Közélet

Változott a 2-es villamos, valamint a 8-as és 10-es trolibuszok menetrendje

Változott a 2-es villamos, valamint a 8-as és 10-es trolibuszok menetrendje

2015. március 14., szombat
Változott a 2-es villamos, valamint a 8-as és 10-es trolibuszok menetrendje
sinjavitas04_gs

A 8-as és a 10-es trolik napközben sűrűbben közlekednek, míg a 2-esnél az este érkező vonatokhoz igazították a menetrendet. A változások március 14-étől érvényesek.

A Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság az esti járatritkítással kapcsolatos vita után

döntött

a menetrendváltozásról, mellyel kapcsolatban a Szegedi Közlekedési Kft. az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz: "Utasaink igényeit szem előtt tartva módosítást hajtunk végre a 2-es villamos menetrendjét illetően: a késő esti időszakban a 20 percenként közlekedő 2-es villamosok indulási időpontjai úgy kerülnek átütemezésre, hogy Szeged pályaudvaron a villamosokra a 22:15 és 23:17 órakor, Budapestről érkező vonatoktól megfelelő átszállást lehessen biztosítani. Ennek köszönhetően megbízhatóbbá válik az átszállási lehetőség a 22.15 órakor érkező vonat után induló villamosjáratról Újszeged és Szőreg, valamint a 23.17 órakor érkező vonat után induló villamosjáratról Újszeged, Felsőváros és Tarján felé is. A 8-as és 10-es trolibuszok menetrendi hangolásának köszönhetően optimalizálásra kerülnek ezen vonalak indulási időpontjai és követési rendjei is. Tanítási munkanapokon mindkét viszonylaton a reggeli csúcsidőszakban a korábbinál sűrűbben, nagyobb kapacitással, átlagosan 5 perces sűrűséggel fognak közlekedni a trolibuszok, ezzel is enyhítve a korábban tapasztalt csúcsidei zsúfoltságot. Napközben 9 és 14 óra között 10, míg a délutáni időszakban 18 óráig 7-8 percenként indulnak a járművek. Makkosház végállomásról induló utasaink kérésének kívánunk eleget tenni azzal, hogy a reggeli csúcsforgalomban a 8-as és a 19-es trolibuszjáratok is összehangolásra kerülnek: tanítási munkanapokon 06.50 és 08.09 óra között 3-4 percenként, egyenletes elosztás szerint indítjuk járatainkat a Belváros irányába. A hétvégi időszakban a 8-as és 10-es viszonylaton, szintén menetrendileg hangolva, 15 percenként indítjuk a trolibuszokat, ezzel sűrítve 20-ról 15 percesre a 10-es vonal követési idejét, míg a 8-as járatok sűrűsége 12-ről 15 percesre módosul, így a közös, Berlini körút és Klinikák közötti közös szakaszon egyenletes, 7-8 percenkénti szolgáltatást vehetnek igénybe utasaink. A menetrendi optimalizálás további fontos eleme, hogy késő esti járatpárt is indítunk a 10-es trolibuszvonalon mind munkanapokon, mind pedig hétvégén: Tarján, Víztorony térről 23.20 órakor is biztosítunk a Belvárosba eljutási lehetőséget, míg a 23.35 órai indulással a Klinikák felől lehet Felsőváros és Tarján irányába utazni. Bízunk benne, hogy az új menetrend bevezetetésével, az utasok kéréseihez igazodva, enyhíthetünk a korábban jelentkező problémákon éppúgy, mint a vállalható igényeket is meg tudjuk valósítani" - zárul a Szegedi Közlekedési Kft. közleménye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.