Közélet

Vasárnapi pihenőnap - DK: a vásárlók, a dolgozók és a vállalkozók is rosszabbul járnak

Vasárnapi pihenőnap - DK: a vásárlók, a dolgozók és a vállalkozók is rosszabbul járnak

2015. március 21., szombat
Vasárnapi pihenőnap - DK: a vásárlók, a dolgozók és a vállalkozók is rosszabbul járnak

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a dolgozók, a vásárlók és a vállalkozók is rosszabbul járnak azzal, hogy vasárnap nem nyithatnak ki a boltok.

Varju László

, a párt alelnöke szombaton Újpesten - egy nappal a 2. számú egyéni választókerületben tartandó időközi önkormányzati képviselő-választás előtt - arról is beszélt sajtótájékoztatóján: a kormány nem hagyja, hogy az emberek azt tegyék, amit szeretnének. Az ellenzéki politikus szerint ebben benne van "az a disznóság" is, hogy a kabinet pontosan tudta, milyen következményei vannak a vasárnapi zárva tartásnak - utalt azokra a hírekre, amelyek szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium korábban rendelt hatástanulmányt a témában. Tízezrek veszítik el a munkájukat, a többieknek pedig azzal kell szembenézniük, hogy hét közben többet dolgoznak, de kevesebbet keresnek - hangoztatta a független országgyűlési képviselő. Varju László véleménye szerint a kormány azért hozta meg ezt a döntést, mert ezzel szerette volna elterelni a figyelmet fontosabb ügyekről. Hozzátette, eközben kiderült, hogy a "kormányközeli kereskedelmi hálózatnak" több mint ötszáz olyan boltja van, amely vasárnap is nyitva lehet. Azt is megjegyezte, hogy a terézvárosi plébánia honlapja szerint ott vasárnap olcsó cipőket lehet vásárolni. "Döntsék el, hogy mit akarnak, a templomokban árusítani, vagy a cipőboltokban gyóntatni" - fogalmazott. Lehet, hogy a boltok zárva lesznek vasárnap, de a szavazófülkék nyitva - tért át egy másik témára Varju László, aki azt kérte, hogy minél többen támogassák a IV. kerületi időközi önkormányzati választáson

Barrel Zoltánt

, az MSZP és a DK közös jelöltjét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.