Emmi: felháborító a holokauszt-túlélőkről szóló fotókiállítás megrongálása

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) megdöbbentőnek és felháborítónak tartja, hogy ismeretlenek megrongálták a holokauszt-túlélőkről szóló fotókiállítást Budapesten, húsvét vasárnapján.

“Az ismeretlen elkövető, vagy elkövetők a kiállítás vandál és értelmetlen megrongálásával nemcsak a holokauszt túlélőit gyalázták meg, hanem a zsidó közösségeknek, az egész nemzetnek és minden jóérzésű embernek is kárt okoztak” – áll a tárca közleményében, amelyet hétfőn juttatott el az MTI-hez. A minisztérium határozottan elítéli a cselekedetet.

Kiemelték: a kormány továbbra is a legszigorúbban fellép minden szélsőséges, rasszista, antiszemita megnyilvánulás ellen, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyűlölködő és az európai normákkal összeegyeztethetetlen hangokat visszaszorítsa, az ország valamennyi polgárát megvédje az ilyen és hasonló támadásoktól.

A Madách téren bemutatott 70 év unokái című kiállítást hétfőre helyreállították: a Demokratikus Koalíció (DK) hétfőn közleményben tudatta az MTI-vel, hogy Grosser János, a DK országos tanácsának tagja, valamint fia és barátaik megtisztították a festéktől a 14 megrongált fotót.

Default thumbnail
Előző sztori

Jelentősen csökkent az ukrán gázimport Magyarországon át

Következő sztori

Több mint tíz éve ígéret csupán a szegedi halászbástya + VIDEÓ

Legutóbbi hasonló cikkek