Versenytánc: világbajnokságra utazhatnak a szegedi fiatalok + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szalai_denes_balla_petra

A Magyar Táncsport Szövetség hagyományosan az idei évben is február első és harmadik hétvégéjén rendezte meg a versenytánc szakág Magyar Bajnokságait, valamint a Hungarian Dance Open elnevezésű nemzetközi versenyt is megrendezték, ahol a hazai legjobbak megmérkőzhettek a nemzetközi mezőny tagjaival. A Szegedi Forma TSE versenytáncosai Szalai Dénes-Balla Petra lett a két hétvége legeredményesebb párosa.

A junior II korosztályban a magyar bajnokságon mindhárom kategóriájukat fölényesen megnyerték (latin, standard, tíztánc), míg a nemzetközi versenyen latinból aranyérmet standardból bronzérmet szereztek. Így mindhárom kategóriában kvalifikálták magukat a világbajnokságra.

Dénes és Petra 14 és 13 évesek 8 éve táncolnak 5 éve egy párként, a szegedi Forma TSE versenytáncosai, edzői Balog Csongor, Szabó Anita és Magyari Róbert.

Mint azt portálunknak Szalai Ferenc, Szalai Dénes édesapja elmondta, a páros minden hétköznap mintegy három órát készül együtt, és nagy célokkal tekintenek a jövőbe is. „Gyakorlatilag életcéljuknak tekintik a táncot, mindenhonnan azt a visszajelzést kapják, hogy Magyarország legtehetségesebb junior párosáról van szó. Idén három világbajnokságon is indulnak, szeretnék ezt tovább építeni” – fogalmazott Szalai Ferenc.

A párosra nagyon sűrű év vár, hiszen mindhárom kategóriában világbajnokságra készülnek, júliusban Olaszországban a tíztánc Vb-n vesznek részt, majd októberben Moldovában rendezik a standard Vb-t, míg decemberben Lettországban, Rigában lesz a latin Vb. Az esélyekkel kapcsolatban Szalai Ferenc elmondta, a tavalyi standard világbajnokságon első éves juniorként 17. helyen végeztek, ami a legjobb magyar eredménynek számít. Az idei évre minimális célként a legjobb 12-be jutást tűzték ki célul a fiatalok, amire várhatóan jó esélyük is nyílik majd, akár csak a másik két kategóriában. A három Vb mellett a világ egyik legnagyobb versenyén, a németországi Stuttgartban zajló German Openen is részt vesz majd a páros, így ez a négy verseny határozza meg az idei évet Szalai Dénes és Balla Petra számára, akik több külföldi felkészülési versenyen készül az kiemelt eseményekre.

no images were found

Előző sztori

Szalay István matematikus kapja a Szegedért Alapítvány fődíját

Következő sztori

A jelmez és ami mögötte van… – Farsang a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató nevelőszülői hálózatában