Szórakozás

A Föld Napját ünneplik a szombaton a füvészkertben

A Föld Napját ünneplik a szombaton a füvészkertben

2015. április 23., csütörtök
A Föld Napját ünneplik a szombaton a füvészkertben
foldnapja_szeged_mj032

„Lim-lom-mese”, ökojátékok, köztisztasági gépjármű-bemutató – csak néhány környezettudatosságra nevelő program, amivel szombaton a füvészkertbe várják a Föld Napja alkalmából a családokat.

Környezetvédelemhez kapcsolódó játékos vetélkedőkkel és bemutatókkal várja ismét a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a Föld Napja alkalmából a családokat szombaton 10 és 16 óra között a füvészkertbe. A program egyik fő célja a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése, valamint a környezetgazdálkodási társaság tevékenységének minél szélesebb körű megismertetése. E témakörhöz kapcsolódnak például az ökojátékok és a szelektív memória játék, sőt még az interaktív, „Lim-lom-mese” című bábelőadás is a szelektív hulladékgyűjtés témakörét járja körbe, kifejezetten a gyermekeket megszólítva. Lesz köztisztasági gépjármű-bemutató, és megújul a „Cél a kukásautó” játék, ennek keretében a Mol-Pick Szeged játékosaival lehet majd egy kukásautó hátuljába célba dobni. Ezeken felül solymászbemutatóra is invitálják a látogatókat, illetve sasokkal és baglyokkal is megismerkedhetnek a vendégek, a Tappancs Állatvédő Alapítvány jóvoltából pedig állatsimogató is várja a családokat. A korábbi esztendők hagyományát követve ezúttal is menetlevél-térképpel várják a családokat a bejáratnál. Minimum hat pecsétet kell szerezni az egyes játékállomások teljesítésével, ezt kell teljesíteni a tombolasorsoláson való részvételhez.

foldnapja_szeged_mj123

„Ismét a gyerekeket szólítjuk meg programjainkkal a Föld Napja alkalmából, és rajtuk keresztül a szülőket az SZTE Füvészkertjével közös, hagyományos rendezvényünkkel. Büszkén mondhatjuk, hogy az ország egyik legnagyobb Föld-napi rendezvényéről van szó, hiszen 2-3 ezres közönség szokott hozzánk kilátogatni, akiknek a kétharmaduk gyermek” – fogalmazott

Makrai László

, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője. Mint elmondta, a fiatal korosztály az, amelyik fogékony a környezetvédelem iránt, így a szelektív hulladékgyűjtésen, a kertészkedésen és az állatvilágon keresztül mutatják be nekik azt, hogy miként maradhatnak közel a természethez. „Egy apró mozdulaton múlik, hogy drága szemetet termelünk vagy pedig értéket termetünk azzal, hogy a hulladékot szelektíven gyűjtjük. Ez rajtunk múlik, és társaságunk célja, hogy ez minél több szegediben tudatosuljon” – fűzte hozzá az ügyvezető. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Föld-napi programsorozatán az SZTE Füvészkertbe ingyenes a belépés. Minden érdeklődőt szeretettel vár a társaság április 25-én, szombaton 10-től 16 óráig.

A füvészkertben is ünneplik a Föld Napját, játékos-környezettudatos programokkal várják a családokat!

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 23.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.