolog sikerült, a pozitívumokat meg kell ragadni, de nem kell túlértékelni.”

Marco Trespidi:

"A 4-0-s kezdés mentálisan befolyásolt bennünket, mert onnantól nem sikerült fejben visszatérni a meccsbe. Ma hiányzott a kapus és az átlövőteljesítmény is csapatomból."

Legyőzte az olasz Esercito-FIGH Futura Roma-t a Szeged KKSE, csütörtökön ismét találkoznak a csapatok.http://szegedma.hu/?p=528299

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 15.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.