Kézilabda: jó védekezéssel verte az FKSE Algyő a Lajosmizsét

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fkse_algyo_mizse

Ismét megízlelhette az újonc EX-ON FKSE Algyő a győzelem ízét: négygólos győzelmet aratott a tabella negyedik helyén álló Lajosmizse felett.

Jól kezdte a mérkőzést az FKSE Algyő. Nem adott esélyt a vendégeknek az előnyszerzésre. A védelem összeállt, a születésnapos Kiss Olivér extázisban védett, a támadás dinamikus volt. A szünetre megnyugtató előnnyel mehettek a hazaiak.

A második játékrészben feltámadtak a mizseiek, és megfordították az állást. A hazaiak azonban képesek voltak megújulni. A friss játékerők új lendületet adtak a csapatnak. Deák Tamás kapusbravúrjai, Zsadányi Sándor agresszív védekezése és az ifjú Pál Ádám szemfüles góljai nagymértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a végjátékra visszaállt az algyői előny.

A győzelemre Szepesi Dániel kislányának születése tette fel a koronát.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 24. forduló:

EX-ON FKSE Algyő – Primevera Mizse 30-26 (15-12)
Algyő, 150 néző. Vezette: Tomecsko-Hunyadi Tamás, Unyatinszki Tamás.
FKSE Algyő: KISS O. – AMBRUS 5, Raffai, ZÖLDY 5, KOCSIS 6, Kardos 3, Béleczki 3. Csere: Farkas, Deák (kapusok), Gazsó 2, Pál 4, Valaczkai, Teimel 1, Varga, Zsadányi 1. Vezetőedző: Dankó Ervin.

Dankó Ervin: “Örülünk a győzelemnek. Ezzel alapvető céljainkat elértük. Komoly taktikai harc folyt a pályán. A jó védekezésnek köszönhetően nyertünk. Egy nagyon erős Lajosmizsét sikerült 30 gól alatt tartanunk. A támadásban még fejlődnünk kell.”

Tragikus végjáték

A férfi kézilabda NB II Délkeleti csoportban szoros vereséget szenvedett az FKSE-fakó a vendég Makó ellen a megyei derbin.

FKSE Algyő II. – Contitech Makó KC 22-24 (13-12)
Algyő. 100 néző. Vezette: Papp, Tar.
FKSE Algyő II.: STAVRI – Czirják 1, Pál Á. 5/1, Zsadányi 2, Berta T., Kovács 3, ZOMBORI 4. Csere: Andor (kapus) KISS 2, Berta L., Morva 2, Pádár 3, Bozsák, Szécsi. Edző: Barok István.

Barok István: “Ebben a félévben már nem először betlizünk az utolsó negyedórában. Most 1-6-ra „hoztuk” ezt a szakaszt. A „levelező tagozatos” edzésmunkának nem lehet más az eredménye. Majsán az utolsó 13 percben Miksi Pisti hat gólt lőtt! De most Ő még korházban lábadozik. A sorsunk most már nem csak a mi kezünkben van.”

Előző sztori

Kosárlabda: magabiztos játékkal jutott a négy közé a Kosársuli

Következő sztori

Nepáli földrengés – Konzul: negyvennyolc magyarból huszonnéggyel még keresik a kapcsolatot