Áprilisi tesztverseny a fábiánsebestyéni kettesfogathajtó-vb előtt

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kettesfogathajto_fabiansebestyen_fogatverseny_hu

Nyolc ország fogathajtóit várják az április 30-ától május 3-áig tartó fábiánsebestyéni nemzetközi viadalra, amely a szeptemberi kettesfogathajtó-világbajnokság tesztversenye lesz.

Farkas Sándor, a szervezőbizottság elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hat kategóriában csaknem 70-en indulnak el a versenyen, amely a 33. Fábiánsebestyéni Lovasnapok és a majális kiemelt eseménye lesz. “Rendben zajlanak az előkészületek a versenyre, amely után megkezdődik a vb helyszínének végleges kialakítása” – jelentette ki, hozzátéve: a szeptember 10-13. közötti vb-re várhatóan 28 nemzet 80 képviselője érkezik Magyarországra. A házigazdák egyéniben és csapatban is címvédőként indulnak.

Mondok József, a lovasszövetség alelnöke, a fogathajtó szakág vezetője kiemelte, a hazai sikersportág legjobbjai ebben az évben négy világversenyen is részt vesznek. Az aacheni négyesfogathajtó Eb és a hollandiai pónifogathajtó-vb után következik a fábiánsebestyéni 16. kettes vb, majd Mezőhegyesen a fiatal fogatlovak első vb-jét bonyolítják le.

A kettes vb-n rendezőként hat magyar indulhat, de ez a keret az előnevezések után még bővülhet. Az első edzőtáborra a jövő héten Izsákon kerül sor, a leendő mezőny legeredményesebb indulója a 14. vb-jére készülő Lázár Vilmos lesz, aki egyéniben négy, csapatban pedig öt világbajnoki címet szerzett.

Nyolc ország fogathajtóit várják a hónap végén Fábiánsebestyénre – KLIKK: http://szegedma.hu/?p=526137

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 9.

Előző sztori

Kézilabda: javában készül a Kielre a MOL-Pick Szeged + FOTÓK

Következő sztori

A Kúria elé kerül a két hitelesített népszavazási kérdés