Vízilabda: visszavágott a Tiszavirág Szeged a BVSC-nek

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tiszavirag-bvsc21_kf

Idegenben egygólos győzelmet aratott az utolsó negyedben fordító Tiszavirág Szeged Diapolo a BVSC-Zugló ellen a férfi vízilabda OB I 23. fordulójában.

Varga II. Zsolt mesterhármasával egy negyed után kétgólos előnyt tudhattak magukénak a vendégek, majd a második felvonásban Lukas Seman duplájára háromszor válaszolt a BVSC, így szoros állás mellett vonulhattak a szünetre a felek. A harmadik játékrészben Pásztor Mátyás és Nikolaos Kotsidis egyaránt egy-egy alkalommal mattolta Meixner Marcellt, míg a szegediek nem tudtak a hálóba találni, a záró negyednek tehát már a BVSC előnyével indultak neki a csapatok. Aljosa Kunac előbb egyenlített, majd Manhercz Ádám már a vezetést szerezte meg sajátjainak, de Török Béla révén még egyszer egalizálni tudtak a fővárosiak. Az üdvösséghez azonban ez is kevésnek bizonyult, miután Palotás Gergely gólja feltette az i-re a pontot, a Tiszavirág Szeged visszavágott tavaly decemberi vereségéért a BVSC-nek.

Ami pedig ennél is fontosabb, hogy Varga Péter tanítványai zsinórban már a negyedik sikerüket aratták, ebből az utóbbi hármat ráadásul egyetlen hét leforgása alatt!

Férfi vízilabda OB I, 23. forduló:

BVSC-Zugló – Tiszavirág Szeged Diapolo 7-8 (1-3, 3-2, 2-0 1-3)
Budapest, Szőnyi úti uszoda. Vezette: Horváth Csaba, Mucskai Péter.
BVSC: Györke – Nagy, Török B. 1, Létay, Kovács 1, Pásztor 3, Kotsidis 1. Csere: Tatár, Szabó 1, Borsós, Ambrus, Mészáros. Vezetőedző: Marcz Tamás.
Szeged: Meixner – Kiss, Seman 2/1, Varga II. 3/1, Manhercz K., Manhercz Á. 1, Kunac 1. Csere: Sánta, Palotás 1, Jmnaishvili, Chilkó. Vezetőedző: Varga Péter.
Emberelőny: 10/2, ill. 14/-.
Ötméteres: -, ill. 2/2.
Kipontozódott: Tatár (28′), Kotsidis (29′), Nagy (31′).

Varga Péter: “Óriási héten vagyunk túl, fantasztikus, amit a játékosok műveltek. Ezen a mérkőzésen is hátrányból fordítva nyertünk egy góllal, hatalmas győzelem ez így. Ez volt a legnehezebb mérkőzésünk, nagyon elfáradtunk fejben. Borzasztóan megterhelő volt ez a hét, ezért rendkívül értékes ez a kilenc pont, amit összegyűjtöttünk ez idő alatt.”

Előző sztori

Kosárlabda: először verte az Albát a Szedeák

Következő sztori

Vízilabda: első középszakaszbeli sikerüket aratták a szegedi csajok Egerben