Vízilabda: fontos győzelmet aratott a Honvéd ellen a Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tiszavirag_honved17_KF

Értékes három pontot szerzett a fővárosban a Tiszavirág Szeged Diapolo, amely a közvetlen előtte álló Honvéd otthonában tudott nyerni, így nagy lépést tett céljai elérése felé.

A rájátszás szempontjából fontos mérkőzés várt a Tiszavirág Szeged Diapolóra a Honvéd otthonában, hiszen a fővárosiak az ötödik helyen, éppen Varga Péter együttese előtt álltak a tabellán, ráadásul volt is miért visszavágni, hiszen az őszi mérkőzésen Szegeden a Honvéd nyerni tudott.

Ezúttal Molnár kapott helyet a szegedi kapuban, aki remekül kezdett, két lövést is hárított, míg a Tiszavirág egy kapufával nyitott, majd bő hat percet kellett várni az első gólra, ami egyben a negyed egyetlen találata is volt, Kiss Csaba lövése azonban a felső lécről a kapuba vágódott, így nyolc perc után vezetett a Tisza-parti gárda. A második negyedben már beindultak a csapatok támadásban is, Sánta találata nyitotta a második játékrészt, amire hamar válaszolt az olimpiai bajnok Kiss Gergely a hazaiak részéről. (1-2) Visszaállt azonban a kétgólos szegedi előny Manhercz Krisztián ziccergólja után, és volt esélye a Tiszavirágnak arra, hogy tovább növelje a különbséget, de a Honvéd kapujában Lévai is jól teljesített. Bár több emberelőnyös helyzetet is elpuskázott a Tiszavirág Szeged Diapolo, de végül jól jött a negyed második részének gólpárbajából, és 4-3-ra vezetett a nagyszünetben.

A harmadik negyed csak szegedi gólokat hozott, Varga II Zsolt mellett Kiss Csaba duplázott, a remekül védekezett a Varga-legénység, így megnyugtató, 7-3-as eredménnyel várhatta a záró negyedet. Bár 4-8 után Illés és Fülöp találataival felzárkózott a Honvéd két gólra, de két perccel a vége előtt Kunac gyakorlatilag eldöntötte a találkozót. Bár Szőke még egy duplával szépített, de ez már osztott, nem szorzott, a Tiszavirág Szeged Diapolo győzelmét nem veszélyeztette.

Roppant fontos találkozót nyert meg ezzel a szegedi együttes, amely a Vasas után a Honvédot is le tudta győzni idegenben, ezzel stabilizálták helyüket a rájátszást érő hatodik helyen Kiss Csabáék, és bár az ötödik Honvédnak van még egy elmaradt meccse a Kaposvár ellen, csupán egy pont az előnye a szegediekkel szemben. A Tiszavirág Szeged Diapolora legközelebb ismét egy idegenbeli találkozó vár, Varga Péter tanítványai március 14-én szombaton, 17 órától a BVSC otthonában ugrik medencébe.

Férfi vízilabda OB I, 22. forduló

Honvéd-Tiszavirág Szeged Diapolo 8-10 (0-1, 3-3, 0-3, 5-3)
Budapest, Kőér utca, 200 néző. Vezette: Petik András, Kun György.
Honvéd: Lévai – Shimizu, SZŐKE 2, Kiss G. 1, Takei, Fülöp 1, Simon. Csere: Stojcic, ILLÉS 3, Steinmetz B., Simon 1. Vezetőedző: Vad Lajos.
Szeged: Molnár – KISS 4, Seman, Varga II. Zs. 1, Manhercz K. 1, Manhercz Á., KUNAC 2. Csere: SÁNTA 2, Zsigri, Török, Palotás, Imnaishvili, Chilkó. Vezetőedző: Varga Péter.
Emberelőny: 7/2, ill. 11/2.
Ötméteresből: 2/2, ill. -.
Kipontozódott: Steinmetz B. (28′)

Varga Péter: “Fontos mérkőzést nyertünk meg, a Honvéd otthonában sosem könnyű nyerni. Jól kezdtünk, az elejétől kezdve nagyon stabilan játszottunk, e mellett egy nagyon jó kapusteljesítményünk is volt. Az utolsó negyedben már biztos vezetésünk tudatában is kontrolláltuk a mérkőzést, kicsit feljöttek ránk, de ma ez is belefért.”

Előző sztori

A MÁV-Start díjbevétele 1,6 milliárddal nőtt tavaly

Következő sztori

Az EP határozottabb fellépést sürget az internetes gyermekpornográfia ellen