Közélet

Emmi: folytatódhat a Híd a munka világába nevű projekt

Emmi: folytatódhat a Híd a munka világába nevű projekt

2015. április 2., csütörtök
Emmi: folytatódhat a Híd a munka világába nevű projekt

Befejeződött a "Foglalkoztatási Szövetkezet - Híd a munka világába" című projekt ellenőrzése, találtak néhány szabálytalanságot, de ezek nem befolyásolják a program folytatását - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) által megvalósított program szabályossági ellenőrzése mintegy 150 tételt érintett, többek között 12 közbeszerzési eljárás és 25 közbeszerzési értékhatár alatti beszerzés vizsgálatát. Az ellenőrzésnél szabálytalansági gyanú két esetben merült fel, amelyek a bútorbeszerzést és a gépkocsi használatot érintik. Mindkét beszerzés esetében a miniszter szabálytalansági eljárást indított. Mindez nem befolyásolja a program további folytatását és a szabályos kifizetések elszámolását - tették hozzá. A monitoring ellenőrzésnél végzett hatékonysági vizsgálat alapján a miniszter felhívta a kedvezményezett figyelmét arra, hogy a projektszervezet átalakítására a hatékonyság és az átláthatóság érdekében dolgozzon ki javaslatot. Továbbá kezdeményezte a projekt felügyeletének átalakítása során egy felügyelő tanács, valamint a területi alapon szervezett vállalkozási egyeztető rendszer létrehozását. Mint írták: a tárca a NAV nyomozati szervétől arról értesült, hogy az a költségvetési csalás ügyében nem lát okot a nyomozás megindítására. Az Emmi tájékoztatta az ORÖ-t arról, hogy Farkas Flórián miniszterelnöki biztos az elmúlt hónapokban mintegy ezer roma számára térképezett föl munkalehetőséget foglalkoztatási programokban. A miniszter célszerűnek tartja, hogy a Foglalkoztatási Szövetkezet a továbbiakban ezekhez a programokhoz kapcsolódó képzéseket és munkagyakorlatokat szervezzen. A tárcavezető felkérte az ORÖ-t és Farkas Flóriánt, április 30-ig tájékoztassák a nyilvánosságot, hogy várhatóan milyen keretek között és milyen létszámban történik meg a szövetkezet tagjainak foglalkoztatása - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.