Sport

Áprilisi tesztverseny a fábiánsebestyéni kettesfogathajtó-vb előtt

Áprilisi tesztverseny a fábiánsebestyéni kettesfogathajtó-vb előtt

2015. április 9., csütörtök
Áprilisi tesztverseny a fábiánsebestyéni kettesfogathajtó-vb előtt
kettesfogathajto_fabiansebestyen_fogatverseny_hu

Nyolc ország fogathajtóit várják az április 30-ától május 3-áig tartó fábiánsebestyéni nemzetközi viadalra, amely a szeptemberi kettesfogathajtó-világbajnokság tesztversenye lesz.

Farkas Sándor

, a szervezőbizottság elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hat kategóriában csaknem 70-en indulnak el a versenyen, amely a 33. Fábiánsebestyéni Lovasnapok és a majális kiemelt eseménye lesz. "Rendben zajlanak az előkészületek a versenyre, amely után megkezdődik a vb helyszínének végleges kialakítása" - jelentette ki, hozzátéve: a szeptember 10-13. közötti vb-re várhatóan 28 nemzet 80 képviselője érkezik Magyarországra. A házigazdák egyéniben és csapatban is címvédőként indulnak.

Mondok József

, a lovasszövetség alelnöke, a fogathajtó szakág vezetője kiemelte, a hazai sikersportág legjobbjai ebben az évben négy világversenyen is részt vesznek. Az aacheni négyesfogathajtó Eb és a hollandiai pónifogathajtó-vb után következik a fábiánsebestyéni 16. kettes vb, majd Mezőhegyesen a fiatal fogatlovak első vb-jét bonyolítják le. A kettes vb-n rendezőként hat magyar indulhat, de ez a keret az előnevezések után még bővülhet. Az első edzőtáborra a jövő héten Izsákon kerül sor, a leendő mezőny legeredményesebb indulója a 14. vb-jére készülő

Lázár Vilmos

lesz, aki egyéniben négy, csapatban pedig öt világbajnoki címet szerzett.

Nyolc ország fogathajtóit várják a hónap végén Fábiánsebestyénre - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=526137

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 9.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.