/

Kardos Kálmán: A legfőbb kérdés, hogy gázunk, áramunk és vizünk legyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kardos_kalman02_gs

A hőszolgáltató összes munkavállalóját átveszi az IKV Zrt. változatlan feltételek mellett – közölte Kardos Kálmán. A vezérigazgató portálunknak elmondta, a várostól kapott 800 millió forintos tagi kölcsön elegendő a távhő- és melegvíz-szolgáltatás során felmerülő költségek fedezésére.

„Összesen tíz napunk van arra, hogy felkészüljünk a szolgáltatás tovább biztosítására, vagyis nagy munka áll még előttünk. Még vannak megoldatlan kérdések, hatóságok, hivatalok bevonását és egyetértését is igénylik. A legfőbb kérdés, hogy gázunk, áramunk és vizünk legyen” – nyilatkozta portálunknak Kardos Kálmán, az IKV Zrt. vezérigazgatója a pénteki rendkívüli közgyűlés után.

Elmondta, mivel a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal határozatában visszavonta a Szegedi Hőszolgáltató Kft. működési engedélyét és ez rendkívüli helyzetnek számít, így el lehet tekinteni a versenyeztetéstől. Hozzátette, az IKV-nak ugyanezekkel a szolgáltatókkal már volt korábban is szerződése, így az árak nem kérdésesek, mennyiségi növelésről, vagyis kvótaemelésről van szó.

Ahogy Kóbor Balázs, a SZEHŐ-nek a város által delegált ügyvezető igazgatója a múlt héten nyilatkozta, a cégnél dolgozó több mint 150 embernek a munkájára számítanak. Kardos megerősítette, már a munkásgyűlésen is bejelentette az érintetteknek, hogy az összes dolgozót átveszi az IKV Zrt., méghozzá változatlan feltételekkel, a jelenlegi szerződésük szerint fogják foglalkoztatják őket április 16-a után is ugyanazon a munkahelyen, mint most. „Bízok benne, hogy a szolgáltatóváltásból a lakosság semmit nem fog észrevenni, mindössze annyit, hogy a kibocsátott számlán más cégnév fog szerepelni. Természetesen a fogyasztóink részére egy tájékoztató levelet is küldünk” – fűzte hozzá.

Az IKV és a SZEHŐ természetesen nem olvad egybe, a Szegedi Hőszolgáltató Kft. továbbra is megmarad gazdasági társaságként, az IKV a tevékenységet veszi át, vagyis az beintegrálódik a 100%-ban önkormányzati tulajdonú cégbe egy önálló ágazatként, melynek vezetője egy ágazati igazgató lesz. A SZEHŐ jelenlegi két ügyvezetője, vagyis a város által delegált Kóbor Balázs és a kisebbségi tulajdonos által kinevezett Básthy Gábor továbbra is a hőszolgáltató ügyvezetői maradnak.

A közgyűlés arról is döntött, hogy 800 millió forintos tagi kölcsönt kap az IKV Zrt., mellyel kapcsolatban Kardos Kálmán elmondta, azzal, hogy április 16-ától meleg vizet, illetve távhőt szolgáltatnak, annak a költségei egyből jelentkeznek, ám az első bevételek csak hónapokkal később érkeznek a fogyasztók részéről, vagyis a 800 millió forintot forgóeszközként kell felfogni, ebből tudják finanszírozni a felmerülő költségeket. „Úgy gondolom, hogy ebben a 800 millió forintba mindennek bele kell férnie. A szolgáltatáshoz szükséges közműrendszer eddig is a mi tulajdonunkban volt, így nagyobb beruházásokkal nem kell számolnunk” – közölte Kardos Kálmán vezérigazgató hozzátéve, hogy a rendszerek folyamatos karbantartásra szorulnak. Úgy értékelte, hogy – amennyiben lesz rá anyagi fedezet – jelentősebb felújítást is végre kell hajtani.

"Összesen tíz napunk van arra, hogy felkészüljünk a szolgáltatás tovább biztosítására, vagyis nagy munka áll még előttü…

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 10.

Előző sztori

Statisztákat keresnek a Szegedi Szabadtéri produkciójába

Következő sztori

Népszerűnek bizonyult a Nagy Egyetemi Borteszt