Vízilabda: nagy küzdelemben maradt alul a Szeged a BVSC ellen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sznve-bvsc04kf

Bár végig egyenrangú ellenfele volt a vendég BVSC-nek, végül vereséget szenvedett a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem, amely így a hatodik helyen zárta a női vízilabda OB I középszakaszát.

Az időmérő meghibásodása okán némi spéttel kezdhette meg első támadását a hazai alakulat, a váratlan szünet után pedig nehezebben lendültek játékba a csapatok. Az első gólt végül a BVSC találta meg, Farkas Kata átadását Illés Henrietta zúdította Szikora Enikő feje fölé. (0-1) Nem sokkal később Takács Orsolya talált be emberelőnyből, kettőre növelve a differenciát a két fél között. (0-2) Somhegyi Noémi ugyanakkor még a nagyobb baj előtt válaszolni tudott, így minimális különbségről folytatódott a mérkőzés a második negyedben. (1-2) Takács Orsolya rövid idő alatt háromszor trafálta telibe a kapufát, egyszer a balt, egyszer a jobbat, végül egyszer a pipát, majd Leimeter Dórát is a keresztléc akadályozta meg a gólszerzésben. Alig több mint egy perccel a szünet előtt aztán Takács már a hálóba talált, de Barna Tamás időkérését követően Lengyel Dominika is mattolni tudta Doroszlai Vandát. (2-3) A folytatásban kétszer is egyenlíteni tudott a Szeged, de Takács Orsolya büntetőjével megmaradt az előny a fővárosiaknál. (4-5) A kiélezett küzdelem egészen a hajráig kitartott, 5-6 után azonban jobban elkapta a fonalat a BVSC. A 29. minutumban Kele Nikolett hosszú idő után ismét kettőre növelte csapata előnyét, majd az utolsó perc legelején Illés tette fel az i-re a pontot egy emberfórból. (5-8)

Vereségével a Szeged a 6. helyen zárta a középszakasz küzdelmeit. Barna Tamás tanítványai így a harmadik helyezett Dunaújvárossal játszanak egy két győzelemig tartó párharc során az elődöntőbe kerülésért, míg a másik ágon a BVSC (4.) az Egerrel (5.) találkozik. A két továbbjutó az UVSE-vel és a Szentessel csaphat majd össze a legjobb négy között a fináléért.

Női vízilabda OB I Középszakasz, 10. forduló:

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem – BVSC-Zugló 5-8 (1-2, 1-1, 2-2, 1-3)
Szeged, SZUE, 50 néző. Vezette: Pásztor Antal, Matajsz Márk.
Szeged: Szikora – Lengyel Dor., LENGYEL Dom. 2, Somhegyi 1, Dalmády P., Miklós, Lengyel A. 1. Csere: Árkosy, Dalmády Sz. 1, Veréb, O-Nagy. Vezetőedző: Barna Tamás.
BVSC: DOROSZLAI (kapusok), Farkas, TAKÁCS O. 4/1, ILLÉS 2, Leimeter 1, Kele 1, Gyöngyössy. Csere: Oravecz, Takács V., Dauda-Board, Szmodics, Máté. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.
Emberelőny: 8/4, ill. 8/3.
Ötméteres: 1/-, ill. 1/1.

Barna Tamás: “Jól játszott a csapat a végig szoros mérkőzésen. A védekezésünk jó volt, támadásban kellett volna többet mozognunk.”

Petrovics Mátyás: “Végig uraltuk a mérkőzést, a védekezésünk kiváló volt. Azért volt szoros az eredmény, mert sok helyzetet kihagytunk.”

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE

IV. negyed 5-8 (1-2, 1-1, 2-2, 1-3)

32′ Somhegyit kiállítják Gyöngyössyről, Petrovics edző pedig időt kér. Most alighanem megnyerheti végérvényesen a találkozót együttese. 59 másodperc van vissza. Gól.. Illés tüzel a léc alatt a hálóbaba éles szögből, 5-8. A végére még kiállítják Dauda-Boardot, de Dalmády Petra közeli lövése elakad Doroszlaiban. Ez a vége, nyert a BVSC, hatodikként zárja a középszakaszt a Szeged. Barna Tamás tanítványai a Dunaújvárossal találkoznak az elődöntőért megvívandó párharcban.

31′ Leimeter életerős bombája a jobb kapufán csattan, de labdát vesztenek a szegediek a leindításnál.

30′ Takács Orsolya ejt a bal felsőre, de nagyon magas. Miklós félfordulatból tüzel, középre megy, Doroszlai hárít.

29′ Lengyel Dorottya löketét Doroszlai védi a bal alsónál. Gól… Farkas bejátszását Kele húzza kapásból a kapuba, 5-7. Dalmády Petra lövése kifelé pattan a bal kapufáról, szerencséje sincs a Szegednek.

28′ Kele bejátszási kísérlete pontatlan, Gyöngyössy kiállítása után pedig Barna Tamás kér időt. GÓÓÓL!!! Lengyel Dominika középről veszi be a BVSC kapuját, 5-6! Takács Orsolya nem fér labdához centerben, de Gyöngyössy mögötte közelről tudja kapura pöckölni, Szikora véd!

27′ Máté a jobb alsót veszi célba, Szikora odaér. Máté ellen egy kiállítás, de Miklós alaposan kapu fölé tüzel Somhegyi átadásából.

26′ Miklós szerez labdát saját kapuja előtt, majd Máté előzi meg Somhegyi passzánál a szegedi centert.

no images were found

25′ Takács Orsolya nyeri a ráúszást. Gól… Leimeter hatalmas gólt ragaszt a jobb felsőbe, 4-6. Ráégne az idő a Szegedre, Lengyel Dominika távoli ejtése a keresztlécen pattan meg.

III. negyed 4-5 (1-2, 1-1, 2-2)

24′ Alig 51 másodperc vissza a játékrészből, amikor Dalmády Petra kiállítása után Petrovics Mátyás időt kér. Komoly sansz ez most csapata előtt, hogy megnyugtató előnyt szerezzen az utolsó felvonás előtt. Szikora megfogja Illés bombáját! Somhegyi tüzel, de a blokkról a kapu mellé vágódik a labda. Takács Viktória ellenfélhez adott passza zárja a negyedet, izgalmas utolsó 8 percnek nézünk elébe.

23′ Szegedi labdavesztés után Gyöngyössyt szereli a túlerő centerben. Büntető! Dalmády Szandra passzából Somhegyi megelőzte a védőket, visszarántják, egyértelmű az eset. Lengyel Dominika balra tartó kísérletét Doroszlai kitolja…

22′ Máté ellen egy kiállítás, Somhegyit gyötörte meg a kapu előtt. Barna Tamás időt kér. GÓÓÓL!!! Lengyel Dorottya keresztpasszát Lengyel Anett húzza a rövidbe, 4-4! Leimeter harcol ki büntetőt, Takács ORsolya kezében a labda. Gól… Szikora pedig kis híján kifogta a jobb alsóra tartó lövést… 4-5.

21′ Máté centerezésével nem tud kibontakozni Takács Orsolya, Lengyel Dorottya pedig a jobb felső fölé pattint a vízről. Takács Orsolya ellen fújnak centerben, fordulhatnak a hazaiak.

20′ Gól… Takács Orsolya révén ismét vezet a BVSC. 3-4. Somhegyiről szórják ki Kelét, de Árkosy közlei próbálkozását Doroszlai kiszedi a rövid oldalnál.

19′ Máté suhint a jobb alsó mellé középről, majd Somhegyinél látnak ütésszerű megmozdulást a bírók, elveszik a labdát a Szegedtől. Miklóst küldik ki Gyöngyössy mellől.

18′ Leimter szépen ejt, de Szikora olvassa a szándékot és i tudja tolni a hosszú felső elől a labdát. Farkast állítják ki Dalmády Szandráról. GÓÓÓL!!! Dalmády Szandra egyenlít! 3-3!

no images were found

17′ Ezúttal Illés hozza el a labdát. Farkas lövése elakad Árkosy blokkjában. Dalmády Petra passzát testvére kapásból tüzeli is kapura, Doroszlai védi a középre tartó löketet.

II. negyed 2-3 (1-2, 1-1)

16′ GÓÓÓL!!! Nagyszerű megoldás! Lengyel Dominika ejt a keresztléc segítségével a bal felsőbe középről némi lóbálás után! 2-3! Idő híján Takács Viktória a félpályáról tüzel, Szikora természetesen ezt így fogja. Vége az első félidőnek.

15′ Takács Viktória ejtése nem jelent veszélyt, túl rövid lett a kísérlet. Somhegyi próbálkozik svédcsavarral centerben, nem tud bele elég erőt vinni, Doroszlai így védeni tud. Gól… Takács Orsolya ezúttal már a hálóba lő kapufa helyett, 1-3. Barna Tamás 66 másodperccel a szünet előtt magához hívja csapatát.

14′ Árkosy megtornáztatja Doroszlait, majd Petrovics mester időt kér. Kiállítás O-Nagy ellen Oraveczről.

13′ Leimeter szereli Dalmády Szandrát, a túloldalon pedig Illés magas löketét tolja ki Szikora nagyot nyújtózva.

12′ Szegedi labdavesztés után Leimeter is hatalmas kapufát dob.

11′ Dalmády Szandra lövése elakad Doroszlaiban, majd az egyik fővárosi ellen fújnak támadásban. Miklós centerezési kísérlete pontatlan, nem érhette el a társ. Takács Orsolya most a pipát zúdítja telibe középről…

10′ Takács Orsolya éles szögből farigcsálja a hosszú oldali kapufát, nagy lövés volt. Dalmády Szandra próbálkozását kis híján bevédi Doroszlai, de a vendégek kapusa még éppen időben nyúl a labda után. Takács kísérletezik ismét ugyanonnan, most a rövid oldali kapufát döngeti meg.

no images were found

9′ Árkosy megelőzi Illést, nem is kevéssel. Somhegyiről kiállítják Mátét, de Dalmády Szandra lövése a vízről a keresztlécre pattan.

I. negyed 1-2

8′ Takács Orsolyáról Lengyel Dominikát küldik ki, az emberelőnyös helyzet kidolgozására időt kér Petrovics Mátyás. Takács Orsolya magasan adna centerbe, de elérhetetlen a passza. Dalmády Petra trafálja telibe a jobb kapufát, ez a negyed vége.

7′ Lengyel Dominika kapja el Takács Viktória átadását, de aztán a szegedi akcióba is becsúszik némi pontatlanság. Kele pattint középről a vízre, onnan viszont kapu fölé zúg a kísérlete. Megint rakoncátlankodik az óra, nem indult el a szegedi támadóidő. 15-nél van így vége az akciónak, nem veszik észre Árkosyék, rájuk ég az idő…

6′ Hosszas lóbálás után Farkas tüzel, bombája a keresztléc érintésével száguld el. Kiállítás a vendégeknél is, GÓÓÓL!!! Somhegyi vállalja el középről és milyen jól teszi?! 1-2!

5′ Belefújnak a bírók a szegedi akcióba, pedig emberelőnyben mehettek Barna Tamás tanítványai, de aztán ismét leáll a játék. A hazaiak azt reklamálják, a BVSC-be visszajött egy kiállított játékos. Hosszas diskurzus után a bírók a vendégeknek adnak igazat. Fővárosi támadással folytatódik a találkozó. Árkosyt kiszórják.

4′ Gól… Miklós kiállítása után Takács Orsolya váltja gólra az emberfórt. 0-2, Barna Tamás időt kér. Leimeter kap el egy rossz passzt, de Farkas lövése elakad Dalmády Szandra blokkjában.

3′ Takács Orsolya bejátszása sem jó, eddig stabilak a védelmek. Gól… Labdaszerzés után Farkas úszik meg, Illéshez játszik a balon, aki kiszorított szögből bombáz Szikora feje fölé. 0-1. Lengyel Dominika távoli kísérlete elkerüli a kaput.

2′ Dalmády Petra suhint a jobb kapufa mellé centikkel, majd a túloldalon Gyöngyössy ellen fújnak a sporik. Dalmádyt legyőzi a túlerő centerben.

1′ Lengyel Dorottya nyeri a ráúszást Illéssel szemben, a Szegedé az első akció. De csak 3-4 perc szünetet követően: nem történt semmi drámai, némi gond akadt az időmérővel. Az óra jobb belátásra tért, folytatódhat a mérkőzés! Miklós centerezési kísérlete pontatlan, fordulhatnak a fővárosiak. Takács Orsolya középre tartó átlövését Szikora védi.

18.05: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a vízben melegítenek. Jó hír, hogy a hazaiaknál nincs sérült, Barna Tamás a teljes keretére számíthat ezen a rendkívül fontos találkozón.

A mérkőzés 18.15-kor kezdődik.

A találkozó elé:

A múlt szombaton első sikerét gyűjtötte be a középszakasz során Barna Tamás együttese az Eger otthonában aratott egygólos győzelemmel. A diadal különösen értékes annak tükrében, hogy a gárda ezzel egy pontra zárkózott fel az ötödik helyen álló Heves megyeiek mögé. A rivális a záró körben Szentesre látogat, míg Dalmády Szandráék a negyedik BVSC-t fogadják. Mindez azt jelenti, hogy a szegedi alakulat egy bravúrral megelőzhetné a tavalyi bajnok otthonában papíron vereségre ítélt egrieket, ezzel a negyeddöntőben a nagyobb játékerőt képviselő Dunaújváros helyett éppen a budapestiekkel csaphatna össze egy két győzelemig tartó párharcban. Nincs más hátra tehát, mint előre – hajrá Szeged!

Előző sztori

Csütörtöki programajánló: Internet-Fiesta, Chameleon Jazz Band, Belmondo és Cimbaliband

Következő sztori

Kétszázezer forintos adománnyal támogat családokat a Rotaract Club Szeged