Sport

Floorball: az utolsó másodpercekben nyert a Szeged Debrecenben

Floorball: az utolsó másodpercekben nyert a Szeged Debrecenben

2015. április 1., szerda
Floorball: az utolsó másodpercekben nyert a Szeged Debrecenben
floorball_mj73

Az őszi kétgólos győzelem után most is a két pont volt a célja a Szegedi FE-nek cívisvárosiak ellen. A fordulatos mérkőzésen ezúttal nem a szegediek kapták, hanem ők szerezték a mindent eldöntő utolsó gólt, így nyerni tudott az SZFE Debrecenben.

A mérkőzésig úgy volt, hogy csak

Marosi Péter

nem lesz ott Debrecenben, de a naptárt elnéző Ujváriról is le kellett mondani az SZFE-nek, így 7 mezőnyjátékossal és 1 kapussal indult harcba a DEAC ellen. A hazai csapat részéről lendületesen indult a meccs, míg a szegediek egy kicsit tompák voltak, mindenki kereste a helyét a pályán. Egy perc sem telt el és egy labdaeladás után máris előny a hazaiaknál (1-0). Az elmúlt meccshez hasonlóan zónázott az SZFE védekezésben, míg támadásban a gyors, pontos labda kihozatallal indult meg a kapu felé. A hatodik percben növelte előnyét a DEAC egy gyors kipasszolgatás után (2-0). Ezután a Debrecen visszaállt a térfelére és a megugrásokra játszottak, míg a szegediek támadásai elhaltak, vagy kaput tévesztettek vagy blokkolták

Őze Péterék

lövéseit. A tizedik percben

Bozsó

két perces büntetése miatt emberhátrányba kerültek a szegediek, de ezt sikeresen kivédekezte a csapat, majd

Papp Zoltánt

egy térdsérülés miatt elvesztette a meccsre a gárda, így csak egy cseréje maradt a cserepadon. A szegedi mezőnyfölényünk a 18. percben érett góllá, amikor is a csapatkapitány

Keszthelyi

hozta gólhelyzetbe Papdit, aki nem is hibázott (2-1). Következő percben a SZFE került emberelőnybe, amit egy perc után ki is használt.

Feil

lövése a kapu mellett álló Papdi ütőjéről pörgött be a DEAC kapujába (2-2). Második harmadtól a Debrecen nem találta az SZFE játékának ellenszerét, idegesebben és durvábban játszottak a hazaiak. Ezt a bírók is észrevették és a 23. percben 5 perces emberelőnybe került a Szeged egy kiállítást követően, ekkor a csapat taktikusan felállt, járatta a labdát az ellenfél térfelén, és lehetőség esetén kapura lőtt. Igaz, gólt nem szerzett, de a szegedieknél volt a labda. Majd újra előnybe került a DEAC egy egyéni alakítás követően a 29. percben (3-2),sőt pár perccel később ismét kettővel vezetnek a hazaiak (4-2). Azonban egy perccel később válaszolt az SZFE, a palánk felől befelé futott Feil a labdával, aki a félpálya magasságában a kapuval szemben lőtt és Bozsó kapus előtti zavarásának is köszönhetően a lövése a jobb alsó sarokban kötött ki (4-3). További lehetőségek voltak mindkét oldalon, de gól már nem született a harmadban. Harmadik harmad elején a hazai csapat letámadásra váltott, hisz el akarták dönteni a meccset. Helyzetig jutottak, hisz a szegedi csapat remekül védekezett továbbra. Blokkoltak a védők, illetve Bak Péter is remekül védett. 51. percben ismét emberelőnybe kerültünk, amit szintén ki tudott használni az SZFE Bozsó révén, aki az 52. percben oldalról a kapuval egy vonalban a belőtte a labdát a kapu elé és a menteni igyekvő hazai védő lábáról a kapuba került a labda (4-4). Az 56. percben a DEAC időt kér, hisz a két pontot akarták megszerezni. Az SZFE-nek már az egál is jó volt, hiszen csak 6 mezőny játékosa volt, ezért Keszthelyi a labda megtartását és a kapu előtti gyors felszabadítást kérte a támadás szinte teljes feladásával. Az 57. percben még is megszerezte a vezetést az SZFE, miután Papdi a kapu mögül adja a gólpasszt az üresen álló Őzének, aki egy igazítás után oldalról kilövi a hosszú felső sarkot (4-5). Csupán 4 és fél perc volt a végéig, várható volt, hogy a Debrecen nyomni fog ebben az időszakban. Főképp, hogy Bozsó – a két perc király – begyűjti a második kiállítását az 58. percben. Egy perccel később gyors körbe adogatás követően egyenlít a DEAC (5-5). Ez még mindig jó lett volna a szegedi csapatnak, de Papdi nem így gondolta, hisz a Feil által előre lőtt labdát, egy az egyben a kapussal kilőtte a hosszú felsőt a dudaszó előtt két másodperccel (5-6), így megnyerte a meccset az SZFE. Nagy szüksége volt erre a sikerre a bajnokság hajrájára a szegedi csapatnak, a siker értékét pedig csak növeli, hogy kevesen is nyerni tudott az otthon mindenkire veszélyes Debrecen ellen az SZFE, amely igazi csapatként működött ezen a meccsen. Az SZFE legközelebb két hét múlva, a Phoenix elleni játszik majd, április 12-én, vasárnap 11 órától a Fodor szakközépiskolában.

Férfi floorball OB II, 12. forduló

Debreceni EAC-Szegedi FE 5 - 6 (2-2, 2-1, 1-3)

Debrecen:

Héjja Gábor, Lánczi András, Nagy Zoltán, Burai Péter, Nagy Máté, Végh Ádám, Kertész Levente, Hojcska Péter, Mokrai Ádám, Lakatos-Tálas Péter, Egri Csaba, Pál Lóránt.

Szeged:

Bak Péter, Bozsó Márton, Feil Balázs, Keszthelyi Balázs, Marosi Péter, Őze Péter, Papdi Attila, Papp Tamás, Ujvári József, Pataki Viktor Csongor, Papp Zoltán.

A szegedi pontszerzők:

Bozsó 1 (4 perc), Feil 1 (2), Keszthelyi 0 (1), Őze 1, Papdi 3 (1).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.