Egyetem

Ismét kinyílnak az egyetemi kollégiumok kapui egy éjszakára

Ismét kinyílnak az egyetemi kollégiumok kapui egy éjszakára

2015. április 28., kedd
Ismét kinyílnak az egyetemi kollégiumok kapui egy éjszakára
coollegiumok_ejszakaja_2015_facebook_fejlec

Idén második alkalommal rendezik meg Szegeden a Coollégiumok Éjszakáját, amely során a város hat egyetemi kollégiuma nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt, színvonalas és élménygazdag programokat kínálva.

Mert mi a kollégium?

Zene, tánc, karaoke, sport, csocsó, fények, előadás, képek, játék, film, beszélgetés, étel, ital, kultúra, alkotás, élettér, szeretet, szerelem, barátság, tavasz? A válasz: ez mind, egy szóval kifejezve - közösség. Április 29-én éjszaka a Karolina Katolikus Egyetemi Szakkollégium, a Kaszap István Kollégium, a Romzsa Tódor Kollégium, a Sík Sándor Piarista Egyetemi Szakkollégium, a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium és a Szent Imre Szakkollégium várja a látogatókat.

A program:

Karolina Katolikus Egyetemi Szakkollégium (Szeged, Szentháromság u. 70-76.)

Mottó: „ Komolyzene? Könnyűzene? Kertmozi? Kenyérlángos? Társasjáték? Karaoke? IGEN! Szevasz tavasz! ” 19:00 – 20:00: Szent Gellért Szeminárium gregorián kórusa 20:00 – 21:00: körbevezetés a kollégiumban 21:00 – 21:30: a kollégium énekes produkciója 21:30 – 23:30: kertmozi kenyérlángossal, utána beszélgetés a filmről (Az utolsó hegycsúcs) 23:30-tól: karaoke est 20:00 órától a kollégium társalgójában a programok ideje alatt társasjátékozás, fotósarok, teaház, képvetítés a kollégiumi közösség életéről.

Kaszap István Kollégium (Szeged, Jósika u. 33.)

Mottó: MEGTALÁLTAD! Asztalifoci laMpion uDvar GYERE! 19:00-tól regisztráció (2 fős csapatok) 19:30 Kaszap kupa: szabadtéri csocsóbajnokság kezdete 20:30-tól Eszterlánc: népi körjátékok az udvaron 22:00 "Mit látok?" : ismerkedős játékok közben: lampion, tea, limonádé, szerencsesüti, pinyáta, frissensült

Romzsa Tódor Kollégium (Szeged, Lechner tér 9.)

Mottó: Ha leszáll az éj és égnek a lámpák a Romzsa kapui kitárulnak. 20:00-21:00 : kézműves foglalkozás agyagozás , avagy újrahasznosítás okosan, vagy csak alkossunk valami szépet. 21:00-21:30: üdítő-pong 21:30-22:00: sorversenyek, lufi-hámozás, macskafoci és minden, ami kell. 22:00-23:30: filmvetítés (A Truman show Jim Carrey-vel) és tésztasaláta a konyhában.

Sík Sándor Piarista Egyetemi Szakkollégium (Szeged, Lechner tér 2/A)

Mottó: Szeretettel várjuk a hozzánk látogatókat ezen az estén, melyen bepillantást nyerhetnek kollégiumunk életébe! Természettudományos ismeretterjesztő előadással kezdünk, melyet kötetlen beszélgetés, zene és játék követ. 19:00: Előadás - A Fény Nemzetközi Éve 20:30-tól Kerti party kötetlen beszélgetéssel, zenével + csocsó

Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium (Szeged, Indóház tér 1.)

Mottó: „Bazi Nagy Roma Lagzi” Legyél része te is egy cigánylakodalomnak! Ismerd meg a tradicionális roma kultúra értékeit! Tanulj meg cigányul táncolni, vagy kóstold meg a hagyományosan elkészített bokolyit (cigánykenyeret). Ha csak egy kis roma zenét hallgatnál, akkor is itt a helyed a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégiumban! A programmal párhuzamosan megtekinthető lesz a Cserepes sori Interjúk Plakátkiállítása is. Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk a kollégiumok éjszakáján: 2015. április 29-én, 20.00-22.00-ig.

Szent Imre Szakkollégium (Szeged, Londoni krt. 13.)

Mottó: „Mozdulj rá, élvezd a zenét, adj vért, és „ments meg három kollégistát”! 16:00 – 19:00: egyetemi véradás a kollégium társalgójában 19:00 – 21:00: zenés kerti „welcome party” (közben látványos elsősegély bemutatók és egyéb érdekességek) 21:00 – 22:00: szabadtéri pop-funk-rock koncert a kollégium hangulatos belső udvarában, zenél a Kopott Formák együttes! 22:00 – 1:00: tornatermi kosárlabda és asztalitenisz versenyek (kosárlabdához 3-5 fős csapatok, illetve a ping-pong-hoz egyéni és páros résztvevők jelentkezését várjuk a szentimrediakbiz@gmail.com e-mail címre előzetesen vagy személyesen a helyszínen) Az eseményről bővebb információ a

Facebookon

olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.