A nemzetközi közösség fellépését sürgette Ferenc pápa a bevándorlás kezelésére

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nemzetközi közösség határozott és gyors fellépését sürgette Ferenc pápa a Szent Péter téren vasárnap mondott beszédében a Líbia partjainál vízbe veszett több száz bevándorlóról érkezett híreket kommentálva.

Ferenc pápa úgy fogalmazott, a nemzetközi közösség határozott és gyors fellépése szükséges a hasonló tragédiák megismétlődésének elkerülésére. A katolikus egyházfő a Földközi-tengerbe veszett illegális bevándorlókról azt mondta: ezek a “fivéreink és nővéreink jobb életet és boldogságot kerestek, mivel éheztek, üldözték őket, sebeket ejtettek rajtuk, kizsákmányolták őket és háborúk áldozatai voltak”. A pápa megjegyezte, hogy az emberiség egy részét a kényelem és a hiúság süketté tette a szenvedő testvérekkel szemben.

Ferenc pápa egyperces néma imával emlékezett meg az áldozatokról és részvétét fejezte ki a halottak családjainak. A pápa első apostoli látogatása 2013 júliusában – megválasztása után négy hónappal – a bevándorlók első állomásának számító dél-olasz Lampedusa szigetére vezetett, ahol Ferenc pápa Európa lelkiismeretéhez szólva a bevándorlók segítését szorgalmazta, hatalmas temetőnek nevezve a Földközi-tengert.

Default thumbnail
Előző sztori

Magyarország napi 3 milliárd forint uniós forráshoz jut

Default thumbnail
Következő sztori

Olasz Anna nyerte öt kilométeren a francia nyíltvízi bajnokságot

Legutóbbi hasonló cikkek