Változott a 2-es villamos, valamint a 8-as és 10-es trolibuszok menetrendje

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sinjavitas04_gs

A 8-as és a 10-es trolik napközben sűrűbben közlekednek, míg a 2-esnél az este érkező vonatokhoz igazították a menetrendet. A változások március 14-étől érvényesek.

A Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság az esti járatritkítással kapcsolatos vita után döntött a menetrendváltozásról, mellyel kapcsolatban a Szegedi Közlekedési Kft. az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:

“Utasaink igényeit szem előtt tartva módosítást hajtunk végre a 2-es villamos menetrendjét illetően: a késő esti időszakban a 20 percenként közlekedő 2-es villamosok indulási időpontjai úgy kerülnek átütemezésre, hogy Szeged pályaudvaron a villamosokra a 22:15 és 23:17 órakor, Budapestről érkező vonatoktól megfelelő átszállást lehessen biztosítani. Ennek köszönhetően megbízhatóbbá válik az átszállási lehetőség a 22.15 órakor érkező vonat után induló villamosjáratról Újszeged és Szőreg, valamint a 23.17 órakor érkező vonat után induló villamosjáratról Újszeged, Felsőváros és Tarján felé is.

A 8-as és 10-es trolibuszok menetrendi hangolásának köszönhetően optimalizálásra kerülnek ezen vonalak indulási időpontjai és követési rendjei is. Tanítási munkanapokon mindkét viszonylaton a reggeli csúcsidőszakban a korábbinál sűrűbben, nagyobb kapacitással, átlagosan 5 perces sűrűséggel fognak közlekedni a trolibuszok, ezzel is enyhítve a korábban tapasztalt csúcsidei zsúfoltságot. Napközben 9 és 14 óra között 10, míg a délutáni időszakban 18 óráig 7-8 percenként indulnak a járművek. Makkosház végállomásról induló utasaink kérésének kívánunk eleget tenni azzal, hogy a reggeli csúcsforgalomban a 8-as és a 19-es trolibuszjáratok is összehangolásra kerülnek: tanítási munkanapokon 06.50 és 08.09 óra között 3-4 percenként, egyenletes elosztás szerint indítjuk járatainkat a Belváros irányába.

A hétvégi időszakban a 8-as és 10-es viszonylaton, szintén menetrendileg hangolva, 15 percenként indítjuk a trolibuszokat, ezzel sűrítve 20-ról 15 percesre a 10-es vonal követési idejét, míg a 8-as járatok sűrűsége 12-ről 15 percesre módosul, így a közös, Berlini körút és Klinikák közötti közös szakaszon egyenletes, 7-8 percenkénti szolgáltatást vehetnek igénybe utasaink.

A menetrendi optimalizálás további fontos eleme, hogy késő esti járatpárt is indítunk a 10-es trolibuszvonalon mind munkanapokon, mind pedig hétvégén: Tarján, Víztorony térről 23.20 órakor is biztosítunk a Belvárosba eljutási lehetőséget, míg a 23.35 órai indulással a Klinikák felől lehet Felsőváros és Tarján irányába utazni.

Bízunk benne, hogy az új menetrend bevezetetésével, az utasok kéréseihez igazodva, enyhíthetünk a korábban jelentkező problémákon éppúgy, mint a vállalható igényeket is meg tudjuk valósítani” – zárul a Szegedi Közlekedési Kft. közleménye.

Előző sztori

Áder János Törökországban találkozott a konstantinápolyi pátriárkával

Default thumbnail
Következő sztori

A műsorstruktúra átalakítása miatt tiltakozott az MSZP az MTVA székháza előtt

Legutóbbi hasonló cikkek