Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Szórakozás

A Föld Napját ünneplik a szombaton a füvészkertben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

foldnapja_szeged_mj032

„Lim-lom-mese”, ökojátékok, köztisztasági gépjármű-bemutató – csak néhány környezettudatosságra nevelő program, amivel szombaton a füvészkertbe várják a Föld Napja alkalmából a családokat.

Környezetvédelemhez kapcsolódó játékos vetélkedőkkel és bemutatókkal várja ismét a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a Föld Napja alkalmából a családokat szombaton 10 és 16 óra között a füvészkertbe. A program egyik fő célja a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése, valamint a környezetgazdálkodási társaság tevékenységének minél szélesebb körű megismertetése. E témakörhöz kapcsolódnak például az ökojátékok és a szelektív memória játék, sőt még az interaktív, „Lim-lom-mese” című bábelőadás is a szelektív hulladékgyűjtés témakörét járja körbe, kifejezetten a gyermekeket megszólítva. Lesz köztisztasági gépjármű-bemutató, és megújul a „Cél a kukásautó” játék, ennek keretében a Mol-Pick Szeged játékosaival lehet majd egy kukásautó hátuljába célba dobni. Ezeken felül solymászbemutatóra is invitálják a látogatókat, illetve sasokkal és baglyokkal is megismerkedhetnek a vendégek, a Tappancs Állatvédő Alapítvány jóvoltából pedig állatsimogató is várja a családokat.

A korábbi esztendők hagyományát követve ezúttal is menetlevél-térképpel várják a családokat a bejáratnál. Minimum hat pecsétet kell szerezni az egyes játékállomások teljesítésével, ezt kell teljesíteni a tombolasorsoláson való részvételhez.

foldnapja_szeged_mj123

„Ismét a gyerekeket szólítjuk meg programjainkkal a Föld Napja alkalmából, és rajtuk keresztül a szülőket az SZTE Füvészkertjével közös, hagyományos rendezvényünkkel. Büszkén mondhatjuk, hogy az ország egyik legnagyobb Föld-napi rendezvényéről van szó, hiszen 2-3 ezres közönség szokott hozzánk kilátogatni, akiknek a kétharmaduk gyermek” – fogalmazott Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője. Mint elmondta, a fiatal korosztály az, amelyik fogékony a környezetvédelem iránt, így a szelektív hulladékgyűjtésen, a kertészkedésen és az állatvilágon keresztül mutatják be nekik azt, hogy miként maradhatnak közel a természethez. „Egy apró mozdulaton múlik, hogy drága szemetet termelünk vagy pedig értéket termetünk azzal, hogy a hulladékot szelektíven gyűjtjük. Ez rajtunk múlik, és társaságunk célja, hogy ez minél több szegediben tudatosuljon” – fűzte hozzá az ügyvezető.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Föld-napi programsorozatán az SZTE Füvészkertbe ingyenes a belépés. Minden érdeklődőt szeretettel vár a társaság április 25-én, szombaton 10-től 16 óráig.

A füvészkertben is ünneplik a Föld Napját, játékos-környezettudatos programokkal várják a családokat!

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 23.

Hírzóna

Közösen fejlesztik Csongrád-Csanád és a Vajdaság turisztikai értékeit

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tematikus turisztikai útvonalakat, közös brand-et és online platformokat állítottak össze.

Tovább olvasom

Hírzóna

90 éves a vásárhelyi strandfürdő

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Színes programokkal várják a vendégeket.

Tovább olvasom

Hírzóna

Plasztik ladikot avatnak Mártélyon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Évszázados hagyományt gondolt újra a Tiszai PET Kupa.

Tovább olvasom

Aktuál