Közélet

Visszafoglalták szegedi fészkeiket a gólyák + FOTÓK

Visszafoglalták szegedi fészkeiket a gólyák + FOTÓK

2015. március 30., hétfő
Visszafoglalták szegedi fészkeiket a gólyák + FOTÓK
megerkeztek_az_elso_golyak_szegedre03_gs

Egy fecske nem csinál nyarat - tartja a mondás, no de mi a helyzet a gólyával? Közülük ráadásul nem egy, hanem tucatnyi érkezett már vissza a messzi Afrikából, fotós kollégánk a Gyálaréten és a Vadkerti tér egyik fészkében is lencsevégre kapta a vándormadarakat.

A sokszor Dél-Afrikáig tartó, több ezer kilométeres vándorút rendkívül veszélyes és megerőltető feladat a madaraknak, ezért egyre több példány dönt úgy, hogy a költőhelye közelébe maradva próbálja átvészelni a zord időszakot. Nem tette rosszul az a madár, amelyik így döntött: a legutóbbi tél ugyanis különösen enyhe volt, így vélhetően táplálékhoz is juthattak az állatok. Szegeden és környékén huszonegy fészket tartanak számon a madártani egyesület honlapja szerint. Az

MME adatbázisába

egy regisztrációt követően bárki feljegyezheti a településen lévő fészkek állapotát – ha tud olyanról, amely még nem szerepel a listán, ön is kiegészítheti azt!

Visszafoglalták szegedi fészkeiket a gólyák. Üdv itthon :)Cikk: http://szegedma.hu/hir/szeged/2015/03/visszafoglaltak-szegedi-feszkeiket-a-golyak-fotok.html

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. március 29.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.