Gazdaság

Az Emmi 25 millió forintot ad könyvszakmai támogatásra

Az Emmi 25 millió forintot ad könyvszakmai támogatásra

2015. április 10., péntek
Az Emmi 25 millió forintot ad könyvszakmai támogatásra
konyv_iskola_egyetem

Huszonötmillió forint keretértékben könyvszakmai vállalkozások üzleti tevékenységének elősegítésére pályázatot hirdet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) forgóeszközhitel felvételével kapcsolatos kamattámogatásra.

Amennyiben forgóeszköz-szükségleteiket hitelből finanszírozzák, a pályázók 50 százalékos kamattámogatásban részesülhetnek, amelyet az Emmi a Kereskedelmi és Hitelbank Zrt.-vel kötött szerződés alapján biztosít a sikeresen pályázóknak, nem visszatérítendő kamattámogatás formájában - áll a tárca kultúráért felelős államtitkársága MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében. A pályázat célja támogatni a hazai kiadók könyvkiadását, piackonform eszközökkel segíteni a magyar könyvszakma értékteremtését, az erre a célra létrejött vállalkozások és tevékenységek piaci megerősödését. A pályázati feltételek között szerepel, hogy a pályázónak legalább 2012. december 31. óta folyamatosan főtevékenységként kell könyvkiadással, könyvterjesztéssel foglalkoznia. A pályázatokat a magyar könyvszakma és könyvpiac viszonyait jól ismerő szakértői bizottság bírálja el, amely javaslatot tesz a döntéshozatalra is. Ugyanez a testület szakmai szempontból ellenőrzi a nyertes pályázatok megvalósulását. A beadási határidő 2015. május 6., a pályázati dokumentumok letölthetők a

www.kormany.hu

címről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.